אין משמעות לחיי

princesa4

New member
אין משמעות לחיי

אני כל ככה עצובה , כל כך ממורמרת.. אני חיילת משוחררת כבר חמישה חודשים . לא מצליחה למצוא לעצמי עבודה קבועה. אין לי חברות ..היו לי בצבא ועכשיו שהזמן חולף , אני מנתקת עימם את הקשר כי אין על מה לדבר כבר. בזמן שכולם יוצאים ומבלים אני בבית . מעולם לא הייה לי חבר. אני לא מליחה להשתלב בעבודות . אין לי דעה משל עצמי ואני לא מצליחה לקבל החלטות . אין לי מטרות ואני בן אדם עם אופי חלש . כרגע אני עובדת במפעל , אבל אני מרגישה שיימי שם ספורים כי לוקח לי זמן לקלוט איך לעבוד נכון , ואני שואלת מלא שאלות בקשר לעבודה על מנת לא לבצע טעות ואנשים נרתעים מכך ואומרים שהעבודה היא לא גנון . אם אני לא שואלת וטועה אני מקהלת אחר כך צעקות על מנהל . מתוך שלושה ימים שעבדתי , צעק עליי מנהל שאם עוד פעם אני שוגה- הביתה1! כל כך רי לי שכבר שלוש עבודות החלפתי [אחת מהם פוטרתי בגגל שהמפעל עמד להיסגר]. אני מאוד רוצה לעשות את המועדפת כי ביטלו לנו החיילים המשוחררים את דמי האבטלה אך לוקח מלא זמן עד שכח אדם ממוצא לי משהו ועד עכשיו התנאים לא היו משהו. אני אפילו לא יודעת למה אני עובדת אפילו שלהוריי אין כסף והם שקועים בבוץ עדיין זה רק מלחיץ אותי ואני נכנסת לדיכאון עמוק יותר.,

אדם מחפש משמעות

אולי תלכי לעבוד בתחנת דלק או בבית מלון? לדעתי, בבית מלון יהיה הכי טוב כי זאת הזדמנות להתרחק מהכל, להכיר אנשים חדשים כי מדובר בסביבה חדשה וזה גם עבודה מעודפת. ותנסי להיות יותר עם ביטחון בעבודה, מותר לך לטעות במיוחד בהתחלה כי את לומדת, וחשוב שתשאלי שאלות אבל גם תבטחי בעצמך ובניסיון שאת צוברת. ואנחנו פה איתך

princesa4

New member
קרה לי אסון

הגעתי היום לעבודה 15:40 לפני כולם ובאתי בכר לחדר הלבשה, ואז קרה לי אחד האחראים ואמר לי שאני לא מתאימה ושאני יכולה לשוב הביתה!! הייתי כך כך מבולבלת כי הוא התחל לדבר מה\ שלומך וזה ופתאום בוםםם!!! נחתה אלי את הידיעה .. הלכתי הביתה ...התקשרתי לאמא והיא אמרה שאבא משותק ביד ימין [הוא כבר שלושה ימים הייה בבית חולים יש לו לחצי דם ] וחצי שנה היא לא תתפקד לו!!! כל זה קרה כי במשך החצי שנה הוא החליף עבודות כמו גרביים ביידוק כמוני והוא הגבר והוא צריך לפרנס את המשפחה כי הכסף של אמא לא מספיק והיא כל פעם הייתה מעירה לו שפעם הוא היה מרוויח כמעט 7 אלף עכשיו בקושי . כעת גם את זה לא יהיה .. אני מפחד שיגרשו אותנו מהבית ואני חסרת תועלת . אני לא מתאימה לשום עבודה .. אני מאוד רוצה למצות את עצמי אבל עכשיו רע לי מאודדדד

