אין נחת מאלרגיה

Fistandantilos

New member
אין נחת מאלרגיה

עיניים מגרדות אף נפוח וכאבי ראש מצחיים המקשים על פתיחת העיניים אני כבר שנה ומשהו מטפל בחיסונים ודיקור... הקלה מסויימת ממש לא מספקת לא אוכל מוצרי חלב מקפיד על צריכת אשכוליות בצל וכו' (ביו פלובנואידים) אשמח לפתרון סימפטומטי טבעי.. אם לא אני אאלץ לאנטיהיסטמינים שאני מאוד לא אוהב

0 אור 0

New member
אולי הטיפול לא מצליח וצריך לעבור הלאה

לא נראה לי שהבעיה שלך היא חלב, אשכוליות או בצל (אחרת ההמנעות מהם היתה פותרת את הבעיה) הגיע הזמן ללכת בדרך ההפוכה והמפתיעה: לנסות לאבחן מהו גורם האלרגיה, ואז בשלב ראשון להמנע ממנו ובשלב שני אפשר לנסות לחסן. אני חושבת שהנחיה של אנשים להמנע מלאכול משהו ללא אבחון מסודר או מעקב לגבי ההשפעה של כך גובלת בשרלטנות. לו היית מספר לי שהמטפל זיהה איזו סיבה שגורמת לא לחשוב שהאלרגיה קשורה בצורה כלשהי לתזונה, ואז העביר אותך בצורה מתודית מתזונה חד גונית להוספה מבוקרת של מזונות עד לזיהוי המזון המפריע - ניחא. לו היית מספר שביצעו לך אבחון כלשהו לזיהוי של חומרים חיצוניים שגורמים לגירוי - ניחא. אבל סתם לאסור על דברים מסויימים ואז לדקור ללא שיפור במשך שנה? צטערת, לי זה לא נשמע טוב

מסכים עם אור,

ומוסיף שאלרגיה היא בעיה שהובעת מחוסר איזון בגוף. אני לא יודע למה האלרגיה, אבל אם היא ממזון כדאי לנסות טיפול שכולל דיאטת אלימנציה. אם היא לאלרגנים חיצוניים, הייתי... גם ממליץ על שינוי תזונתי, מעבר לתזונה נקיה יותר, שתאפשר לגוף להתמודד עם גורם האלרגיה, ולהמשיך לשפר את האיזון של המערכת החיסונית.

Fistandantilos

New member
פירוט

אני סובל מאסטמה ואלרגיה האלרגנים הם נשמתיים ופועלים בכל השנה קרדית דשא כתלית אבק וכו... ממש ממש מתסכל לסחוב ככה בעיקר שהגוף מגיב לדברים שהוא לא אמור להגיב וזה מציק רב הגדול של היום.. משום מה טוענים שלרפואה המשלימה יש הכי הרבה להציע בנוגע לזאת מצד שני אני חש בדיוק ההפך.. כל הדברים שאינני צורך זה לפי הרגשה והמלצות, חלב עושה לי ליחה, והרבה ,אז איני נוגע. וכתבתי שאני כן צורך אשכוליות בצל ברוקולי וכו' עם ביופלובונואידים. האלרגיה בעולם עלתה כ"כ בזמן האחרון שהאחוז שלה מתקרב ל 15% מכלל האוכלוסיה, מה שגורם לי לחשוב מה באמת הקשר לתזונה או חוסר איזון בגוף? הספקלוציה היא שהעלייה הדרסטית היא בגלל זיהום האוויר אין מה לעשות בנוגע לזאת. המנעות מאלרגנים שאני אלרגי אליהם היא לא אפשרית... כנראה שלפעמים צריך להשלים עם מה שיש :p

0 אור 0

New member
הטיפול באסטמה ואלרגיה שקשורה למזהמים

הוא מהקשים יותר, ואכן אני מכירה הרבה מאד כשלונות בתחום הזה, אבל יחד עם זה יש הצלחות - חלקן מלאות וחלקן רק בהקלה משמעותית של הסימפטומים. אני לא בטוחה שהבעיה היא בשיטה בה ניסית . יתכן שהבעיה היא במטפל, וצריך למצוא מישהו באמת מומחה מצד אחד, ושמבין את מגבלותיו מצד שני (אני בחיים לא הייתי מטפלת במישהו שנה שלמה אם אין שום הטבה במצבו. הייתי מעבירה למישהו אחר) לגבי אשכוליות, בצל וברוקולי - הבנתי אותך הפוך, חשבתי שאתה נמנע מהם. בכל מקרה , אני חוזרת על המלצתי להתאמת התזונה באופן אישי ומציאת הרגישויות שלך.

