אין לי איפה להוציא את זה...

magenta73

New member
אין לי איפה להוציא את זה...

לפחות לא מספיק מקומות... אולי פה יעזור. אוטוטו ראש השנה... איפה להתחיל... ההורים שלי גרושים כבר 18 שנה. בהתחלה היו ריבים, התפצלויות בחגים. כל הבלגן. הטלפונים, הבכי וכן הלאה. לפני כשנתיים, החלה לנשב לה רוח של חג והם החליטו לעשות את החגים יחד. "בשבילנו" - משמע הילדות. לי האמת, ממש לא אכפת. לאחותי מאוד. האמת, זה היה חשוב לי בגלל שעכשיו, לאחר שסבתא שלי, אמא של אבא נפטרה, ולו (ועם כבר מדברים על זה אז גם לי) לא היה ממש איפה לעשות. (כן, אני ילדה של אבא... מה לעשות... תבינו בהמשך). כל זה סיפור מסגרת יפה. שנה שעברה. לא ידענו איפה לעשות את החג. אח של אבא הזמין אותנו אליו אבל לא הסכים לצרף את אמא שלי אז וויתרנו ועשינו אצלי בבית. אמא באה יום לפני, ניקתה וכדומה. אבא קנה מצרכים. אני בישלתי ואחותי נקתה כלים אחר-כך. יפה. שיתוף פעולה. לראשונה מזה... שנים. מערכת היחסים שלי עם אימי מאוד קשה. היא אישה מאוד אגוצנטרית. אני באמת חושבת שזה גובל בהפרעה נפשית. תמיד היא נפגעת. תמיד היא הקורבן. תמיד אני או כל אחד אחר יוצא לא בסדר. תמיד צריך לרצות אותה. לתת לה. לפנק אותה. . והיא... מצידה...בואו נגיד שהיא חסכנית. גדלתי, כילדה, כמתבגרת וכן הלאה, עד היום על מניפולציה ריגשית מאוד כבדה. מצדה ומצד אחותי הקטנה, שמאוד דומה לה. (עם אחותי כבר דיברתי. מעבר לדיברתי, הסברתי לה ואני עומדת מאחורי המילה שלי, שאני לא מוכנה יותר להיגרר למניפולציות הריגשיות שלה לאחר איזו סצנת בכי במסעדה.) התגובה היחידה שהיתה לי, שיכלתי להתמודד איתה היתה פשוט להרחיק אותה (את אמא שלי) מהחיים שלי כי זה פשוט הפך לבלתי נסבל. מעבר לכך שכל הזמן צריך לרצות ולספק, תמיד אני לא בסדר, תמיד ביקורת, תמיד אני גם דפוקה כי כל ההחלטות שלי לא נכונות. (וכן אני רווקה בת כמעט 32, אני אוכלת ממנה מספיק סרטים גם על זה). בשנה האחרונה החלטתי שהגיע הזמן לשולם. נפתחתי בפניה. היה בכי, היתה השלמה... ומאז, שיניתי את מנהגי. סיפרתי לה על חיי וכן הלאה. וכל פעם שאני מספרת משהו אני מקבלת סטירות מחדש. כל פעם. אז די. חזרתי ל"סורי". שיחות "כבוד" מידי פעם. לא מכניסה אותה לחיי. (כי אם אני מתעצבנת עליה, ומספרת לה למה, או מנסה להגיד משהו אחר, היא כמובן נעלבת ממני.) עכשיו אוטוטו ראש השנה. אחותי הרימה טלפון. בואו נעשה כמו אז. אמא והחבר החדש מתפרקים. אז... רק ארבעתנו. כמו שנה שעברה... לכולם אותם תפקידים. אמא מנקה. אבא קונה. אני מבשלת. האחות רוחצת כלים. אני מתקשרת לאמא... שומעת את סיפור הפרידה מהחבר. מצדיקה אותה לגמרי, כמובן. כי אחרת אין איך לצאת מזה. ואז אומרת לה, נעשה כמו שנה שעברה, את תנקי, אבא יקנה, האחות תרחץ ואני אבשל... ומה קיבלתי? קיבלתי - "אני לא מנקה בשביל אף אחד". בלי תודה על ההזמנה, על ההתחשבות. בלי איזה יופי. כלום. ויותר מעצבן אותי זה שהאבא והאחות לא מבינים למה אני מתעצבנת. הרי "זאת אמא". בא לי לבכות. זהו. הוצאתי את זה...

