אין סיכוי שארדם

בשביל לחתום על הסכם גרוע לא צריך

לדעת קריאת מפה

הוא היה בפלמ"ח ? ../images/Emo195.gif

בני הפוליטרוק היה בפלמ"ח עם הורי (אבא ואמא שלי לחמו בפלמ"ח )

אני מבקשת ממך !!!!!!!!!!

למה לפגוע בפלמ"חניקים?
גם הורי. אבי מכובשי נגבה, ואימי לחמה בגדוד השישי -חטיבת הרא"ל שהיו בקריית ענבים.

באמת? הורי בכיבוש צפת

ושחרור בירייה. שניהם היו ביפתח. הם משתייכים לעמותה במוזיאון הפלמ"ח ברמת אביב? הורי בעמותה רודפים אחרי שאבוא לאדריך אבל אני מתחילה ללמוד בשבוע הבא ב"גומא" קואוצינג. ואני לא יכולה להתנדב בכל כך הרבה מקומות אני צריכה גם להתפרנס קצת...

נו, אפשר לפתוח שרשור

בנושא : היכן היו הורי במלחמת השחרור. נחמד להעביר סיפורים ממקור ראשון. ויש לי לא מעט מהורי. אפילו "זכיתי" לפגוש את רבין (הרא"ל), ואת אלון (הנגב) באחד הכנסים כילדה.

א שיר

New member
כמה מתאים השם כפר בלום לכנס הבלומים

- עסקני הסתדרות המורים, בלי לפגוע בבלום המקורי כמובן, המכובד.

