אין לי חברים

אין לי חברים

זה מצב כל כך מבאס ובודד... הייתי בכל מיני מסגרות עד עכשיו (22) ובכל מסגרת הכרתי 1-2 אנשים שהיו חברים שלי. אבך איכשהו הקשרים נפרמו, ואני אף פעם לא מצליחה לשמור על קשר עם אנשים. עד שאני מצאתי את עצמי לבד. עכשיו נכנסתי למסגרת לימודים חדשה וגם שם לא הכרתי חברים. יש כמה אנשים חדשים שהכרתי אבל אנחנו לא מבלים מחוץ למסגרת החברתית. מה אפשר לעשות את זה? איך רוכשים חברים ושומרים עליהם? :(

גרא.

New member
ישראכרטית,יש שני דפוסי אישיות להם קשר ישיר

ליכולת לרכוש חברים.בלא להרחיב מדי,האחד,אישיות אקסטרוורטית,מוחצנת,ע"פ יונג,זה אדם המופנה כלפי העולם החיצוני,הוא חברותי יש לו ידידים וחבריםם רבים.הוא אוהב לצחוק ולהינות,חושף בקלות את רגשותיו ואופיו,מעוניין ויוצר בקלות יחסי חיבה וקשרים חברתיים ואינטלקטואליים,ולמעשה נמצא בקצה דיכוטומי חיובי לכאורה,מול דפוס האישיות האינטרוורטי.המופנם של אדם המכונס בעצמו,מתקשה להתעניין בסביבה,שומר את רגשותיו ואופיו רק לעצמו..יש לו הרבה ספוק מעולמו הפנימי,מתקשה ליצור התקשרויות חברתיות,שתקן ומאד לא נינוח בחברה.לכך בדרך כלל,לאינטרוורט,יש חסך במיומנויות תקשורת,שכן הוא ממעט להתנסות בהתקשרויות חברתיות,ומי שאינו מתנסה,גם אינו לומד .נסי למצוא את עצמך בטיפולוגיה הזו.האם את נערה מופנמת? האם חסרות לך מיומנויות תקשורת? כנראה שכן.ואם כך כדאי לך לחשוב על הצטרפות לסדנת טיפול קבוצתי,המתמקדת בנושאים כמו אימון לרגישות,והקניית מיומנויות תקשורת.היתרון בהמצאות בקבוצה,הוא כי מעבר ללמידה הנרכשת בה,היא מהווה גם קבוצת אימון אינטנסיבית של חברי הקבוצה,זה עם זו.מנסיוני,לא מעט קשרים הנרקמים בקבוצה, נמשכים גם מעבר לה.

למעלה