efriend

New member
אני מצטער לשמוע

הבעיה מתחלקת לשתיים: 1. הקושי הכלכלי שנוצר בגלל פיטורייך והבעיה של אבא שלך 2. הקושי הרגשי - כואב כשמפטרים אותך, כואב מאוד שאת מרגישה שאת חסרת ערך, וכל המצב הזה מפחיד ומלחיץ. את ההתמודדות לכן צריך לדעתי לחלק לשני המישורים האלה (הכלכלי והרגשי) קשה לי להגיד משהו מועיל לגבי המישור הכלכלי. אם אכן יש בעיה אקוטית של הכנסה, צריך איכשהו לפתור את הבעיה האקוטית. שוב, אני יודע שזה לא עוזר מה שאני אומר, אבל גם אילו הייתי מכיר אתכם יותר טוב, קרוב לוודאי שהיה קשה להציע פתרון (כי זה מצב קשה), ועל אחת כמה וכמה כשאני לא מכיר אתכם. לגבי החלק הרגשי, זה כואב נורא שפיטרו אותך כמה פעמים, אבל זה לא אומר שאת חסרת ערך. אני יודע כמה קל לחשוב ככה, אבל זה פשוט לא נכון. פיטרו אותך כי מסיבות כאלה ואחרות לא היתה כימיה בינך לבין המעסיקים שלך. רק שתדעי, שאלברט אינשטיין הגדול בצעירותו לא הצליח למצוא עבודה בתור פרופסור באוניברסיטה - דחו אותו מכל מקום, ואף אחד לא יגיד שהוא חסר ערך. אז רובנו לא אינשטיין, אבל עם זאת, אפשר ללמוד מהסיפור הזה שלא פיטרו אותך כי את חסרת ערך, אלא כי עוד לא מצאת את עצמך בעולם העבודה. אז צריך לחשוב, במה את טובה, מה את אוהבת לעשות, למה האישיות שלך מתאימה. תנסי לחשוב, ואולי לכתוב כאן, מה היו הקווים באישיות שלך שבגללם לא הסתדרת בעבודות הקודמות. תנסי לחשוב אם יש איזשהם טעויות שעשית. כל התנסויות האלה נורא לא נעימות, אבל תנסי ללמוד מהם במקום להתבאס. את עוד צעירה מאוד, את יכולה להמריא לגובה. את רק צריכה להכיר את עצמך ואת העולם קצת יותר טוב כדי למצוא את מקומך. זה יקרה מהר מאוד. אז קחי כמה ימים להיות בבאסה - זו זכותך, ואח"כ, תנסי לקום ולהמשיך, אני יודע שזה נורא קשה, אבל תחשבי כמה טוב הכל עוד יכול להיות - וככל שתחפשי יותר, כך מהר יותר תמצאי את הטוב הזה.

אופירA

New member
מנהל
התמודדות עם אסונות וצרות

אבא יצטרך להגיש תביעה לנכות מהביטוח הלאומי, ויהיה זכאי לנכות זמנית, לכל הפחות. זו תהיה הכנסה מסוימת בתקופה שהוא חולה ואינו מסוגל לעבוד. הגיוני שאינך מתאימה לכל סוג של עבודה. גם אני אינני מתאימה לכל סוג של עבודה. בעצם, כולנו איננו מתאימים לכל סוג של עבודה. עלינו לחפש את סוג העבודה שאנו כן מתאימים לה - עפ"י נתוני השכלתנו, אישיותנו וכישורינו, ניסיוננו וכו'. היית בצה"ל, לא? עבדת במשהו שם, לא? זה כיוון מחשבה מסוים לגבי עבודה עתידית מתאימה. שקיעה למחשבות של "אני חסרת תועלת" ו"אני שלילית" היא תגובה ילדותית מאוד לבעיות, וייתכן שזו גם הסיבה שקשה לך למצוא חברים. קשה מאוד להתחבר לאדם שחושב על עצמו מחשבות שליליות. גם תגובתה של אמא לבעייתו של אבא ביציבות תעסוקתית היתה מאוד ילדותית, ואני ממליצה גם לך וגם לה להגיב תגובות בוגרות יותר לבעיות. אל תתעסקי במחשבות קודרות של "לא הלחתי להחזיק מעמד כבר במקום העבודה הרביעי. תתעסקי בלמצוא מקום שמתאים לך, ולהתפרנס. תעסוקה ופרנסה מעניקים ביטחון כלכלי וביטחון עצמי, והם חשובים לך מאוד. אם לא תסכימי לחוות חוויות של כישלון, לא תזכי לחוויה של הצלחה. אני יודעת שאינך זכאית לדמי אבטלה, אבל התייצבות קבועה בלשכת העבודה עשויה לזכות אותך בדמי הבטחת הכנסה אם את עומדת בקריטריונים מסוימים. נסי לברר את זכויותייך.

תגשי לרווחה

ותבקשי לדבר עם העובדת סוציאלית שמטפלת באיזור שלכם דברי איתה על המצב של המשפחה ותפתחי אצלה תיק היא תלווה אותך ותכוון אותך , ותטפל בכל המשפחה במשבר שהתרחש אצלכם היא גם תדאג לקבל עבורכם הנחות בתשלומי ארנונה אם ניתן שזה גם חסכון בקיצור יש עזרה באזור שלך אבל תגשי לדבר עם העובדת סוציאלית או שתדברו עם העו"ס של המחלקה בה אבא שלך מאושפז, היא תעזור למלא טפסים עבור אביך שיקבל עזרה מביטוח לאומי

אופירA

New member
מנהל
הנחה בארנונה -

ברגע שמקבלים הגדרת נכות מביטוח לאומי, ניגשים לעיריה (ואפילו מספיק להרים טלפון) וממלאים טופס דרישת הנחה מארנונה. אם הגדרת הנכות הרפואית גבוהה (מעל 80% רפואי) - אפשר לדרוש הנחה גם בבזק.

למעלה