אין מילים יפות מאלה....

עדי 345

New member
אין מילים יפות מאלה....

כתבה על ה"פאשלה" בארוויזיון, אבל מישהי שממש אוהבת את גלי. מומלץ לקרוא. שמה של הכותבת: חנה קאופמן. לעיתים נדירות יש לעם ישראל, נציג או נציגה שכשאנחנו מדברים עליהם, אנו ממלאים את חזינו שאכטה של גאווה. כזו היא גלי עטרי, הישראלית הפשוטה, שכבר בגיל נעוריה כבשה את אירופה עם קול צלול ומרגש ודילגה לה בצעד תימני לכיוון המקום הראשון בתחרות זמר אירופאית ונוצצת. אני עוד הייתי בשלב בו רק התחלתי לדבר כשעטרי תורגמה ל-18 שפות ועיטרה שערי מגזינים אירופאים, מה שהיא עשתה לישראליוּת בשלוש דקות של שיר, לא יעשה איתן שוורץ- החיקוי הזול לשגריר, כל ימיו. ייתכן ואני דרמטית אבל לטעמי, גלי עטרי היא ארץ ישראל היפה. ישראל הנקיה. באירופה זוכרים את 'הללויה' עד היום, לא שוכחים את גלי הקטנה, את שמלתה הסגולה ואת השיר היפיפה שיכול בקלות להחליף את ההמנון הישראלי. מי שעקב אחרי אירועי האירוויזיון ששודרו בטלוויזיה ובאינטרנט יכול היה ליהנות מהכבוד הגדול שעושים לה בכל מקום שאליו היא מגיעה. חוץ מאצלה בבית - הערוץ הראשון. אותו ערוץ שהרים אותה הוא גם זה שהשפיל אותה לעיני מדינה שלמה. לגלי היתה דקה אחרונה כנראה, של תהילה במופע המשודר ביותר בכל הזמנים, כל אירופה ראתה אותה על הבמה ורק אנחנו, אחיה ואחיותיה לא. הרי הפקה כזו מרימים פעם בדור, עם הזדמנות כזו לחשוף את גאוותינו שוב ועשרים וארבעה אחוזי רייטינג בפיק. אני משוכנעת שגלי חיכתה והתיפייפה והתרגשה רק כי ידעה שעמישראל שלה יתרגש ממנה שוב. שעה שבזבזתי את כספי האגרה שלי וצפיתי בסרט החסות ששודר במקום ההופעה של גלי חשבתי לי: איזו מסכנה, עכשיו היא יורדת מהבמה, כולה אחוזת התרגשות תזזיתית כאילו בלעה קרטון ושומעת על הביזיון והכלימה, אלה שמורידים לה את כל הסַטְלה של התהילה. כמה היא תתבאס לשמוע מה עשו לה בבית שלו הביאה כל כך הרבה כבוד. לא יעזרו כל ההסברים והתירוצים של אנשי ערוץ 1 היושבים במרומי הרוממה. אני שומעת אותם מדברים וזה נשמע לי כמו: 'אוי יו יו, הכל בגלל הדֶנִים, הם שינו את התסריט'. תתביישו לכם. היכלמו! איך ייתכן כדבר? אם יש תסריט, הרי ידעתם שמיד אחרי שהמנחה החם כקרח אומר: 'ועכשיו- מחרוזת של שירים מנצחים מכל הזמנים', תבוא גלי עטרי ותשיר את 'הללויה'. לא יכולתם להתאפק עוד שלושים שניות עם הפרסומת לארץ ישראל הנקיה? ויש פרט מעניין נוסף, הפרסומת נסגרת בסלוגן 'הולכים על ארץ נקיה, זאת הארץ שלנו' ואני רק יכולה להסכים, זאת הארץ שלנו - ארץ של חובבנים, שבחוסר המקצועיות שרכשו לאורך השנים, מלכלכים את ארץ ישראל הנקיה.

בהחלט מילים חמות!!../images/Emo56.gif

איפה האנשים האלו, שיצטרפו לפורום
נהנתי לקרוא

הכתבה הזאת ראויה לצל"ש../images/Emo106.gif

אין מילים להוסיף, כ"כ נכון וכ"כ יפה מה שהיא כתבה על גלי.
לעדי על הקישור.

למעלה