אין לי חברים

shooba

New member
אין לי חברים

היי,
כתבתי כאן פעם, ממש מזמן, כשהפורום עוד היה די חדש. לאט לאט הפסקתי כי הרגשתי שאני מצליחה להתקדם, מצליחה להתחבר עם אנשים, מצליחה לצאת מתוך הקונכיה השקטה שלי וליצור קשרים עם בני אדם.
ובכל זאת, איכשהו מצאתי את עצמי עכשיו, בת 25, בלי חברים. יש לי חבר והוא נקודת האור היחידה בחיי, שזה ממש מעציב אותי. אני לא יוצאת בסופי שבוע בלעדיו כי אני לא מרגישה בנוח לצאת עם החברים הישנים שלי לבד. במהלך השבוע אני עובדת עם אנשים שלא כל כך רוצים בחברתי. רק כשנוח הם מדברים איתי, אבל בדרך כלל אני מרגישה לבד. כשהם הולכים לקנות אוכל הם לא שואלים אם אני רוצה לבוא. לפעמים הם הולכים כולם למשרד של אחד מהם וצוחקים ולא מזמינים אותי. הם כולם חברים של כולם בפייסבוק חוץ ממני. אין לי בפייסבוק אף חבר מהעבודה.
אני כל הזמן חושבת מה מישהו בלי חרדה חברתית היה עושה. כנראה שהוא היה מתעקש שיחכו לו כשהולכים לקנות אוכל, או מתפרץ למשרד הזה בשביל להיות עם כולם ומציע לכל מי שהוא מכיר חברות בפייסבוק. אבל אני לא כזאת. אני לא מרגישה בנוח לעשות את זה.
חשבתי שאני והשותפה שלי לדירה חברות אבל אני מגלה לאט לאט שבכלל לא איכפת לה ממני. היא לא מתעניינת בי, לא שואלת איך עבר עליי היום, כשחזרתי מחו"ל היא לא אמרה על זה מילה, כשהסתפרתי היא אמרה שזה "סבבה" והלכה. כל הדברים האלה שהייתי מצפה מחברה- היא לא עושה. נמאס לי להיות זאת שמתעניינת וזאת שיוזמת. נמאס לי.
נמאס לי שלוקחים אותי כמובן מאליו, נמאס לי שלא מתייחסים אליי, נמאס לי שמתעלמים ממני, נמאס לי שלא מזמינים אותי, נמאס לי שלא פונים אליי, נמאס לי להיות זאת שתמיד בצד. נמאס לי מהכל!
יש כל כך הרבה דברים שאני רוצה לעשות אבל לא רוצה ללכת לבד. מצד שני, אני בחיים לא אמצא חברים אם אני לא אצא קצת לאוויר העולם. אבל אין לי את האומץ לעשות דברים לבד. חבר שלי עסוק, יש לו חיים חוץ מלעשות עליי בייביסיטר ואני מרגישה כל כך זרה בעולם הזה בלעדיו.
איך בכלל עושים את הצעד הראשון? איך מתחילים?
חשבתי ללכת לקבוצה הזאת שנפגשת בנמל תל אביב, אבל אני לא מצליחה להביא את עצמי למצב שאני מגיעה לשם לבד או אפילו לדבר בטלפון עם מישהו שיתן לי עוד פרטים. וגם אם אני אצליח להשיג פרטים ולהגיע לנמל, אין לי מושג איך אני אצטרף לחבורת אנשים זרים שכבר מכירים אחד את השני.

מדי פעם זה תופס אותי ככה חזק ומוריד אותי לקרשים. אני מיואשת.

סליחה על החפירה.

איך הכרת את החבר שלך? כמה זמן אתם ביחד?

אתם בד"כ מבלים בתוך הבית או בחוץ?

יש לו חברים? איך הם מקבלים אותך?

איזה הצעות היו לו עבורך בנושא הזה?

shooba

New member
היי

הכרתי את חבר שלי בתיכון, אנחנו ביחד מאז גיל 18.
אנחנו יוצאים הרבה למסעדות, לפעמים עם חברים שלו (דאבל דייט כזה). אם אלה לא חברים שאני מכירה טוב אני פשוט יושבת שם ואוכלת בשקט.
חברים שלו מקבלים אותי, אין להם בעיה איתי. אבל הם לא חברים שלי.
וההצעות שהיו לו בנושא הם הצעות של אנשים בלי ח"ח. לצאת, לדבר יותר, ליזום יציאות עם חברים ישנים, לא להתבייש.... מאוד קל לומר את הדברים האלה. מאוד קשה ליישם.

תודה על התשובה.

יש לך בן זוג כבר 8 שנים, כנראה שיש לך מה להציע

מה עובר לך בראש כשאת יושבת מול אנשים, רוצה לומר משהו ומחליטה לשתוק? האם עוברת לך בראש איזו תמונה משתקת או שזה מין קול פנימי שמחליש אותך?

