אין סוף למסחור

eilon87

New member
אין סוף למסחור

והאופטימים שיגידו שזה ניסיון לשמר את המורשת, שישאלו את עצמם את השאלה "אז למה שלא פשוט יעבדו על אלבום חדש או סבב הופעות?" או שמא זה רק תוצר לוואי של עצלות? http://mooma.keshet-tv.com/Article.asp?GroupID=1912&ItemID=74100&ArtistID=449

Anuerysm

New member
אוי נו באמת

כאילו שאתה לא היית מסכים לצאת לסיבוב זה לא סתם לקבוע הופעות בכל מיני מקומות, זה הרבה מאוד בלאגן על הראש ולהוציא אלבום חדש בשביל כסף? זה המסחור כאן אפשר לחשוב איזה חטא הם עשו כאן

מדובר בהודעה לפיה פינק פלויד

נתנו הסכמתם לדי ג'יי אחד לסמפל את Another Brick pt. 2 באחד מהקטעים שלו. אינני רואה שום פסול בכך. סימפולים הם אמצעי הפקה לגיטימי, ודינו של הטרק המסומפל הוא כדין גרסת קאבר, לדעתי. (אני שוב מבקשת לא להעלות לינקים בעלמא, אלא לומר במה מדובר). מעבר לסיפור הספציפי, עולה שאלה אחרת: הדרישה לקבל הסכמת המחברים לסימפול היא חדשה יחסית (מלפני 10 שנים בערך). האם לדעתכם זוהי דרישה לגיטימית?

Liorking

New member
בושה

אני שונא את כל הסימפולים האלה. שונא מוזיקה אלקטרונית שפשוט לוקחת קטעים קיימים ומוסיפה באסים וקצת אלקטרוניקה ואז הפלא ופלא - יש קטע טראנס/האוס/כל דרעק אחר. בגלל זה אני גם לא סובל היפ-הופ - מסמפלים קטע מוכר ומלבישים עליו קטע ראפ ושוב פעם, הפלא ופלא - יש שיר ראפ. אינעל פאקינג רבאק - תכתבו משהו משלכם במקום לשאול מיוצרים מקוריים.

wish i was here

New member
אין טעם להזעיף פנים

יש כמה גרסאות כיסוי אלקטרוניותוראפ מאד יפות ואתה לא חייב לפסול הכל לפני ששמעת הכל

V e g

New member
לא לגיטימית בעליל

תמיד אמן שעושה קאבר יכול להרוס את המקור לדעתם של כולם חוץ משל עצמו. אז מה? תישארו נאמנים למקור. דבר נוסף - אין קשר בין קאבר למוסיקה אלקטרונית. כל אמן יכול להרוס שיר בלי שהוא עשה לו גירסא אלקטרונית. קחו את שלמה ארצי למשל, הוא מומחה בזה. מנגד, למה למנוע ממישהו להביע את היצירתיות שלו? כמה אנשים יודעים ש- Nothing compares to you במקור בכלל של פרינס ולא של שינייד? כשמסרבים לתת אישור כזה, אמן פונה לדרכים לא חוקיות להפיץ את הקאבר שלו. אני זוכר שהמכשפות הוציאו אלבום קאברים, שכלל חידושים לכמה להקות ודואט עם ניק קייב, אבל אנני לנוקס סירבה לאשר לענבל פרלמוטר ז"ל קאבר ל-sweet dreams, אז היא זעמה והפיצה קלטות של הקאבר בהופעות. אחרי שהיא נהרגה אנני לנוקס התמלאה רחמים והחידוש יצא באוסף לזכרה. לסיכום, כשאמן מוציא שיר, השיר הופך לנחלת הכלל, אין לו לדעתי בעלות יותר על השיר.

Liorking

New member
זו בדיוק הבעיה

זה טבעי שאמן ירצה לבצע מחווה לאמן שהשפיע עליו ע"י קאבר, אבל הבעיה היא שיש מגמה כזו שעושים כל הזמן קאברים וברוב המקרים הורסים, במקום לכתוב משהו חדש.

את הקטע לא שמעתי,

כי המחשב לא נתן ליP: אבל אני חושב שזה יפה, לסמפל להקה שנחשבת לאחת מחלוצי המוזיקה האלקטרונית... היה לדעתי נחמד אם דווקא היו לוקחים את On The Run או Any Colour You Like או משהו דומה... ד"א, אני בטוח שהרב, לפחות, מכירים את הגרסא של On The Run מהדאב סייד... אני חושב שהיא ענקית...

microbe15

New member
אתמול שמעתי סימפול אלקטרוני של השיר

ברדיו. לא יודע אם זה היה הסימפול המדובר או לא, כי הכתבה הזאת התפרסמה רק אתמול, אבל זה היה ממש רע

למעלה