אין לכם מושג איך הייתי

אין לכם מושג איך הייתי

מתחלף איתכם בשנייה אחת, יש כאן ג´וליה אחת שכתבה על אנגליה...היא כתבה שהיא ממש סובלת, אם בא לך, אני מוכן להתחלף איתך. אין לך מושג איזה מזל יש לך. בארץ אי אפשר להתקדם לשום מקום. בארץ הכל משעמם (הכל, ואל תתחילי לדבר איתי בכלל על תרבות :) ואין שום דבר לעשות. בארץ האנשים לא פחות קרים. יש לך כזה מזל וכל כך הרבה אפשרויות, החכמה היא לדעת איך לראות אותם ומה לעשות איתם. כל טוב ממני ולכולכם :) נ.ב מקווה שבכל מקום שתהיו יש לכם שידורים של "זינה, הנסיכה הלוחמת", כי אם לא, מה זה שווה :)

אני לא חושבת שהיא ממש סובלת...

היא פשוט רוצה לחזור לארץ. זה מובן. קל להגיד שהיית מתחלף איתנו כשאין לך את האפשרות הזאת. בארץ הכל משעמם? תלוי איפה. בתור תל אביבית אני חייבת לציין שאין הרבה ערים בעולם ששוות לתל אביב. אתה פשוט לא יודע כמה דברים יש שם לעשות בניגוד לפריז ועוד הרבה ערים גדולות בעולם. שתדע לך שרוב האנשים בארץ בכלל לא קרים. באירופה יש מן סוג כזה של DISTANCE בין אנשים. הכל מתוכנן ואתה לא יכול סתם כי בא לך להתקשר למישהו ולהזמין אותו אליך או לחלופין לקפוץ למישהו בלי להודיע לו כמה ימים קודם
אז אמנם זה נכון שלחיים בחו"ל יש המון יתרונות אבל לא הכל ורוד U KNOW. כמו שכבר אמרתי, קל להגיד כשאתה יודע שבזמן הקרוב לא תעבור ולא תצטרך לעזוב את החיים שלך ולהתחיל הכל מהתחלה.

האמת שאני כרגע עושה הכל כדי לעבור

וזה גם יקרה בעוד כמה חודשים.. אני גר בתל אביב וזה לא כזה טריפ, בלשון המעטה. יותר מידי מכלום וכלום יותר מידי. גם בארץ יש דיסטנס, במיוחד בגלל שאנחנו חיים במדינה צבאית. ולגבי אנשים קרים- יש ויש.. אני לא מוצא הרבה אנשים "חמים" בארץ,חוץ מחברים שלי. להתחיל הכל מהתחלה? works for me.. אבל זה רק אני :)

טוב.. כל אחד והPOV שלו...

אגב, הסתכלתי בכרטיסישי שלך, מתי זינה וגבריאל הפכו להיות לסביות?!

eb182

New member
תגור יום אחד

בעיירה הקטנה שלי ותראה מה זה משעמם(מהבחינה הזאת אולי הייתי רוצה לחזור לחיפה) רק בערים הגדולות יש מה לעשות ועל כל עיר גדולה יש 200 עיירות קטנות ומשעממות

eb182

New member
ב-highland park, NJ

או בתרגום של אבא שלי: "רמת גן" סתם עיירה קטנה כל ארה"ב מלאה בכאלה אבל לפחות אני גרה 40 דקות ברכבת מניו יורק

sivani

New member
קל להגיד קשה לעשות

החיים בחו"ל מאוד קורצים לאלה שלא חווים את זה

Julia16

New member
אדון עידן היקר!

