אדון עידן היקר!
אתה יודע, אנשים כמוך מדהימים אותי. יש לך את המושג הכי קטן, הכי קלוש, הכי פצפון על החיים באנגליה? אה? מה אתה יודע על אנגליה? גרת פה פעם? מישהו מהמשפחה או החברים שלך גר פה פעם וסיפר לך איך זה? זה מאוד מאוד קל להגיד שההית מתחלף עם מישהו כשאין לך מושג מה הוא עובר. אתה אומר שבארץ אי אפשר להתקדם, אןקיי. תגיד, בן כמה אתה? 15-16? בכל מקרה אתה בן נוער, ואתה עוד לא יכול ללכת לעבוד בשום מקום. אתה קודם כל צריך ללמוד בתיכון 5 שנים (כן, פה זה 5), ואחרי זה ללכת לאונברסיטה, ורק אז יש לך מה לדבר על עבודה. אני פה כבר 3 שנים לומדת בתיכון אנגלי ציבורי, ואתה יודע משהו, זה התקופה הכי הכי גרועה בחיים שלי שהייתה לי ואני מאוד מאוד סובלת פה. בוא אני יספר לך משהו. גם אני, כשגרתי בישראל לא ההיתי מרוצה. לפני שעברתי לפה ההיתי בטוחה שאיזה כיף, סוף סוף אני עוזבת את ישראל, הארץ הברברית הזאת, באנגליה החיים שלי יהיו נהדרים ומרגשים, כל החלומות שלי יתגשמו ועוד ועוד... א-ש-ל-י-ו-ת! כשבאתי לפה קיבלתי את השוק של החיים שלי. אתה חושב שהחיים פה מעניינים? חיים מעניינים לדעתך זה להיות בבית ספר עד שלוש וחצי, לחזור הביתה בארבע, ומשאתה חוזר הביתה עד למחרת אתה לא יוצא החוצה, לא נפגש עם חברים (וזה במקרה הטוב שיש חברים, כי הבני נוער האנגלים הם מאוד מאוד שונים מהישראלים ולא כל כך קל למצוא ביניהם חברים אמיתיים) ובקיצור לא יוצא לשום מקום ונשאר סגור בבית? כי פה, מחשיך ב-4 בערך, קר מאוד מאוד (זה לא החורף של ישראל..), חנויות נסגרות בשעה 5, המקומות היחידים שפתוחים זה פאבים ומסעדות, ואם אתה תצא החוצה לרחוב בשעה הזאת, אתה תשים לב שפשוט אין אנשים ברחוב. אתה צריך להבין שאנשים פה חוזרים הביתה מהעבודה בסביבות 5, ואז יש להם שתי אפשרויות של איך להעביר את הלילה. הם או נשארים בבית החמים, לראות טלויזיה (שזה התחביב העיקרי של אנשים פה) ולשתות קצת יין (כי פה הם מאוד מאוד אוהבים לשתות ולא רק בארוחות משפחתיות...) או שאם יש להם כוח, הם יוצאים עם איזה קבוצת ידידים לפאב הקרוב למקום מגוריהם ומבלים שם את הלילה. וזה מבוגרים. ילדים או בני נוער, כמו שאמרתי, חוזרים מהבית ספר הביתה, וזהו. לא יוצאים לשום מקום, לא נפגשים, וזה החיים המעניינים שלהם. אפילו אם תשאל בבית ספר ילדים מה הם עשו אתמול אחרי בית ספר הם יענו לך: "ראיתי טלויזיה".. אין שום פעילויות, שום חוגים, שום תחביבים שום כלום! בישראל אני כל יום ההיתי הולכת לחברות, או שההינו יוצאות ביחד למקומות או שסתם ההינו נמצאות בבית. פה אין את זה, אתה מבין? טוב, אני לא מתכוונת לפרט יותר על החיים פה, אני אפילו לא יתחיל לספר על התרבות פה ועל האנשים והאופי שלהם. כי יש המון מה לספר, אבל זה בקשר למה שאמרת שהחיים פה הם ´מעניינים´. וגרך אגב, אתה אומר שאהאנשים בישראל קרים, אז אין לך מושג על מה אתה מדבר... ודרך אגב, אתה חושב שזה כל כך קל להתחיל מהתחלה? אתה בטוח שתבוא וישר יהיו לך מליון חברים, אנשים יעמדו בתור בשביל להכיר אותך, וישר יהיה לך טוב? אין לך מושג על מה שאתה מדבר. ועם איך שאתה מדבר על הדברים בכזה קלילות וביטחון רואים שאתה עוד לא עברת כלום בחיים שלך. אבל זה בסדר, אני לא מאשימה אותך, גם אני חשבתי כמוך לפני שעברתי. אני מציעה לך טוב טוב ללמוד קצת על המקום הזה שנקרא אנגליה שאתה כל כך מת לעבור עליו. אתה יכול גם לעבור על דפי הפורום, ולקרוא על כמה חוויות מעניינות שעברתי פה..