אין סקס בירושלים

אין סקס בירושלים

למי שלא יודע, בימים אלה יוצא הסרט החדש שמבוסס על הסדרה "סקס והעיר הגדולה". קראתי עכשיו שבמועדות של הסרט בירושלים ובפתח תקווה, הדתיים ביקשו להוריד את המילה "סקס" בכרזת הסרט. עד לאיפה הגענו? אולי שיקראו לו "העיר הקדושה לנצח לנצחים" וככה כולם יהיו מרוצים? אולי שיחליפו את שרה ג'סיקה פרקר באיזה רב, וככה יהיה סרט יותר חינוכי? ממש מגוחך.

LIA07

New member
אתם באמת לא יודעים למה הם בקשו זאת?

הם מחנכים את הילדים שלהם בצורה מסוימת... ברגע שיתלו את הכרזות עם המילה "סקס" בכל חוצות העיר..עינהם של הילדים שלהם יתקלו בזה..ואז יתחילו לשאול שאלות..שהם לא בדיוק רוצים לענות עליהם... ירושלים זו עיר מעורבת שרוב רובה הם אנשים דתיים בבתים, חולון ושאר הערים שהציבור הדתי והחרדי יותר מצומצם לא בקשו ולא אמרו כלום...אבל ירושלים זו ירושלים...זו באמת עיר הקודש..ולא רק בעיני היהודים...אלה בעיני העולם כולו...אז מה הבעיה לכבד??? ואתם נהנים להתלונן על הקטנות?

ירושלים שייכת לכולם

בירושלים יש חרדים ויש חילוניים אז שהדתיים יתחילו לכבד גם את החילוניים ולא רק ההיפך ואח"כ מביאים תשדירים שמבקשים לתמוך בירושלים ובלה בלה. אולי אם העיר הזאת היתה פחות מתחרדת לא היו עוזבים אותה וכן גם לחילוניים יש רגשות ויש רצונות אז למה אף פעם לא מתחשבים בהם? ואגב אם החרדים יסבירו לילדים שלהם מה זה סקס מה רע בזה? שיסבירו להם בדרך שלהם ולא יתנו להם באמת את ההרגשה שזה משהו מלוכלך. באמת שנמאס כבר מהם שנתפסים לכל דבר ואם לא מתאים לי כחילונית משהו בהתנהלות שלהם הם ישנו אותה? הגזימו לגמרי.

H A J Y

New member
בחולון ובת ים לא ביקשו ולא אמרו כלום אבל בפ"ת

כן... מה יש לך להגיד על זה?

ynana1

New member
די עם "הכל למען הילדים"

הילדים הם לא הסיבה האמיתית, וכולנו יודעים זאת. זה בדיוק כמו חוק הצנזורה באינטרט - כשלמעשה בפועל רק 16 אחוז מהנוער צופה בפורנו, וזה נותן לגטימציה לכנסת לכפות על כל תושבי המדינה במה לצפות. ואם נחזור לענייננו - מה תגיד על פרסומת לתחבושות נשים? "אמא מה זה אולוויז אולטרה?" "אמא למה אישה צריכה להיות מוגנת 24 שעות? מישהו מאיים עליה?" "מה? לבנות יורד דם?! אבל למה אמא...." ו.... מה לגבי ביטוי/מצווה "פרו ורבו" של הדתיים- אולי גם את זה צריך לצנזר, שמא (רחמנא ליצלן) הילד יחשף לביטוי תועבה שכזה. אני מסכים איתך שבירושלים יש שכונות שעלינו לכבד את החרדים כיוון שהם רוב מוחלט בשכונות אלו, ואין טעם לפרסם את הסרט "סקס והעיר הגדולה" כי הרי בלאו הכי הם לא ילכו לראות את הסרט. אבל! מה לגבי פתח תקווה? האם נראה לך באמת שבפתח תקווה - עיר עם רוב חילוני יצטרכו לכפות עליהם איסורים מסוג זה?

Scept

New member
16%?

אולי מהילדים עד גיל 6. (החוק רע כי הוא בעד חסימה כ*ברירת מחדל*. צנזורה למי שמבקש זה סיפור אחר, ובכל מקרה החוק מספיק אידיוטי כדי שלא תצטרך להמציא נתונים).

SpongBobit

New member
הם סתם הורסים את ירושלים.

ובסוף היא תהיה שלהם, זה הכי עצוב. הם מגיעים לכל מקום, אפילו לשכונה שלי /:

spelling

New member
ממש חוצפה..

ירושלים היא הבירה של כולם ולא רק של הדתיים... לא רוצים שלא יסתכלו על השלט..למה זה כזה נעים ללכת ברחוב וכל פינה לראות "היום אספה עם הרב...מחר אספה עם הרב...הרב אמר ככה..הודעה חשובה לציבור נאמר ע"י הרב"...פשוט תתלו כולה שלט הסרט יגמר מתישהו וזה ירד וכולה מילה אפשר לחשוב..לא שיש לי משהו נגד דתיים אבל למה חילוניים יודעים לכבד את השונה ודתיים(לא מכליל) פחות? וכאילו שילדים היום לא יודעים מזה סקס..אל תשלחו אותם לבצפר ודי... וזה בסה"כ סרט לא העמידו בחור ובחורה ערומים באמצע הרחוב שיתחרמנו..

