אין מספיק חלב

מרשמלו13

New member
אין מספיק חלב

ביתי בת 4 חודשים ושבוע ונראה כי בימים האחרונים היא אחרי דקה של יניקה נאבקת להוציא חלב - מושכת את הפטמה, עוזבת ומנסה שוב למצוץ כשאני מעבירה אותה לציצי השני אז היא יותר נרגעת אבל כל הסיטואציה מעצבנת אותה חוצמזה שגם אחרי דקה אני לא מצפה שתיהיה זרימה כל כך איטית - זה לא היה ככה בנוסף היא אוכלת כל שעתיים, אולי זה בגלל שזה לא מספיק לה אולי כדאי להתחיל להשלים לה עם תוספות? איך אפשר לבדוק את זה היא אחוזון 90 בגובה ו- 50 במשקל

מינימי2

New member
זרימת חלב איטית

נתחיל מזה שאין שום צורך להוסיף תוספות. אם את מניקה לפי דרישה בכל פעם שהיא מבקשת (מרווחים של שעתיים הם הגיוניים לגמרי ואינם מצביעים על כך שאין לה מספיק חלב... חלב האם מתעכל מהר והגיוני שהיא רעבה שוב כעבור שעתיים). ככל שהתינוקת גדלה החלב שלך משתנה, נעשה עשיר יותר בשומנים כך שיהיה משביע יותר עבור תינוקת גדולה יותר. זרימת חלב איטית יכולה להיגרם מסיבות שונות - עייפות שלך, חוסר שתיה, טרדות למיניהן... אני מצאתי שטכניקות של דמיון מודרך עובדות מצויין - לנשום עמוק, לדמיין את החלב זורם במורד השד אל פי התינוקת. את יכולה גם לשתות לפני ההנקה שתי כוסות מים, לעסות את השד עיסוי עמוק מכיון בית השחי אל עבר הפטמה כדי 'להוריד' את החלב, להיות מודעת לגוף שלך, לשחרר אותו ולא לשבת קפואה ולחוצה. משיכת הפטמה ע"י התינוקת מעוררת את רפלקס שחרור החלב ויוצרת מעין פרץ מחודש של חלב, אך אם נראה לך שהיא מתעצבנת ומאבדת את שלוותה נסי להעביר אותה לצד השני ולחזור לראשון שוב בהמשך. יש נשים שבשד אחד שלהן שחרור החלב איטי יותר, ודוקא הנקה מהצד שזורם יותר בקלות פותחת את הזרימה גם בצד השני. אני יכולה לספר לך על עצמי שבמהלך השנתיים האחרונות בהן אני מניקה את בני הצעיר היו עליות ומורדות מבחינת זרימת החלב. גורמים שונים השפיעו באופנים כאלו ואחרים, ולא פעם עברו עלינו מספר ימים בהם זרימת החלב הייתה איטית יותר (שמתי לב שזה היה קשור בעיקר לחוסר שתיה ולקבלת המחזור), אך מעולם לא נתתי תחליף. לכל היותר הוא ביקש לינוק לעיתים קרובות כך שקיבל את צרכיו בארוחות קטנות יותר לאורך היממה. הגוף שלך יודע מה הוא עושה, והתינוקת שלך לא תחסר חלב אם תמשיכי להניק בלבד ולפי דרישה.

מרשמלו13

New member
תודה על התשובה המפורטת

זה נורא מבלבל כי בהתחלה היתה לי זרימה מאד חזקה - היא ממש היתה נחנקת כל הזמן ופתאום היא ממש נלחמת לרפלקס הזה ועד שהוא מגיע היא לפעמים מתעצבנת אני בטוחה שרעבה היא לא תישאר - אבל זה כן גורם לה לאי שקט

מינימי2

New member
זרימה חזקה

אופיינית הרבה פעמים לראשית ההנקה כאשר ייצור החלב עוד לא מאוזן והרבה פעמים השד גדוש והחלב מטפטף. בסביבות גיל 3 חודשים הייצור מתאזן מה שיכול להשפיע גם על הזרימה ולמתן אותה. נוסף לכך התינוק גדול יותר ומסוגל להתמודד טוב יותר עם יציאת החלב ולא להחנק. השתדלי לעזור לשחרור החלב בדרכים שפרטתי, אפילו לסחוט מעט חלב לאחר העיסוי בתחילת ההנקה כדי להקל עליה.. עדכני

מרשמלו13

New member
עדכון

טוב...אז לבנתיים היא ישנה 7 שעות רצוף!!! בלילה מה ששיקם את משק החלב היא ינקה יפה ובלי מאבקים ושד אחד הספיק לה - לא רצתה מהשד השני היום היא רצתה לאכול אחרי שעה וחצי - ממש בכתה מרעב אבל אם אתן אומרות שזה נורמלי אז בסדר...

מינימי2

New member
וואו...../images/Emo13.gif

7 שעות ברצף... אז רעבה כמו שאת רואה היא לא
גם אם רצתה לאכול שוב כעבור שעה וחצי אין בכך שום דבר מעורר דאגה. האם שחרור החלב הסתדר לך?

מרשמלו13

New member
שחרור חלב

קשה לי לשפוט לפי יום אחד יש האכלות שהיא אוכלת מאד רגוע ויש כאלה שהיא מאד עצבנית ומתנתקת ובוכה

למעלה