אתה יודע, אנשים כמוך מדהימים אותי. יש לך את המושג הכי קטן, הכי קלוש, הכי פצפון על החיים באנגליה? אה? מה אתה יודע על אנגליה? גרת פה פעם? מישהו מהמשפחה או החברים שלך גר פה פעם וסיפר לך איך זה? זה מאוד מאוד קל להגיד שההית מתחלף עם מישהו כשאין לך מושג מה הוא עובר. אתה אומר שבארץ אי אפשר להתקדם, אןקיי. תגיד, בן כמה אתה? 15-16? בכל מקרה אתה בן נוער, ואתה עוד לא יכול ללכת לעבוד בשום מקום. אתה קודם כל צריך ללמוד בתיכון 5 שנים (כן, פה זה 5), ואחרי זה ללכת לאונברסיטה, ורק אז יש לך מה לדבר על עבודה. אני פה כבר 3 שנים לומדת בתיכון אנגלי ציבורי, ואתה יודע משהו, זה התקופה הכי הכי גרועה בחיים שלי שהייתה לי ואני מאוד מאוד סובלת פה. בוא אני יספר לך משהו. גם אני, כשגרתי בישראל לא ההיתי מרוצה. לפני שעברתי לפה ההיתי בטוחה שאיזה כיף, סוף סוף אני עוזבת את ישראל, הארץ הברברית הזאת, באנגליה החיים שלי יהיו נהדרים ומרגשים, כל החלומות שלי יתגשמו ועוד ועוד... א-ש-ל-י-ו-ת! כשבאתי לפה קיבלתי את השוק של החיים שלי. אתה חושב שהחיים פה מעניינים? חיים מעניינים לדעתך זה להיות בבית ספר עד שלוש וחצי, לחזור הביתה בארבע, ומשאתה חוזר הביתה עד למחרת אתה לא יוצא החוצה, לא נפגש עם חברים (וזה במקרה הטוב שיש חברים, כי הבני נוער האנגלים הם מאוד מאוד שונים מהישראלים ולא כל כך קל למצוא ביניהם חברים אמיתיים) ובקיצור לא יוצא לשום מקום ונשאר סגור בבית? כי פה, מחשיך ב-4 בערך, קר מאוד מאוד (זה לא החורף של ישראל..), חנויות נסגרות בשעה 5, המקומות היחידים שפתוחים זה פאבים ומסעדות, ואם אתה תצא החוצה לרחוב בשעה הזאת, אתה תשים לב שפשוט אין אנשים ברחוב. אתה צריך להבין שאנשים פה חוזרים הביתה מהעבודה בסביבות 5, ואז יש להם שתי אפשרויות של איך להעביר את הלילה. הם או נשארים בבית החמים, לראות טלויזיה (שזה התחביב העיקרי של אנשים פה) ולשתות קצת יין (כי פה הם מאוד מאוד אוהבים לשתות ולא רק בארוחות משפחתיות...) או שאם יש להם כוח, הם יוצאים עם איזה קבוצת ידידים לפאב הקרוב למקום מגוריהם ומבלים שם את הלילה. וזה מבוגרים. ילדים או בני נוער, כמו שאמרתי, חוזרים מהבית ספר הביתה, וזהו. לא יוצאים לשום מקום, לא נפגשים, וזה החיים המעניינים שלהם. אפילו אם תשאל בבית ספר ילדים מה הם עשו אתמול אחרי בית ספר הם יענו לך: "ראיתי טלויזיה".. אין שום פעילויות, שום חוגים, שום תחביבים שום כלום! בישראל אני כל יום ההיתי הולכת לחברות, או שההינו יוצאות ביחד למקומות או שסתם ההינו נמצאות בבית. פה אין את זה, אתה מבין? טוב, אני לא מתכוונת לפרט יותר על החיים פה, אני אפילו לא יתחיל לספר על התרבות פה ועל האנשים והאופי שלהם. כי יש המון מה לספר, אבל זה בקשר למה שאמרת שהחיים פה הם ´מעניינים´. וגרך אגב, אתה אומר שאהאנשים בישראל קרים, אז אין לך מושג על מה אתה מדבר... ודרך אגב, אתה חושב שזה כל כך קל להתחיל מהתחלה? אתה בטוח שתבוא וישר יהיו לך מליון חברים, אנשים יעמדו בתור בשביל להכיר אותך, וישר יהיה לך טוב? אין לך מושג על מה שאתה מדבר. ועם איך שאתה מדבר על הדברים בכזה קלילות וביטחון רואים שאתה עוד לא עברת כלום בחיים שלך. אבל זה בסדר, אני לא מאשימה אותך, גם אני חשבתי כמוך לפני שעברתי. אני מציעה לך טוב טוב ללמוד קצת על המקום הזה שנקרא אנגליה שאתה כל כך מת לעבור עליו. אתה יכול גם לעבור על דפי הפורום, ולקרוא על כמה חוויות מעניינות שעברתי פה..