גלבוע ,שתנתח עבורנו את השיר ?../images/Emo63.gif

התפרסם באתר ארגון המורים מוֹרֵה נְפוּחִים... מאת: יוסי גמזו "וְלֹא-שָמַעְתִּי בְּקוֹל מוֹרַי וְלִמְלַמְּדַי לֹא-הִטִּיתִי אָזְנִי" (משלי ה, י"ג) כָּל נְפוּחֵי הַחֲשִיבוּת וְהַמַּשְֹכֹּרֶת אִם בָּאוֹצָר אוֹ סְבִיב שֻלְחַן הַמֶּמְשָלָה הַמִּתְאָָרֵךְ בְּהַתְמָדָה שֶלֹּא לְצֹרֶךְ מִמְשָל תָּקִין יוֹתֵר, כִּי אִם לְשִכְלוּלָהּ שֶל טֶכְנִיקַת שִחוּד עוֹד שַֹר תְּאֵב-אַמְבִּיצְיָה לְהִצְטָרֵף לַקּוֹאָלִיצְיָה תוֹךְ נִקּוּז תַּקְצִיב עָתֵק לְהַרְחָבַת הַפּוֹפּוֹ-זִיצְיָה שֶבָּהּ נִתָּן לַפּוֹפּוֹ זִ י ץ (מֵאָה עַכּוּז!) עַל עוֹד כִּסֵּא שֶל הַמִּמְסָד אֲטוּם הָרֶגֶש כּוֹלֵל הַשַֹר-בְּלִי-תִיק אַך גַּם בְּלִי-כָּל-בּוּשָה שֶרַק אֶתְמוֹל זָעַק בְּכָל כִּנּוּס וּפֶגֶש כְּנֶגֶד כָּל צֵרוּף פֶּרְסוֹנָה חֲדָשָה לַקְּלוּבּ הַזֶּה, עַד שֶנִּלְכַּד כְּדַג עַל קֶרֶס חַכַּת-הַפַארְסָה שֶבִּטְּלָה אֶת זַעֲמוֹ כְּשֶהִתְבָּרֵר שֶהַפֶּרְסוֹנָה הַמֻּכֶּרֶת כַּחֲדָשָה בַּמֶּמְשָלָה הִיא הוּא עַצְמוֹ... כָּל נְפוּחֵי הַשְֹּרָד, הַסְּטָטוּס וְהָאֵשֶ"ל הַצִּדְקָנִים הַלָּלוּ הַדּוֹבְרִים גְּבוֹהָה- גְּבוֹהָה עַל פַּחַד הַקֻּפָּה הַמִּתְרוֹשֶשֶת אֲבָל נַפְשָם לְהַגְדָּלַת שְֹכָרָם נוֹהָה הֵם תַּסְמִינֶיהָ שֶל אִינְפֶקְצְיָה מְשַוַּעַת בַּמַּנְגָּנוֹן הַצִבּוּרִי, בְּהִתְעַצְּמָה בְּאוֹלִיגַרְכְיָה מְפֻטֶּמֶת, שֶהַיַּעַד הַמֶּרְכָּזִי שֶלָּהּ הוּא הַ נְ צָ חַ ת עַ צְ מָ הּ. וּבִשְבִיל זֶ ה מֻתָּר לִפְרֹץ בְּלִי סְיָג וָקֹשִי אֶת גְּבוּלוֹתָיו הַדֵּי גְּמִישִים שֶל הַתַּקְצִיב בְּלִי לְגַלְגֵּל עֵינַיִם ("לוּא הָיִיתִי רוֹטְשִילְד") לַגֵּרָעוֹן וּמַצָּבוֹ הַמַּעֲצִיב. וּבִשְבִיל זֶ ה מַרְבִּים שָֹרֵינוּ בְּטוּסָם פֹּה לִפְקֹד אֶת חוּ"ל, כְּשֶהִדּוּקָהּ הַדֵּי תְּמִידִי שֶל חֲגוֹרַת מוֹשַב הַבּוֹאִינְג סְבִיב כְּרֵסָם פֹּה הִנּוֹ הִדּוּק-חֲגוֹרָתָם הַיְּחִידִי. וּבִשְבִיל זֶ ה מֻקְצִים סְכוּמֵי עֲנָק לַסֶּקְטוֹר שֶל כָּל שֻתָּף קוֹאָלִיצְיוֹנִי מְחֻזָּר מִתּוֹךְ קֻפַּת הַשַּלְמוֹנִים שֶשּוּם אִינְסְפֶּקְטוֹר חוּץ-מֶמְשַלְתִּי עוֹד לֹא שָזַף בָּהּ עֵינֵי זָר. וּבִשְבִיל זֶ ה כָּאן מַעֲלִים חַבְרֵי הַכְּנֶסֶת מִדֵּי שֵנִי וַחֲמִישִי אֶת מַשְֹכֻּרְתָּם, כִּי לְכָל אֵלֶּה לָאוֹצָר נְדִיב הַחֶסֶד יֵש קֶרֶן-שֶפַע מֵהָכָא וּמֵהָתָם. וְאִיש מֵאֵלֶּה שֶגִּדְּלוּ פִּימָה עַל כֶּסֶל עַל חֶשְבּוֹנוֹ הַדַּל שֶל מְשַלֵּם-הַמַּס, כָּל הָרוֹאִים אֵיךְ הַפְּשִיעָה פּוֹרֶקֶת רֶסֶן וְאֵיךְ גּוֹאִים הָאַלִּימוּת וְהֶחָמָס וְאֵיךְ בְּנֵי נֹּעַר הַלוֹמְדִים כֵּיצַד הַשְּלַאכְטָה הַזֹּאת מַרְאָה לָנוּ דֻגְמָה וְגַם מוֹפֵת וּמְבַכְּרִים בִּמְקוֹם גִּיּוּס לְצַהַ"ל - שַאכְטָה שֶל גְּרָאס אוֹ קְרָאק אוֹ בִּרְיוֹנוּת שֶלֹּא קוֹפֵאת אַף לִימָמָה אַחַת בּוֹדֶדֶת עַל שְמָרֶיהָ וְלֹא נִמְנַעַת גַּם סַכִּין שְלוּפָה לִתְחֹב בִּקְטָטוֹת בָּארִים בָּן נִתָּן לְהִתְפָּרֵעַ, בְּמִגְרְשֵי הַסְּפּוֹרְט, בַּפַּאבִּים וּבָרְחוֹב, כֵּן, אִיש מֵאֵלֶּה הַקּוֹבְלִים כִּי אִם יָקֵל כָּאן עַל נִצּוֹלֵי שוֹאָה חַסְרֵי כָּל נְכָסִים אוֹ עַל חוֹלֵי