SHAY13410

New member
ממצליץ לך להיזהר

הי
ממליץ לך להתייעץ עם מספר אנשים בתחום וגם לפנות לקבוצת תמיכה בנושא חרדה חברתית.יעוץ של אדם אחד , במיוחד שהוא בעיקר שואל אותך שאלות בלבד , עלול להיות אף מסוכן .את לא מכירה אותו ועובדה שעד עכשיו הוא לא הציע לך אף פתרון .מנסיוני בשנים האחרונות בפורומים ופסיכולוגיה ,וממה שמטופלות סיפרו לי ,גברים ששואלים הרבה שאלות בשילוב של מחמאות , מטרתם עלולה להיות אחרת לחלוטין , כגון להוביל אותך לפגישה איתו ( גם אם בהתחלה היא טלפונית או התכתבות ארוכה כדי שתתני בו אמון...), לא בהכרח מקצועית....ממליץ שתעזרי בקבוצת תמיכה כגון "מים שקטים" ותתני פחות אמון באנשים שאת לא מכירה ....

מה עשית כשהיתה התקדמות?

ל shooba שלום,
אני ממעא להיכנס לפורום הזה, אבל היום נכנסתי, וקראתי מה שכתבת.
מה שאת מתארת זה באמת מבאס ומתסכל.
נקודה חיובית היא שהיתה תקופה של התקדמות.
רציתי לשאול - מה עשית אז שעבד?
ושאלה נוספת: האם כשהפסקת להשקיע הכל חזר לקדמותו?

לילי253

New member
מזדהה

גם אני בת 25 ובלי חברים.
יש לי חבר שגם ממנו כבר ירד לי ואני לא מצליחה להפרד ממנו כי אני מפחדת להשאר לבד בעולם.
&nbsp
הזדהיתי עם הרבה דברים ממה שכתבת..

Lichy87

New member
היי shooba

מה שאת מתארת מאוד מוכר וגם אני חווה את זה ביומיום בעבודה ובכלל. התהיה הזו של עד כמה אני צריכה להבליט את עצמי, להשמיע את עצמי ולדחוף את עצמי כדי שאחרים יגיבו ויתקשרו איתי.
את צודקת בשאלה מה אדם ללא ח"ח היה עושה, והתשובה שלך גם נכונה. אדם ללא ח"ח לא היה מחכה שיקראו לו או יזמינו אותו, הוא היה דוחף את עצמו לסיטואציות האלו. החיים הבוגרים די שונים מתקופת בית הספר, כבר אין מקובלים או לא, אנשים מתחברים בגלל כימיה. אם מישהו משדר רצון ועניין באינטראקציה, הצד השני יגיב בהתאם.
אנחנו מאוד רגילים להיות במקום הפסיבי, מחכים לקבל אישור שאנחנו בסדר ושמגיע לנו יחס. בפועל אנחנו משדרים את ההיפך. אנחנו מכונסים, לא מסתכלים בעיניים ולא מעזים לפתוח בשיחה, כלפי חוץ זה משדר שאנחנו לא מעוניינים באינטראקציה ומעדיפים שישאירו אותנו לבד, אז אנשים "מכבדים" את זה מבלי לדעת שאנחנו נפגעים מזה בעצם.
&nbsp
את לא אמורה להתנהג בבת אחת כמו אדם ללא ח"ח כי זה מאוד קשה ולא טבעי. עם זאת, זה לא שאת אדם שלא מסוגל לנהל אינטראקציה, זה לא שאת לא מעניינת ושאין לך עניין בתקשורת, פשוט יש לך מחסום מאוד גדול שצריך לפרק לאט לאט.
כמו שאני תמיד כותבת פה, מילת המפתח היא "הדרגה". תנסי למצוא את ההדרגה שלך, את השלבים שאת יכולה לקחת על עצמך כדי להתקדם לאט.
את יכולה להתחיל ממשימות קטנות שאת נותנת לעצמך מדי פעם. כמו להשתדל להרים את המבט ויותר להסתכל על אנשים, לחייך, להגיד שלום, מה נשמע. כשזה נהיה קל יותר, אז לנסות להעז ולאתגר את עצמך יותר, כמו להצטרף לאלו שיוצאים לקנות אוכל.
&nbsp
לגבי השותפה, לדעתי לפחות אין חובה להתחבר לשותפים. כל עוד אתן מכבדות אחת את השניה ומסתדרות, אין מה לצפות להגיע לחברות. יכול להיות שפשוט אין כימיה, ומספיקה התקשורת הבסיסית ביניכן. אם את מרגישה שאת מנסה להתעניין בה והיא לא מחזירה עניין אין מה להמשיך לנסות. את יכולה לתת לזה עוד כמה הזדמנויות ולראות אם אולי בכל זאת היא תיפתח, אבל אם לא אז לא.
&nbsp
לגבי הקבוצה בנמל, אני מנחה אותה, אז את יכולה לפנות אלי בפרטי אם את רוצה פרטים נוספים. בעקרון אנחנו נפגשים בימי רביעי בין 19:00 ל-21:00. יש בערך עשרה אנשים במפגש, יש קבועים, יש פחות קבועים, ויש טריים שרק לאחרונה הצטרפו. המפגש מתמקד בשיתוף, אבל כמובן שאין שום חובה לדבר, רק אם רוצים ומרגישים בנוח.
את יכולה לבוא ורק לראות מה אנחנו עושים, אם זה מרגיש מאיים מדי לגיטימי אפילו לצאת באמצע המפגש.

למעלה