אל דן

New member
נושא אישי קשה ומורכב מאוד

טוב שהתחלת להוציא את אשר הצטבר על ליבך.

מגנטה יקרה ../images/Emo75.gif../images/Emo74.gif

מסתבר, וכבר כתבתי על כך במקום אחר, שמבחינת הקשר שלנו עם ההורים, והמשקעים בדרך, אנחנו תמיד נשארים ילדים. חשבי על כך שגם את מנסה בכל פעם לחדש ולשמר משהו (הקשר בין ההורים שלך) שכבר אינו קיים. אמך, כנראה המשיכה הלאה (הרי נפרדה מחבר), ולא בטוח שהיא רוצה לחזור לקשר הקודם. מה דעתך לחגוג במקום ניטרלי, שבו אין צורך לחזור לתפקידים המסורתיים שחל כל אחד (את תנקי והוא יקנה). אגב, בלי קשר למערכת היחסים ביניכם, למה שאמך תנקה? תבחרו לעצמכם מסעדה טובה או מלון וצאו לחגוג בלי מחוייבות. ערב אחד ביחד.

magenta73

New member
ממש לא

אני ממש לא מנסה לשמר את הקשר בין ההורים שלי. זאת אחותי, יותר מכולם, לדעתי. התפקידים אינם מסורתיים. פשוט הכי נוחים. היא לא יודעת ממש לבשבל לי אין ממש חשק לנקות לאבא שלי לא אכפת להוציא כסף ואחותי תעשה טובה ותרחץ כלים. לבחור מסעדה טובה אומר שאבא שלי ישלם על כולם. כי אמא שלי לא תפתח את הארנק. זה לא פנטזיה שאני מנסה לממש. זה כורח הנסיבות.

pf26

New member
חלוקת תפקידים במשפחה

מדהים איך אנחנו לא מתגברים על זה. כמה שנגדל/נתבגר התפקיד והמקום שלנו במשפחה ירדוף אותנו. לאימך נוח בתפקיד המתפנקת והנעלבת וכולם משתפים איתה פעולה... עד שלא יקום מישהו וישבור את הכלים כלום לא ישתנה, וגם אם מישהו יעשה משהו, לא בטוח שהשינוי יהיה בכיוון הנכון. אבל אפשר להתעודד, ראש השנה יעבור ואחריו תהיה לך עוד שנה שלמה עד לראש השנה הבא.

אופירA

New member
מנהל
זאת אמא

זאת האמא שלך. זה מה שיש. אפשר לוותר על זה - את ויתרת על הרבה. ויתרת על לשתף אותה בחייך, ויתרת על לקבל ממנה אהדה. תעשי עוד ויתור קטן - תוותרי על נימוסים ויחס ממנה. את רוצה שהיא תבוא לאירוע המשפחתי - אל תצפי ממנה להגינות. היא אמרה שהיא לא רוצה לנקות, תגידו לה שהיא לא צריכה לעשות כלום, רק לבוא. תצפי ממנה מה שמצפים ממופרעת. מופרעת כל רגע יש לה גחמות אחרות. האלטרנטיבה - לוותר על נוכחותה בערב המשפחתי. גם אפשרות. החיים זה הרבה פשרות (עד לגועל ממש...). במידה והן נסבלות - הן כדאיות בסופו של דבר. ועוד הערה קטנה - את לא צריכה להשלים איתה, את לא רבה איתה ולא עושה מניפולציות ביחסים ביניכן. אל תקחי אלייך את המריבות שהיא מנסה לעורר כל הזמן. תעשי אימונים: בכל פעם שאת מזהה מניפולציה, במקום לענות לה עניינית, תגידי לה (כמו מנטרה): אני לא רוצה להתווכח איתך על הנושא הזה. אני לא רוצה לענות, כדי שלא תתעורר מריבה.

