אין לי כוח יותר

אירה65

New member
אין לי כוח יותר

הילד בן 14, ADHD כולל הכל. לוקח ריטלין וריספרדל 1 מ"ג. לא מוכן לעלות במינון אלא מעוניין להפסיק. עושה הכל דווקא. יש לו "חבר" לעשיית שטויות שאני לא מוכנה לקשר הזה. אז דווקא הוא יביא אותו היום לישון אצלו. הודעתי לו שאם החבר יבוא לישון אני אגרש אותו. זו לא פעם ראשונה שאני עושה זאת. כל היום מאבקים ועצבים. אני ממש מרגישה לפני התמוטטות עצבים. כאבי בטן מרוב עצבים ולחץ. לא יודעת מה לעשות. הולך מהבית, יושב אצל הסבא והסבתא שעות מול המחשב. די.. מה עושים? עזרו לי לפני שאני מתפרקת ואז לא יודעת מה יקרה איתו.

zivadina

New member
שאלה טובה לד"ר גובזנסקי

ויש לי עוד משהו לספר לך: הייתי בהרצאה מאלפת של פרופ' חיים עומר, שמלמד שיקום הסמכות ההורית. הוא סיפר שם על טכניקה שבה ההורה מחזיר לעצמו את הסמכות על הילד שלו. הוא עובד כך עם הורים מספר שנים. הדבר השני הוא, שאחר כך מישהי אמרה לי: כן, זה חשוב מאוד לקחת סמכות על הילד, אבל אסור לשכוח לברר ולטפל בבעיות שלו. מכאן אני למדה שיש כאן שתי בעיות: א. אין לך סמכות על הילד שלך ב. לילד שלך יש בעיות לא מטופלות אני חושבת שמומחה התנהגותי יכול לעזור לך הרבה. כדאי שתפני את שאלותייך לד"ר גובזנסקי ואחר כך תשקלי ללכת בעצמך לייעוץ התנהגותי, בלי קשר אם תמצאי או לא תמצאי טיפול מתאים לילד שלך. (כדורים לא פותרים את כל הבעיות. ). אני מקווה שלהורים שלנו יהיו מספר טיפים לתת לך. בכל אופן, הכלל מספר אחד של פרופ' חיים עומר הוא: לא לתת לילד לגרור אותך לעימותים. את הבירורים עושים אחרי שנרגעים, ולא בזמן הסערה.

zivadina

New member
תיקון בבקשה

סליחה על ההגזמה שלי: זה לא שאין לך סמכות על הילד שלך, אלא אין לך סמכות מספקת. יש הבדל גדול, ולא מתפקידי לקבוע עד כמה הילד שלך שומע לך.

05 מיכל

New member
קשה...

את מתארת מצב קשה ומורכב. מעגל קסמים שבו כל אחד דוחף את השני עוד יותר חזק ל"פינה" שבה הוא מתבצר. אני מציעה לך לצרף את שאלתך לשרשור הייעוץ של דר' גובזנסקי. מאחלת לך הרבה כוח.

למעלה