סַרְטָן יֻכְרַח לְהִתָּקֵל כָּאן בְּצֹרֶךְ מַר לְהַעֲלוֹת אֶת הַמִּסִּים - אֵינוֹ חָדֵל לְהַעֲלוֹת יוֹם-יוֹם בְּקוֹל בּוֹ מָחְרֶשֶת אֹזֶן מֵעוֹר-תֹּף וְעַד קְצֵה תְנוּךְ אֶת סוּג הַמַּס שֶהוּא בָּקִי יוֹתֵר מִכָּל בּוֹ: מַס-הַשְֹּפָתַיִם הַצָּבוּעַ לַ חִ נּ וּ ךְ. כִּי אִיש מֵהֶם אֵינוֹ חָדֵל לִדְבֹּק בַּמַּנְטְרָה הָאָפְנָתִית כָּל-כָּךְ אֶצְלֵנוּ כִּי אֲבוֹי אִם נְגַדֵּל כָּאן דּוֹר נִבְעָר וְדִילֶטַנְט רַע וְרַק חִ נּ וּ ךְ הוּא הַנָּתִיב וְהַמָּבוֹי לִמְצֻיָּנוּת שֶל דּוֹר-עָתִיד רַב אוֹן וָיֶשַע וְרַק חִ נּ וּ ךְ יִמְנַע מִנֹּעַר שֶהֻזְנַח הִדַּרדְּרוּת לְסַם וּבִרְיוֹנוּת וּפֶשַע וְהִשְתַּמְּטוּת מֵעֹל גִּיּוּס, וּמִשּוּם כָּךְ שֶאֵין לָנוּ כְּמוֹ לַסָּעוּדִים נֵפְט בְּשֶפַע וּכְמוֹ דְרוֹם-אַפְרִיקָה מִכְרוֹת יַהֲלוֹמִים וּמַשְאַבֵּנוּ הַיָּחִיד שֶאֵינוֹ אֶפַע הִנּוֹ הָרֹאש הַיְּהוּדִי שֶבּוֹ גְלוּמִים כָּל סִכּוּיֵינוּ לְקִדְמָה וּלְפִתּוּחַ וְלִמְנִיעַת בְּרִיחַת מֹחוֹת לִשְֹדוֹת זָרִים רַק הַחִנּוּךְ, חִנּוּךְ, חִנּוּךְ הוּא קְלָף בָּטוּחַ בְּחִסּוּל עֹנִי וְצִמְצוּם הַפְּעָרִים. אֲבָל בְּרֶגַע שֶצִּבּוּר מוֹרִים שֶקָּץ לוֹ בִּשְֹכַר-חֶרְפָּה וְאַרְבָּעִים תַּלְמִיד דְּחוּסִים בְּכָל כִּתָּה, פִּתְאֹם נֶחְלָץ לוֹ וְעָקַץ לוֹ אֶת הַמִּמְסָד הַזֶּה נְפוּחַ הַכִּיסִים וְהוּא תוֹבֵעַ בִּמְלוֹא צֶדֶק מַה שֶּיֵּש בּוֹ בְּכָל מִנְהַל-חִנּוּךְ נָאוֹר בַּמַּעֲרָב וּמַה שֶכָּל מִמְשָל צָרִיךְ לְהִתְבַּיֵּש בּוֹ אִם מְחַנְּכָיו צְרִיכִים לָצֵאת עַל כָּךְ לַקְּרָב - פִּתְאֹם אָסוּר בְּשוּם פָּנִים וּתְנַאי לִפְרֹץ פֹּה אֶת גְּבוּלוֹתָיו הַדֵּי גְּמִישִים שֶל הַתַּקְצִיב, פִּתְאֹם חִנּוּךְ הוּא הַקָּרְבָּן הֲכִי נָפוֹץ פֹּה לַגֵּרָעוֹן וּמַצָּבוֹ הַמַּעֲצִיב. פִּתְאֹם אֵין כֶּסֶף כִּי שָֹרֵינוּ בְּטוּסָם פֹּה לְחוּ"ל כָּל בֹּקֶר, הִ דּוּקָהּ הַדֵּי תְּמִידִי שֶל חֲגוֹרַת מוֹשַב הַבּוֹאִינְג סְבִיב כְּרֵסָם פֹּה הִנּוֹ הִדּוּק-חֲגוֹרָתָם הַיְּחִידִי. וְאֵין פְּרוּטָה כּי הוֹן עָתֵק הֻזְרַם לַסֶּקְטוֹר שֶל כָּל שֻתָּף קוֹאָלִיצְיוֹנִי מְחֻזָּר מִתּוֹךְ קֻפַּת הַשַּלְמוֹנִים שֶשּוּם אִינְסְפֶּקְטוֹר חוּץ-מֶמְשַלְתִּי עוֹד לֹא שָזַף בָּהּ עֵינֵי זָר. וְהַקֻּפּוֹת רֵיקוֹת, שֶכֵּן חַבְרֵי הַכְּנֶסֶת הַמַּעֲלִים כָּאן לְעַצְמָם אֶת מַשְֹכֻּרְתָּם מִדֵּי שֵנִי וַחֲמִישִי כִּגְמִילוּת חֶסֶד וּכְדֻגְמָה אִישִית לְטֹהַר מִדָּתָם כְּבָר דִּלְדְּלוּן עַד תֹּם לְאֹרֶךְ כָּל הַפָאזוֹת (הָה, עַסְקוּנָה שְמֵנָה, כְּלוּם לְשֵם כָּךְ מִנּוּךְ?) לְמַעַן שוּב יוּכְלוּ לִתְקֹעַ לָנוּ פְרָאזוֹת עַל עֶלְיוֹנוּת חֲשִיבוּתוֹ שֶל הַחִנּוּךְ... פרופ' יוסי גמזו

alona 9

New member
חיפשתיך....עכשיו מבינה../images/Emo199.gif

מה תעשי בלילה?......... בכל אופן, באם לא יצליח לי להרדם הלילה,אקרא את שירך..(הוא מאד ארוך.) pf כתבי כשתמצאי הגורה..גם אנחנו דואגים.. מאםםם עכשיו ,בדיוק עכשיו יורד הגשם,וזה לאחר שכל היום זרחה לה השמש...

השיר של פרופ' גמזו.

מה את דואגת. יהיה בסדר. אמצא מי שישעשע אותי. בעלי כרגע "מנצל" אותי לכישורי האינטרנטיים להורדת מאמרים לעבודה.

למעלה