Fistandantilos

New member
אשמח להמלצות סימפטומטיות

האמת היא שהעיניים האדומות העיטושים והאסטמה - אליהם כבר התרגלתי, הבעיה הרצינית מבחינתי היא לחצים באיזורי הסינוסים, הנובעים מהתנפחות האף כנראה.. אם מישהו נוסע ברכבת ישראל למשל יום יום ורואה את המצב הנורא של השטיחים והניקיון שלא נמצא ברכבת מרופדת לחלוטין שלא נוקו או נשאבו מעולם . לנסות להתחמק מישיבה ברכבת נראה לי כבר ממש טירוף בקיצור התסכול רב

רפואה משלימה במיטבה

לא תעסוק בהמלצות סימפטומתיות!!! רפואה משלימה על כל ענפיה רואה את האדם השלם, כשהסימפטומים הם תוצאה של מצב ולא המצב עצמו. יש אפשרות להקל על אלרגיה ואף לפתור אותה (ולפטור אותך מהסימפטומים) אבל זה לא נעשה בעצות אינטרנטיות אלא בהבנה מקיפה של מצבך. מאחלת לך שנה טובה ושתמשיך לחפש את הפתרון הנכון כל טוב עירית

Fistandantilos

New member
וגם סיפור קטן

הייתי לפני כשנה ביום הפתוח של ברושם לסמסטר אביב, בקיצור, היה שם הדגמות של כל השיטות. כמובן האנשים התנפלו על כל המטפלים, אבל משום מה דווקא לעיסוי הראש לא היה תור בכלל(ארמותרפיה) בקיצור, בחורה נחמדה נתנה לי עיסוי בפנים במשך דקות ספורות שנדמה שעזר מאוד, מצד שני אין ברשותי אמצעים לכזה טיפול . אבל באמת נחמד לדעת שיש לאן לפנות

אני בהחלט מאמין

שצריך לטפל בבעיה בצורה מאוד עמוקה, תוך כדי הקפדה על תזונה. זו גם ההתנגדות של הגוף לסביבה, והייתי מנסה אולי לבדוק אם יש גם התנגדות (או נסיון של הרחקה, או הוצאה) של הסביבה ממך... כלומר- איך אתה מרגיש בתוך מרחב המחיה שלך? הגישה ההוליסטית מטפלת בחיזוק הגוף, ולא בזה שהאויר מזוהם, למרות שהשאיפה היא לשמור עליו נקי. רוב האוכלוסיה מתמודדת איתו, ככה שהמקור לבעיה הוא בגוף. עכשיו "רק" צריך למצוא את הנקודה שאצלך משפיעה על המע' החיסונית. חוזר על ההמלצה לדיאטת לימינציה, וממליץ לך לשקול נסיון של סוג אחר של טיפול.

Fistandantilos

New member
בוא אני אתן לך דוגמא

יש פה בחורה שאני מאוד מספמט בפורום הידוע בניק מיכל הלב :) אני חושב שהיא עברה רבות בתחום, והיא עדיין סובלת מאוד מאלרגייה כפי שציינה. אז בוא תסביר לי איפה החוסר איזון..

קראת לי?../images/Emo9.gif

Fistandantilos היקר, מה שכתבת לא כל כך מדוייק. נכון שאני עדיין סובלת מאלרגיה, אבל כבר הרבה זמן שאני לא סובלת מאוד. אבל אני יודעת מה עושה לי טוב ומה לא, ואיך לאזן את עצמי. הבעיה האישית שלי היא שלא תמיד אני חזקה מספיק להתמיד בתזונה ושאין בסביבתי ולו מטפל אחד לרפואה שאני סומכת עליו. ככה זה כשמתרגלים לשפע שיש בארץ. כשהייתי בטיפולים ברפואה סינית, האלרגיה שלי נעלמה. כבר שנים שהיא כבר לא נושא בוער מבחינתי. מאז לפעמים היא מופיעה, אבל היא לא מפריעה לי בחיים. חל שיפור אדיר באיכות החיים שלי. אני לא צורכת תרופות או תוספי מזון, וגם לא צמחי מרפא. השינויים התזונתיים שעשיתי בהחלט עוזרים לי. הקיץ זו היתה הפעם הראשונה מזה שנים שהאלרגיה ממש הפריעה לי לחיים תקינים, ואז עשיתי אחד פלוס אחד, והפסקתי סוף סוף לשתות קפה. אחרי זמן קצר, האלרגיה הפסיקה להפריע. אני כן אוכלת מוצרי חלב ויש לזה השפעה ברורה על מצב האלרגיה שלי. אם הייתי במשך כמה חודשים בטיפול שלא מעלים או משפר באופן משמעותי את המצב שלי, הייתי מחליפה טיפול ו/או מטפל. אני יודעת שאתה מעריך מאוד את המטפל שלך, אבל אולי הוא לא עלה על משהו חשוב, או שאתה זקוק למשהו אחר. אתה עדיין נשמע נחוש להיפטר מזה, אל תרים ידיים. יש פתרון, פשוט עדיין לא מצאת אותו. בהצלחה!