זה רק אני או שכולם פה כל כך מרוכזים בעצמם?

ירושלים היא עיר שבה יש אוכלוסיה דתית עצומה בגודלה, וכן, רובם לא מרגישים בנוח להסתובב ברחוב ולראות בענק את המילה "סקס" מתנוססת לה על שלטי ענק ברחבי העיר, וכמו שאמרו קודם, אני בטוח שהם גם לא מרגישים בנוח שילדיהם יראו דבר שכל כך מנוגד לאמונה שלהם. כפיה דתית? חשבת פעם על כפיה חילונית? נכון, את צריכה לראות מודעות שכתוב עליהם "מחר אספה עם הרב" (*מביע רחמים כלפייך*, איך תשרדי?), אבל תחשבי שהם צריכים לראות מדי יום בחורות הולכות עם חצאיות מיני ברחוב, מסעדות שפתוחות בשבת ובימי חג, מכוניות נוסעות ברחובות, סופרים שמוכרים חמץ בפסח, והרשימה עוד ארוכה. לא רק שהם סובלים יותר ממך בהרבה תחומים, אני בטוח שלראות מול העיניים שלהם משהו שמנוגד לאמונתם מפריע להם טיפה יותר ממודעה שכתוב עליה "מחר אספה עם רב". "לא שיש לי משהו נגד דתיים אבל למה חילוניים יודעים לכבד את השונה ודתיים(לא מכליל) פחות?" - כדאי לך לחשוב טיפה יותר בפעם הבאה לפני שאת כותבת דברים כאלה בלי לחשוב. קשה לי להאמין שאי פעם הדתיים כפו עלייך משהו יותר ממה שחילוניים כופים עליהם. כמובן, שלדעתי הפתרון הוא לא לאסור על פתיחת סופרים בשבת ולאסור על להסתובב ברחוב בלבוש חושפני, אלא פשוט לדעת לקבל את אמונתו של השונה, גם אם זה אומר להקריב ולא לראות את המילה "סקס" בענק באמצע רחוב שרוב אוכלסייתו דתית. הדתיים עושים את זה כל יום, למה שאת לא תנסי? הבהרה: אני לא דתי, לא מסורתי, לא מקיים מצוות, ואפילו לא מאמין באלוהים. אני פשוט יודע להסתכל גם על הצד השני בלי לרחם על עצמי כל שניה בגלל שטויות, ואז לומר בפומבי ש"כופים" עליי דברים.

ayb1

Well-known member
כל קהילה זכאית לנהל את עירה בהתאם לכח הפוליטי

שהעניק לה הבוחר. היות ובירושליים ופ"ת יש רוב או השפעה פוליטית לקהילה החרדית הרי זכותה המלאה להחליט ולהישתתף בניהול העיר בהתאם לראות עיניה ובלבד שהיא לא תיפגע בזכיות המיעוט. לכן הקהילה החילונית אינה יכולה ליכפות עליהם את אורח החיים שלהם ולהפך הקהילה החילונית אינה יכולה ליכפות על הרוב את אורח החיים שלה. כאשר דברים מסוימים נוגדים את אורח החיים של הרוב בעיר מסויימת הרי זכותם להחליט שדבר זה לא יוצג במרחב הציבורי בפרהסיה. לא ברורה לי כלל הצעקה החילונית על כפיה דתית גם תלית הפירסומת הזאת היא כפיה חילונית אבל כפיה נגד הרצון הדמוקרטי של רוב הציבור בעיר. לשם הגילויי הנאות אני אדם חילוני ויש מקום לכבד את החלטת הרוב ביחוד אם אינו פוגע "בכבוד האדם וחרותו"

גליה 16

New member
הלואי והייתם מבינים כמה זה דבר קדוש!!!!

ואיך הורסים אותו כשמדברים עליו ומראים אותו כ"כ הרבה!!! ובצורה כ"כ בוטה שמורידה מערכו האמיתי!! וזה כל כך כואב לי!!!!!! בגלל אנשים מגעילים כמוכם ובגלל שלטים מגעילים כאלה נהרסה לי הילדות! ונפגעה לי התמימות היפה!!! והלוואי שבכל הארץ, ולא רק בי-ם ופ"ת, יצליחו לחסוך מאיתנו את התיאורים המגעילים האלה ואת הנשים הפרוצות והמגעילות שלא מתביישות לחשוף את גופן לעיני כל העולם! אבדה לנו הבושה!!! זה פשוט עצוב... שעם ישראל נראה ככה...! שתהיה לנו שבת שלום!!

למעלה