תנסי ליצור לך "כרטיס הגנה"
שלום הודיה, תוכלי ברגעים הטובים שלך לנתח "אחורה" את הרגע של הסערה...בד"כ כשאנחנו מתבוננים מהצד ברגע קשה שכזה- אנחנו יודעים כבר משהו חדש- משהו שברגע הסערה לא הצלחנו לזכור ולא היה נגיש למוחינו.. אני מציעה לך לרשום כרגע-כשטוב לך יחסית - "כרטיס הגנה"- רישמי בו אילו הבנות יש לך על העניין- מה את יודעת ברגע של שקט שאת שוכחת ברגע של סערה.. ואז תוכלי ברגע של משבר עתידי-לשלוף את הכרטיס הזה עם כל ההבנות ולהיזכר - יש מטופלים שזה מאוד עוזר להם. ולמה? כי ברגע של הסערה-"הילד המפוחד" שבכל אחד מאיתנו משכנע בהרבה מחשבות ואמונות שליליות- רק הבעיה היא שאין לו "קונטרה" - אין מי שישיב לו, כי ההיגיון "מנמנם"...ולכן-ע"י כרטיס שכזה- את מביאה את החלק הבריא וההגיוני לחזית-שיתן מענה מרגיע לאותו "ילד מפוחד". את יכולה לרשום בכרטיס הזה משפטים שאת מתחברת אליהם,אני אוכל לתת לך מספר דוגמאות: 1. "זה רגע של חרדה,זה תכף יעבור".. 2. "הייתי שם כבר ואני יודעת שזה עובר בסוף" 3. "גם אם אני מרגישה עכשיו שהכל נורא ושאני איומה - זה רק חלק ממני. יש חלק נוסף-שהוא כולו טוב ומיטיב!!" 4. "אני ב"סרט" עכשיו: יש משהו שאני לא רואה כרגע, יש הבנה שנחבאת מעיני-אח"כ היא תעלה מחדש..." 5. "כל מה שמסעיר אותי כרגע - זו מחשבה שלילית מסוימת על עצמי, אני רק צריכה להקשיב לה ולאתר אותה". 6."אני בטוחה עכשיו שהמצב נורא ואיום,אבל הוא לא נורא ואיום הוא רק לא נעים,לא נוח ומכאיב, אבל אני יכולה לשאת את זה!!" ועוד בסגנון הזה- אבל רק דברים שאת מתחברת אליהם-שברגע של הסערה הם יהיו מספיק חזקים כדי לשכנע את "הילד המפוחד" שהכל למעשה בסדר
בהצלחה, בת-אל