Fistandantilos

New member
תודה

ומצטער על חוסר הדיוק =) אני לא אשקר ואגיד שאין שיפור, יש שיפור אבל ממש לא מספיק :{

עוד דבר שעוזר לי מאוד

הוא פעילות גופנית אירובית, באופן קבוע. וגם תרגול שמשלב נשימות, כמו יוגה או צ'י קונג. להפעיל את הריאות ולהזיע. יש אצלך שיפור, אבל הנושא עדיין מפריע לך מאוד, לכן אני עדיין חושבת שכדאי לנסות משהו אחר. ותמשיך לעדכן, טוב?

gvinaraza

New member
משהו אודות מיכל הלב

היה נחמד לקרוא את הווידוי האישי שלה, משום שעולה מתוכו האבסורד של אנשים שמטפלים באחרים אבל לעצמם אינם יודעים לדאוג. מיכל כותבת על עצמה (ב-העולם של מיכל, בתפוז) שהיא "עוסקת ברפואה סינית משנת 1997 מטפלת בשיאצו דיקור סיני צמחי מרפא תזונה ואורח חיים בריא." נו באמת, אדם שמדריך בתזונה נכונה ובעצמו שותה קפה?! אדם שסובל מאלרגייה ויודע שמוצרי חלב מזיקים לו וממשיך לצרוך אותם בכל זאת?! עצוב מאוד שככה נראים המטפלים הישראליים (גם אם הם שוהים בחו"ל כמו הגב' מיכל).

Fistandantilos

New member
לשמחתנו

אנשים לא פנטאים, אם מדי פעם למישהו מתחשק קפה, הוא ישתה אותו, יש גבול לאדיקות, רפואה סינית מושתת על איזון.

מעבר לעובדה

שבחרת בהתקפה אישית, דיון לגבי התפקיד שלנו כמטפלים, מידת היישום שלנו את התורה שאנו חיים וכמובן הנושא הכאוב של הסנדלר שהולך יחף, הוא בהחלט במקום. לצערי אין לי זמן בימים אלה לתת לכך התייחסות נאותה. אינך מכיר אותי, את השיטה שבה אני עוסקת ואת השקפת עולמי, לכן אני חושבת שנחפזת למסקנות רבות מאוד, וחבל.

מסכימה עם מה שכתבו למעלה

ומוסיפה קוריוז משל עצמי. אני לא אלרגית לחלב אבל יש לי בהחלט רגישות. יחד עם זאת, אני אלרגית לפרי הדר (אשכוליות גם)- לפי בדיקת דם. אז יש סיכוי שאף על פי שאתה נמנע מחלב אולי אתה אלרגי לפרי הדר? ממליצה בחום לעשות בדיקה קונבנציונאלית לראות למה אתה אלרגי ואז לטפל בזה בצורה נקודתית יותר. וחוץ מזה, גם ל- IPEC וגם לטיפול באלרגיות בשיטת האדווקטורים של לייף אנרג'י יש מענה ממוקד לאלרגיות. בהצלחה. יעל

harduf9

New member
טיפול סימפוטמטי

גם טיפול סימפטומטי כדאי שיהיה מותאם ספציפית אלייך. למרות זאת אשלח לך במסר משהו קטן שעשוי לעזור לך. בכל מקרה מצטרף להמלצה להחליף מטפל. אני הייתי שואל אותו על מי הוא ממליץ, כך המטפל החדש יוכל לקבל את המידע על מה שעברת מבחנה מקצועית. בריאות שלמה גיא הרדוף

למעלה