סתם מלדבר עם כמה אנשים

באינטרנט. אנשים שחיים באנגליה. הם אומרים שזה פשוט לא נכון, שאולי באיזור שלך זה ככה, אבל הם כן יוצאים עם חברים לבלות וכל זה. ויש להם חברים אמיתיים וטובים, והם נהנים בחיים. והם בערך בגיל שלך. את כותבת את זה כאילו כל אנגליה היא כזאת, אבל אף אנגלי שדיברתי איתו עוד לא אמר לי שככה חיים שם. אולי ככה את רואה את זה, אולי זאת התפיסה שלך, אבל זה לא אומר שכולם שם ככה. נכון, אולי בתור ישראלי קשה להסתגל, אבל זה לא נשמע נורא כמו שאת מתארת את זה.

orly 15

New member
אולי אצלך זה ככה!!!!!

לא כל אנגליה אותו הדבר! חוצמזה האנשים נראים לך משעממים מאוד ויכול להיות שהם באמת כאלה. אולי את פשוט לא מכירה אותם או שהם לא מזמינים אותך לפעילויות שלהם אחרי הלימודים. חשבת על זה? גם פה לומדים עד 4 ואפילו מאוחד יותר, ומתחילים כל יום בשעת 0!!

Julia16

New member
אורלי, תתבגרי!!

´לא כל אנגליה אותו הדבר!´.. מה את אומרת. תגידי אורלי, איך את בכלל מסוגלת להוציא כזה משפט מהפה כשאין לך שום מושג על מה שאנגליה היא כן או לא? שוב פעם אני יגיד לך את מה שכבר אמרתי לאנשים כמוך שבטוחים שהם יודעים הכל. את בחיים שלך לא גרת פה, אולי טיילת פה אבל בואי אני יספר לך שלטייל במקום כלשהוא זה מאוד מאוד שונה מלגור בו. את ל-א י-ו-ד-ע-ת איך זה פה, ואני בתור בנאדם שגר פה כבר יותר משנתיים, יכולה לספר לך איך זה כן. ומתוקה, זה לא רק אצלי ככה, יש פה עוד הרבה ישראלים שחושבים כמוני, וכן כבר חשבתי על הכל, ואין להם שום פעילויות. תפסיקי לחשוב שישראל זה הארץ הכי גרועה בעולם, ורק ההית מתה לעזוב אותה בכל רגע אם היה לך הזדמנות. תוצאי לך את הסטיגמה הזאת מהראש שבארצות הברית הכל נהדר, והחיים טובים ויהיה לך סבבה. את יודעת מה, אני מאחלת לך מכל הלב שתעברי לאנגליה או לארצות הברית, רק כדי שתראי כמה שטעית. כי דווקא אנשים כמוך, שכל כך אנטי-ישראלים, הם האנשים שכשהם גרים בארץ אחרת הם הכי הרבה מתגעגעים לארץ. רק אם את תגורי באנגליה את תראי איך את מתה לחזור לישראל, לארץ שלך, שגדלת בה, שאת מכירה, השפה שלך, המנטליות שלך, התרבות שלך. רק אז את תביני כמה לא ידעת להעריך את ישראל ,ואת עוד תראי איך תתגעגעי לשם, ואיך הדברים שחשבת על המקום לפני שעברת אליו היו רק אשליה. שבעצם לא כזה טוב באותה ארצות הברית או אנגליה. שזה לא כמו שתיארת לעצמך. ותאמיני לי, אני יודעת. כי גם לי לפני שעברתי אמרו לי בדיוק את אותם הדברים, שאני עוד יתגעגע וירצה לחזור, אבל אני לא האמנתי למי שאמר לי את זה. חשבתי שהם לא יודעים על מה הם מדברים. כל כך שמחתי שאני כבר עוזבת את ישראל, את הארץ המגעילה הזאת. ורק אחרי שגרתי פה אפילו פחות מחודש כבר כל כך רציתי לחזור. אבל אז כבר אי אפשרץ עברת, אז זהו. אז אורלי, תתבגרי, תתחילי לקבל דברים שאומרים לך ולא רק להלחם בהם, ותסתכלי על דברים גם מנקודות מבט שונות. ואני אומרת את זה רק לטובתך.

