אין לי כוח

אירה65

New member
אין לי כוח

נמאס מהויכוחים וההתנהגות הגסה (בן 14). התחלנו לתת ריספרדל לפני כשבועיים 1 מ"ג ולפני יומיים עברנו למינון של 1.25 מ"ג. הכדור נלקח בערב. האם כדאי לתת לו את הכדור בבוקר? יחד עם הריטלין? אולי הוא יהיה יותר רגוע במהלך היום. מה דעתכם?

b a r b a i m a

New member
אירה-לנו הומלץ לתת בבוקר את

הריספרדל - כי חשוב לנו שההשפעה תהיה בבוקר-כשהוא בביה"ס ואחה"צ ולא כשהוא ישן בלילה ממליצה להתיעץ עם הרופא שנתן לכם את הריספרדל אולי הוא יחלק לכם חצי בבוקר וחצי בערב...

orlishelmarom

New member
ברבאמא - זה מעניין ההמלצה של הרופא

מעניין אם ניתן לחלק גם מנת סירופ על פי אותו העיקרון (לא התכוונתי לחילוק "פיזי" של מנת הסירופ, כי זה ברור שאפשר, לפי הסימון המקווקוו על המזרק). שאלה א': אם ניתן בבוקר חצי מנה, האם הילד לא יירדם, אחרי שעתיים נניח, על ספסל הלימודים? או שיהיה כ"כ "עייף" עד שלא יקלוט במיטבו חומר לימודי חדש? שאלה ב': כרגע הבן כבר שבוע עם ריספרדל נוזלי, ומקבל אותו בכל ערב באותה השעה בדיוק. אם רוצים לחלק או להעביר את המנה לבוקר, האם אין מניעה לעשות כך מטעמים של OVERDOSE? (הכוונה שלי היא - הוא לקח את המנה הרגילה בערב, לא חיכה 24 שעות כמו היום עד לנטילת המנה הבאה, אלא לקח עוד חצי מנה בבוקר למחרת, שזה הפרש של נניח 12 שעות בלבד). מה דעתך ונסיונך? תודה - אורלי

b a r b a i m a

New member
שאלת אותי שאלה לא קלה-ואני לא

חושבת שאני יכולה לענות לגבי המינון יתר - את חייבת רק רופא לשאול. קטונתי... הבן שלי מקבל בבוקר את הריספרדל - ולא שמעתי מהמורה אף פעם שהוא נרדם בכתה... והוא מקבל את הריספרדל בכדור - לא יודעת אם יש קשר או לא או אם יש הבדלים. מצטערת שאני ל איכולה לעזור

zivadina

New member
כדאי לבקש חוות דעת של הרופא שלנו

ד"ר אבי שפירא, אשר ייעץ כאן במוצ"ש. שרשור השאלות לד"ר שפירא נפתח כבר בראש הפורום.

למעלה