אין לי

שלמה 198

New member
אין לי

חשק לדבר עם אנשים ההתחמקות שלי מהם מחמירה עם כל יום שעובר כל טלפון שמיועד אליי, אני פשוט לא עונה. לא בא לי לדבר עם אף אחד... לא בא לי לצאת מהבית. נמאס לי מאנשים. לא רוצה שיראו אותי, שלא ידברו איתי... שישכחו ממני. יש מתחים בבית בגלל זה, כי ההורים שלי מאוד כועסים שאני ככה לא עונה לטלפונים, ומתעצבנים שהם צריכים לשקר בשבילי ולומר שאני לא בבית (ואני מבינה אותם). אני לא מצליחה להוציא את עצמי מהבאסה שאני נמצאת בה כל החיים. רוב הזמן אני מדחיקה את ההרגשה הזו.. ואני לא מראה כלפי חוץ שאני בבאסה, אני מתנהגת טבעי. אבל בשבועיים האחרונים אני אפילו לא מנסה להדחיק... אני כל הזמן בבית עצובה, אוכלת, מתחמקת, משקרת.. זה מגעיל אותי להיות כזאת... זה מגעיל אותי לשקר ככה לאנשים. זה דוחה אותי שהמשפחה שלי צריכה לראות את הצד הזה בי. אבל אין לי כוחות להתמודד, אני מרגישה שאין סיבה לעשות את זה - כי כל פעם אחרי שאני נכנסת למסלול הנכון- בסופו של דבר אני מוצאת את עצמי בנקודת שפל. וזו לא נבואה שמגשימה את עצמה, כי בכל פעם שאני מטפחת את עצמי ומתרוממת, אני מלאת ציפיות, ואפילו מרגישה שמחה קצת יותר מתמיד... ואז בסופו של דבר נורא מתאכזבת, ולוקחת לי תקופה ארוכה עד שאני מרימה את עצמי שוב לסבב הבא.... זאת כבר פעם שלישית שאני כותבת בפורום הודעה. רק עכשיו העזתי לשלוח........ אשמח אם תוכלו לייעץ לי, לומר מילה..... לעזור לי.. אולי לתת לי דחיפה? אני מניחה שאין לי מה להפסיד מכתיבת ההודעה הזו.... ואני מצטערת - אני כותבת משם משתמש של מישהו אחר, אז הפרטים שם לא רלוונטים לגבי. ההודעה לא נשלחת כשאני כותבת בתור אורחת. תודה רבה... סתיו

גרא.

New member
סתיו, מקשיב לך,אולי אוכל מעט להקל,

אולי לייעץ, אולי לעזור, אני ואנשים טובים אחרים המשתתפים בפורום. כתבת על רגשותייך, תקופות של אופוריה ודכאון..אבל לא כתבת מי את, לא הזהות האמיתית, אלא בת כמה את,מה את עושה? פגשת בטיפול כלשהוא? וכדומה.

שלמה 198

New member
תודה לך על התגובה המהירה

אני סיימתי תיכון השנה בעבר דיברתי איתך גרא, בערך כשהתחלתי את התיכון ודי סייעת לי (לא דיברנו דרך הפורום הזה) אז חשבתי לכתוב פה שוב, לפרוק קצת... כשהייתי קטנה יותר דיברתי עם עובדת סוציאלית, במשך תקופה די קצרה.. היא סייעה לי בזמנו קצת, אבל לא לטווח הארוך כנראה. חשבתי אולי שאני צריכה ללכת לדבר עם מישהו, כי אני חשה תקועה כבר המון זמן. החשש הכי גדול שלי זה שהצבא ידע מכך (למרות שאני בטוחה שאם הם יחטטו בתיק שלי הם לא יפתחו תיבת פנדורה - אני לא מסתירה שום דבר שערורייתי). אני כבר לא זוכרת, אבל יש סיכויים גדולים שחתמתי על ויתור סודיות רפואית (וזה כמובן כולל את הרפואה הנפשית, נכון?), וזה יכול להוות כתם. אני הולכת להיות בתפקיד שהמון זמן אני מחכה לו, ואני חוששת שאפילו אם יתגלו הבעיות הקטנות האלו שלי- זה יגרום להם לפסול לי את המועמדות לתפקיד.. בעיה נוספת היא שאין לי כסף לשלם לפסיכולוג, ויש לי חששות כבדים שלא יחול בי שינוי בתפיסה... אני נורא עקשנית וקשה לי לשנות בחשיבה שלי דברים מסוימים. ודבר אחרון - אני ממש לא מעוניינת שכל משפחתי תדע על הטיפולים שלי, ושיסתכלו עליי בצורה שונה עכשיו. אני חוששת שאם ידעו שאני בשיחות, יראו בי "חלשה" ויתחילו להתייחס אלי בהתאם, וזה דבר שאני לא מוכנה לסבול...

