אין לכם מושג...

כRובי

New member
אין לכם מושג...

איך תחום הסופרמוטו בארץ יפרח ויקפוץ קדימה (גם בלי שיהיו מרוצים חוקיים), ברגע שה-DRZ400SM יגיע לארץ (ואין סיבה שהוא לא יגיע). הרי כיום, גם רוכבי כביש שהם רציניים למדי, נרתעים מהסופרמוטו בשל החשש (הבלתי ברור) מ-KTM או החשש מההסבה של דגמים אחרים, על מנת להפוך אותם לקרביים. (ולא רק בגלל עניין החוקיות - גם כאב הראש סביב ההסבה מטריד לא מעט מהם) ה-DRZ הזה יכול להגדיל את קהל חובבי התחום בעשרות מונים בישראל... לא פחות.

*Trinity*

New member
יש כבר הערכה גסה לגבי מחירו?

הימור פראי - בסביבות ה-70??

*Trinity*

New member
לא יודעת, אבל מה שבטוח....

לא ל-400 הזה! ומה לעשות, אני בחורה עסוקה וגרה רחוק, וגם לאחרונה די נקייה מאלכוהול וסמים חוקיים אחרים... בפעם הבאה תציאו לצאת ל
...

כ לוין

New member
חוץ מפיצוח פקקים

הוא יכול לשמש גם לפיצוח עצמות. העניין הוא, שזה די חבל שבאופנוע כזה הישתמשו דווקא במנוע ה- 400, אבל גם די מובן. אחרי שסוזוקי עוברת למנועי 450 מתקדמים יותר בזירה העולמית, מה יעשו עם כל מנועי ה- 400 שנשארו להם? "וואלה, בו ניפייף את המנוע באגזוז טיטניום, מזלג הפוך וציוד סופרמוטו סקסי, ואז נוכל לחלוב עוד כמה יורו מלקוחות חדשים בתחום!" ושלא תחשבו שאם הוא יגיע לארץ הוא יעלה פחות מ- 60,000 ש"ח...

yules

New member
דווקא מה שנחמד

זה העובדה שאפשר יהיה לשנות DRZים קיימים לסופר ברישוי יותר בקלות. <רמז רמז>

כRובי

New member
למה שיעלה כ"כ הרבה יותר מ-DRZ400

"רגיל"? בכל מקרה - אף אחד עוד לא התייחס לנושא ההשפעה על התחום... (שחר! בקרוב יגיעו עוד עשרות בחרים לעמותה ונוכל סוף סוף להזמין 2 אופנועי VOR תחת סעיף ההוצאות "לקידום הספורט המוטורי בכלל והסופרמוטו הישראלי בפרט"...)

*Trinity*

New member
ההשפעה על התחום??

השאלה היא מה התחום? סופרמוטו בנסיעה עירונית מגניבה או סופרמוטו בספורט המוטורי הנקרא רכיבת סופרמוטו? לא חושבת שהדרוזי ישנה את התחום בצורה משמעותית.

45degrees

New member
את טועה והכרוב צודק.

המון רוכבים שקונים כלים דושי"ם ונוסעים עימם רק על אספלט יקבלו את האופציה להנות מרכיבה חלקה (אין קוביות מעצבנות בצמיגים), ללא פשרות איומות ונוראיות בתחום הבלימה ואחיזת הכביש - כפי שקורה עם דושי"ם אחרים. אם חושבים על זה קצת - כל מי שקונה KLE בתוענה שזה ה"דו"ש" הכי טוב עד 500 - עכשיו תהיה לו אלטרנטיבה לא פחות טובה. כל מי שרוכב על דו"ש רק בעיר - עכשיו תהיה לו אלטרנטיבה הרבה הרבה יותר טובה. מה שכן - האימפקט על סצנת המגרשים/מרוצים יגיע בדמות כניסות רבות ברמה הבסיסית של רוכבים שאחרת לא היו טורחים ללכת ולבנות סופרמוטו. רמה הגבוהה - לא יהיה כל אימפקט על הצמרת או הגרעין הקשה של הרוכבים. בטווח הארוך - מודעות נוספת + דחיפה של התחום על ידי: אנשי המכירות של אבניר, קונים עתידיים מכל מיני פינות בארץ - והתהודה שהספורט יקבל תהיה גדולה במיוחד.

*Trinity*

New member
צודק, אבל אני מאמינה שזה תלוי במחיר

שמעתי שמועה בעבר על בסביבות ה-70 וזה כמובן מחיר מוגזם. אם מחירו של הסופר דרוזי יהיה דומה לזה של הדרוזי שטח, הסיפור יהיה שונה. בכל אופן, מעניינת אותי סוגיה קצת שונה... האם באופנוע עם תקינה לגלגלי SM (למשל ה-LC4) מותר עפ"י חוק לשים גלגלי שטח מבלי שיהיה צורך לשנות ברשיון?

*Trinity*

New member
כמה הסתייגויות

1. לא נראה לי שה-DRZ הינו תחליף ל-KLE. אדם שקונה KLE מחפש בדר"כ גם נוחות לנסיעות ארוכות ואת זה הוא לא יקבל מה-DR. 2. דחיפת האופנוע ע"י אנשי המכירות של אופר אבניר? ואללה, אם נשווה ל-LC4 מבחינת מכירות, אני לא בטוחה שנקבל את אותה נוסחה. הלקוחות הפוטנציאלים, לדעתי, אלו אנשים שמלכתחילה מעוניינים להכנס לסצנת ה-SM אך לא מעוניינים בכאב הראש של ההסבה והבעיות עם חוקיות הגלגלים על הכביש ובטסטים.

kudus

New member
כמה כ"ס מוציא הLC4 בגלגל ?!

קראתי על DRZים שהוסבו למעל 50כ"ס בגלגל...

45degrees

New member
כן - לא בעיה אם עושים שיפוץ כל 2

מרוצים... ה LC4 סופרמוטו מוציאים 85-86 כ"ס - שיפוץ כל מרוץ, נפח 690-730... בקיצור - מספרים גדולים=כסף מאוד גדול עוד דבר לידע כללי - לרכב על מכונה עם 50 כ"ס הרבה הרבה יותר קל מאשר על המפלצות הספק

למעלה