אין עתודה. מה לעשות?

chim chim

New member
אין עתודה. מה לעשות?

אני שואל בשביל חבר שלי(באמת) אז ככה הבו אדם רצה להתקבל לעתודה אולם לא אתרע מזלו ולא הצליח בפסיכומטרי ולא התקבל לעתודה(אציין שהוא תלמיד טוב וכנראה עם בגרות טובה) הציעו לו ללכת למכללה האקדמית של חיל החימוש וללמוד למהנדס אלקטרוניקה הוא שמע על זה דברים טובים וגם לא הוא נבוך ולא יודע מה לעשות מי שהוא שמע על זה ויכול ליעץ? תודה

akapulko2020

New member
למיטב ידיעתי

במכללה הטכנולוגית של חיל חימוש לומדים לתואר הנדסאי ,ולא לתואר מהנדס.(תוכל לברר זאת באופן מוסמך יותר בפורום "תכנון קריירה" שיש בו מידע על כל מוסדות הלימוד.) מה שכן -זה לימודים במשמעת די צבאית ממה שהבנתי,אבל בפורום גאן לדעתי הרוב הם שוחרים בבתי"ס /פנימיות של חיל האוויר ולכן לא יודעת אם יוכלו לעזור לך הרבה אם זה שווה או לא מבחינת שירות צבאי-כדאי לברר בפורום סדירים ,אולי .(זה שירות בחיל חימוש +התחייבות לכמה שנות קבע,נראה לי ) השאלה היא מה האפשרויות הצבאיות האחרות של החבר שלך ,ומה הוא מעדיף בכלל.

chim chim

New member
אז ככה

יכול להיות שאת צודקת וזה הנדסאי ולא מהנדס. כמו שאמרתי דחו אותו מהעתודה והציעו לו את האפשרות הזאת (הוא מעדיף לימודים בצבא כדי לצאת עם מקצוע וניסיון) אז הוא רואה את זה בתור ברירת מחדל)יש לו פרופיל 82 אבל קרבי זה ממש לא בשבילו. בכל מקרה תודה.

למעלה