hoggle

New member
אמנם לא פסיכולוגית אבל...

אולי מילה טובה אני יכולה להציע - יש לי הרושם שאת לפחות מאד מודעת לעצמך, מאד רוצה לצאת מהמצב שאת נמצאת בו, מודעת לחסרונות של המצב ושלך, ולכן, נמצאת בדרך הנכונה. לדעתי, מה שאת סובלת ממנו הוא פשוט דיכאון, וקרוב לודאי שזה פשוט נובע מחוסר של חומר מסוים במוח שלך שגורם לך להרגיש ככה, זה לא משהו שאת יכולה לשלוט עליו ובטח לא משהו שאת אשמה בו. אני חושבת שטיפול פסיכיאטרי יכול לעשות פלאים לאדם כמוך, כי המקרה לא נשמע לי חמור מדי, ובמקרים הקלים עוד יש לי אמון כלשהו בתרופות. את יכולה אגב, ללכת לפסיכולוגי או פסיכיאטר דרך קופת חולים ואז זה הרבה יותר זול. בכל מקרה, כפי שכתבתי בהתחלה - נראה לי שאת בכיוון הנכון, ואני בטוחה שעם יד מכוונת את תגיעי רחוק. אני לא חושבת שהצבא בודק את הפרטים הרופאיים שלך, אבל אני חושבת שלטפל בעצמך זה יותר חשוב מכל דבר אחר, כי גם אם תקבלי את התפקיד שאת כל כך רוצה ובסוף תהיי גם שם בדיכאון - לא יביא אותך לשום מקום... את חייבת קודם כל לטפל בעצמך ואחר כך בהגשמה שלך בעבודה ובתפקיד בצבא, כי ברגע שתהיי מאושרת הכל ילך לך פתאום בקלות...

שלמה 198

New member
תודה על המילה הטובה../images/Emo13.gif

עם חלק מהדברים שאמרת מאוד הסכמתי.. הדבר היחיד שאני לא בטוחה שאכן אני סובלת מדיכאון, כדבריך.... פסיכיאטר? תרופות? אני אישית נמנעת מתרופות עד כמה שאני יכולה, ואני גם מאמינה שיש לראות חומרים כימיים לגוף כמוצא אחרון... אני באמת לא מבינה היטב בעניין, אבל חשבתי שטיפול תרופתי מגיע אחרי שהטיפול הייעוצי מגיע, או בד בבד... לא חושבת שיהיה טוב אם אקח כדורים על בסיס קבוע... אני מפחדת לפתח בהם תלות. ויהיה לי רע לחשוב שאני מרגישה טוב בזכות כדורים, ולא בגלל שבאמת טוב לי מבפנים. גרא, אם יש לך משהו לומר לי נורא אשמח לשמוע. המלצה מה לעשות? ואולי גם נטמג יכולה לייעץ? אין לי בעיה שתענו לי גם עוד שבוע, אני לא רוצה שישמע שאני לוחצת, אני יודעת שאתם פה בהתנדבות ועושים עבודה נפלאה. פשוט אני מקווה שההודעה לא תעלם לה בארכיון, כי נורא חשוב לי לשמוע מה יש לכם לומר על זה, והאם אתם בדעתה של hoggle ? ובנוסף, לפי מה קובעים אם בן אדם סובל מ"דיכאון"? קראתי פעם שאם התחושה הקשה נמשכת מעל לשבועיים- זה אומר שיש דיכאון. אבל אני לא מבינה איך אפשר למדוד דבר כזה בזמן... חייבים להיות מדדים נוספים... ושוב תודה רבה hoggle על המילה הטובה
סתיו...

למעלה