תשובות
כיום אין לי בעיה עם החומרים האחרים המשתתפים בתהליך הקרישה. אבל האמת היא שכשרק נוצרתי לראשונה, היה לי מה-זה כאסח איתם... אבל עשינו סולחה זמן לא רב לאחר מכן וסיכמנו שאם הם יודעים מה טוב להם, הם ישמרו מרחק ויתקרבו אלי רק במקרה הצורך. לעומת זאת, מערכת היחסים שלי עם תרומבופלסטינוגן שנויה במחלוקת, במקרה הטוב. אני מרגיש שיש איזשהו מתח מיני בינינו אך הדברים לא אמורים. עדיין. תחזיקו לנו אצבעות! כן, דרך ההתמודדות שלי השתנה. לדאבוני, מטעמים רפואיים גרידא, לא אוכל להרחיב בנושא. מה שכן, אומר זאת - מאוד מרגש אותי, אפילו היום!, להיחשף מהרקמה הפצועה, לחכות להיווצרות הפיברין היוצר את הקריש שבתוכו כלואות טסיות, תאי דם אדומים ולבנים ולסיים בריפוי הפצע! בכל פעם שזה קורה, אני מרגיש כאילו שזו הפעם הראשונה. מאוד רומנטי ומספק
בנוגע לתהליך התפקוד בגופים חסרי פקטור 8 - בד"כ חולי דממת מקבלים מנות פקטור מרוכזות מתרומות דם, אבל במקרים בהם זה לא קורה, אני מתקשה מאוד לבצע מלאכתי נאמנה. אני שמח לחיות בתקופה בה הרפואה מודרנית כזו... התמודדות עם חוסר האונים והאחריות - מתמודדים. את חושבת שכיף יותר לגורמים אחרים במערכת הביולוגית שלכם? ממש לא! קחי את הטסיות, לדוגמה. ממש לא כיף להתכווץ למימדים כאלה! אין לי מושג מה היה בימים מוקדמים יותר של האבולוציה. אני רק בן 22 :] הריח האהוב עלי, ללא ספק, הוא ריחו של התרומבופלסטינוגן בערב יום שישי. משהו משכר לגמרי
נכון, תפקידי חשוב, קשה ומעייף, הן נפשית והן פיזית. בנוגע להשפעה - דברי איתי עוד 20 שנה. בנתיים אני מסתדר, פחות או יותר.