אין עוד פסיכומטרי!

Iron-Maiden

New member
אין עוד פסיכומטרי!

כך קבעו במשרד האוצר. אני די מתנגד לזה, אבל לפני שאני מאשים את סילבן שלום, שגם ככה אני לא סובל, רציתי לשאול מה יהיו ההשלכות של זה, לפחות לגבי אם אפשר, מפי מי שמבין בזה: אז ככה, סיימתי תיכון השנה, יש לי תעודת בגרות טובה, אבל הפסיכומטרי שלי (שעשיתי שנה שעברה) יותר טוב מהבגרות באופן יחסי. אני רוצה להתקבל ללימוד מדעי המחשב, כנראה זה יהיה עוד 3 שנים, אבל זה לא פרט רלבנטי כרגע. מה זה אומר לגבי אם כך? בשכלול של פסיכומטרי-בגרות אצלי אני מתקבל לזה במקום שאני רוצה. אבל בשכלול של בגרות בלבד אינני מתקבל. האם בכל זאת אוכל להתקבל לשנה ראשונה, ואח"כ אבחן לקראת השנה הבאה? האם אצטרך לעשות מבחן אחר במקום הפסיכומטרי? האם מישהו יתחשב בפסיכומטרי? תודה..

MazzyS

New member
שטויות

אין אפשרות טכנית לאפשר לכל בעלי תעודת הבגרות להתקבל לאונברסיטה, זאת החלטה ללא כל בסיס. גם אם יבטלו את הפסיכומטרי, דבר שסביר להניח שלא יקרה, יהיה מדד אחר, בנוסף לבגרות. למשרד האוצר אין אפשרות לחוקק חוקים, הדבר צריך לעבור בכנסת ולאחריה כמה וועדות, עד אז יש עוד זמן. סתם מעניין, מה הפסיכומטרי והבגרות שלך ואיפה אתה רוצה ללמוד?

stroop

New member
תמיד יהיו עוד אמצעי מיון

גם היום יש בחינה שבעצם מחליפה את הציון שלך במתמטיקה אם אתה רוצה להתקבל למדעי המחשב או להנדסות והציון שלך לא מספיק גבוה. ממ"י (בחינת מיון במתמטיקה) היא בעצם כמו הפסיכומטרי רק כוללת רק חומר במתמטיקה ברמה של 5 יח"ל. אם הציון שלך בבחינה טוב יותר מהבגרות דנים בקבלתך לפיו (במדעי המחשב אף פעם לא מקבלים רק לפי השקלול, אלא רוצים לראות ספציפית שיש לך ציונים גבוהים במתמטיקה). עד שתסיים את הצבא עוד 3 שנים, אז יתחלפו פה בטח כמה ממשלות ולא נראה לי שבאמת משהו ישתנה. גם אם מקבלים רק לפי בגרות, אז הם יכולים בכל חוג לתת משקל יתר למקצועות הרלוונטיים להם (מה שיכול לשפר את סיכוייך), וגם תמיד אפשר להוסיף ראיונות או מה לא בדרך...

למעלה