cleaver

New member
אחי, תפקח את העיניים

ותבין שהחיים זה לא סדרת טלוויזיה. אומנם אני לא יכול להגיד על אנגליה, כי בחיים שלי לא גרתי שם, אבל אני כן יכול להגיד על איטנבול, פריז ורומא, שזה לא קרוב אפילו למה שיש בארץ. ניסית פעם לגור בעיר גדולה? ואני לא מדבר על גדולה כמו תל-אביב, אלא עיר כמו לונדון או ניו-יורק. האנשים שם מכונסים בעצמם. הם מתעסקים בעניינים שלהם וזהו זה. לך אולי זה ישמע אחלה, אבל תנסה לעבור יום אחד בלי שאיזה חבר יתקשר אליך וישאל אם אתה רוצה לבוא לשחק כדורגל בשכונה (סתם דוגמא). ושתדע לך, שבארץ האנשים הכי חמים שאני מכיר בעולם, ותאמין לי ראיתי הרבה עולם... אתה חושב שאין בארץ מה לעשות? תנסה להגיע הבייתה ב4 אחה"צ כמו שג´וליה אמרה, ומאז ועד הבוקר למחרת לא לצאת מהבית. אתה חושב שהחברים שלך גרים רחוק עכשיו? תסה ליסוע שעה וחצי באוטובוס כדי להגיע למישהו מהם לפני שאתה מדבר. שורה תחתונה- תחשוב לפני שאתה פולט שטויות כאלה בלי להתנסות.

Julia16

New member
ג´אד...

קודם כל, אני לא יודעת עם איזה אנגלים את דיברת, ואם זה ביכלל אנגלים ישראלים, אבל בכל מקרה, אני אומרת את הדברים שאני אומרת מנסיון אישי. את אומרת שאף אנגלי עוד לא אמר לך שככה חיים שם. אז שוב פעם, אם כמה אנגלים כבר דיברת, 3-4? אני מכירה פה כל מיני ישראלים וכולם חושבים ככה על האנגלים וכולם היו רוצים לחזור לישראל. וג´אד, אני חיה פה, ואני מוקפת באנגלים, ואני יכולה להגיד לך שכולם כאלה. כבר פגשתי הרבה הרבה אנגלים, ולכולם יש את האופי הקר, הסגור והשטחי. אני יודעת איך זה ובסך הכל אני מנסה להכניס קצת שכל לאנשים שמדברים בלי שאין להם מושג. אני מקווה שאני לא נשמעת תוקפנית או משהו אבל פשוט מעצבן אותי לשמוע אנשים שאומרים דברים כמו: ´את לא יודעת איזה מזל יש לך שאת באנגליה´ כשאין להם מושג על החיים באנגליה. Cleaver, תודה!
אנשים כמוני וכמוך שחיו או חיים בחו´ל יודעים איך זה באמת. וזה בהחלט לא כמו בסדרת טלוויזיה..

Doctor Evil

New member
ג´יוליה- אני איתך

אני מכיר גם את כל האנשים האלה שאומרים שהיו מתים להתחלף איתי.. כל כך בטוחים שזה קל להתחיל חיים חדשים במקום חדש, עם שפה חדשה ואנשים אחרים. בקיצור- אני חושב שאת צודקת בכל מה שאת אומרת. רומיאו.

orly 15

New member
איזה הכללות! (כרגיל)

"עיר כמו לונדון או ניו יורק. האנשים שם מכונסים בעצמם. הם מתעסקים בעניינים שלהם וזהו זה." כל האנשים בערים הגדולות מכונסים בתוך עצמם??? יש מיליוני אנשים בניו יורק למשל ולא נראה לי שכולם אותו הדבר!

orly 15

New member
אני כל כך מסכימה איתך!!!!!!!!!!!!!!

תקרא את השרשוא הענקי שכתבתי וכולם כמעט הרגו אותי כשאמרתי שאני רוצה לעבור לארה"ב.

למעלה