אין לי מילים

s h o o s h a

New member
אין לי מילים

אני לא יודעת אם מישהו קרא את הידיעה הבאה. אני לא יודעת איך יגיב מי שיקרא את הידיעה הבאה. אני לא יודעת אם נכון להגדיר את הידיעה הבאה כידיעה. אני לא יודעת ... ואצטט רק את הדברים הבאים מתוך ה'ידיעה': "...צפויה הפרקליטות להגיש כתב אישום מתוקן בעבירת הריגה . הצדדים לא הגיעו להסכמה בנוגע לחומרת העונש ויבקשו מבית המשפט, אם יאשר את עסקת הטיעון, לקבוע את העונש כראות עיניו." "...עונשו המקסימלי של לליק יופחת ובית המשפט יוכל לגזור עליו רק 20 שנה, במקום מאסר עולם..."

איסור לפרסם קלטת השחזור

חדשות ערוץ 10 רצו לשלב בדיווח שלהם על הרצח את התמונות מקלטת בה משחזר הרוצח לוי לליק את הרצח בחקירתו במשטרה. מדינת ישראל (פרקליטות) ועו"ד של לוי לליק התנגדו לפרסום. בית משפט מחוזי תל אביב-יפו החליט לדחות את הפרסום של קלטת השחזור.

isra533

New member
פעם זה היה מזעזע אותי

היום אני מבין שבתי המשפט זה בדיוק המקום בו נמצא את הצדק. היום בבתי המשפט מתנהל משחק בין עורכי הדין על חשבון הלקוחות ולפעמים לטובת הלקוחות ולרעת הציבור הרחב. לכל פסיקה יש כמובן את ההסבר המשפטי, אינני טוען בשום אופן שקיימת שחיתות בבתי המשפט, אבל עדיין כאשר אדם מודע בעבירה שביצע, תמוהה הענין שהיה צורך לפרקליטות להגיע לעסקת טעון, האם הם לא היו בטוחים שהיה אפשר להרשיע את הנאשם ללא עסקת הטעון. כמובן שאם נפנה את השאלה לפרקליטות נקבל את ההסבר המשפטי לענין, לא לדאוג הכל לפי החוק. אבל בכל זאת נשאר טעם מר בפה למרות שהכל הוא "לפי החוק"

s h o o s h a

New member
משחק

וזה בדיוק, בכאב ובצער רב, מה שזה, כך מתייחסים אל בתי המשפט ולכן כך גם נראים כתבי האישום וגזרי הדין. כי אילולא כן, אין שום הסבר "מניח את הדעת" כיצד העיזו להמיר את האישום מרצח להריגה.

שילה1

New member
זה שיא של ממש..באטימות המערכת.

רצח הוא רצח.להמיר להריגה? מקווה שתקום זעקה של ממש בנושא זה! ואכןם תיק מאוד תמוה...

שקיפות מלאה

עסקת טיעון, מעצר בית, רצח שממומר להריגה. כל המושגים הנ"ל הם התוצר של "אין דין ואין דיין, איש הישר בעיניו יעשה". לעורכי הדין ולבתי המשפט מטרה אחת. לסגור את התיק מהר ולגזור קופון שמן. אין בשביל מה ובשביל מי להשקיע, ממילא הם עצמם אינם נבדקים ואינם נמדדים. ובאמת כבר הגיע הזמן שהשופטים אצלנו יעמדו לביקורת של גוף ציבורי, משפטי בלתי תלוי, שיבדוק הליכים משפטיים ומי שלא עומד בקריטריונים ילך הביתה. אין יותר "מורמים מעם", כולם חשופים וכולם שקופים, כמו כל אזרח במדינה.

למעלה