magenta73

New member
לוותר על נימוסין מצידה

זה לתת לה לנצח. אני בדרך כלל עושה את זה. לא כשזה נוגע לכניסה לפרטיות שלי. כולל הבית שלי. אין ממש מריבות. יש פשוט העלבויות. זה לא אותו הדבר. לוותר על הנוכחות שלה... מבחינתי זה אפשרי לגמרי. רצוי אפילו. רק שאז באה האחות... שבוכה לי על הפנטזיה המנופצת של משפחה מאושרת. ושאני האשמה, למעשה, על כך שזה לא מתממש. ואפילו, אולי, רק לערב חג אחד. תמיד אני יוצאת הבת הרעה שלא אוהבת וכפוית הטובה. גם עכשיו. להתייחס אליה כמו מטורפת? בוא נראה אותך, או כל אדם אחר, מקבל בשיויון נפש את העובדה שהאמא שלו לא ממש שפויה. (במיוחד שאין לכך תעודות). ושוב. הדרך שלי להתמודד עם זה זה פשוט לעזוב. כי אין כאן על מה להתאמץ. אבל אז באים החגים ומתחילים הסרטים.

mich78

New member
כמה מוכר...

היתה תקופה של 3 שנים שהצלחתי להתחמק מהחגים (לא חגגתי - וזה היה כ"כ טוב) אין לי מושג מה יקרה השנה, מה שבטוח אני מקווה שייגמר מהר לדעתי, קחי את הערב קצת יותר בקלות, ארוחה ואח"כ כל אחד יחזור לביתו שלו ולחיו, עד לשנה הבאה

תני לאחותך לארגן ../images/Emo26.gif

אם לאחותך כל כך חשובה השתתפותה של אמך, תני לה לארגן את הסידורים הטכניים. במידה ולא מדובר בויתור רב מידי מצידך, לכי עם זה. אם אחותך תיכשל, היא לא תוכל להאשים אותך ואז אולי תבין גם את הצד שלך. למרות הכל, הרי אתן כבר ילדות גדולות, ואחד הדברים שאתן חייבות ללמוד לקבל זאת העובדה שההורים שלכן לא ביחד. לגבי מערכת היחסים שלך עם אמך, אל תתני לעצמך להעלב ממנה. התייחסי אליה באופן פרקטי. בסופו של דבר, את הסובלת העיקרית ואת צריכה לטפל בבעיה שלך, לפחות.

בבולה

New member
הפתרונות שלי

בכל פעם שמישהו היה מנסה "לרכך" אותי בכל הנוגע לתגובות שלי לגבי אמא שלי אז נשלפה התגובה הבאה: "אל תכניס/י את הראש שלך למיטה חולה, חסרות לך בעיות משלך ?! אז בבקשה עזוב/עיזבי." זה בד"כ סתם לכולם את הפה (אפילו לאנשים קרובים מאוד). הפנטזיה היא פנטזיה של אחותך בלבד, למה לא תציעי לה שהיא תגיש את בקשת החג המשותפת לאימך? אולי לה היא לא תוכל לסרב. ועכשיו עוד קטנה לסיום, כמו שאנו בוחרים את החברים שלנו אני מאמינה שאחנו גם בוחרים משפחה (או מינימום את תדירות המפגשים עימם), תנסי לקחת פסק זמן מהם ואז תבחני את היחסים מחדש. אצלי זה עבד וגם לימד את אמא שלי שכבוד, הערכה ויחסים בכלל הם דבר דו-כיווני וגם הורים צריכים להרוויח את הערכת ילדיהם כלפיהם.

magenta73

New member
תודה

אני כרגע בפרק זמן, לאחר שיחה, שבה העזרתי לדבר... ואמרתי את שעל ליבי... וכמובן, שוב, הוטחה בי האימה על היותי בת כה לא ראויה, לא אוהבת וכפויית טובה. אני הסרתי על עול החג ממני. אמרתי שיעשו מה שהם רוצים, לא אצלי בבית. ואז אני אולי אטצרף. ...

יש הרבה אופציות

יש הרבה אופציות אבל ראשית שבי עם עצמך ותחליטי מה אפשרי ומה בשום פנים לא. האם באמת את מנסה לאחד את המשפחה רק בשביל אחותך או שגם לך זה יעשה טוב? הנה כמה אפשרויות 1. אולי לחגוג אצל אחותך? 2 אצלך בבית עם עוד חברים כשכל אחד מביא משהו ואבא מביא משהו קנוי שאז נטל ההכנה ונטל ההוצאה מתחלקים ובדר"כ גם נוצרת אוירה טובה יותר 3 בכ"ז בחוץ כשאת ואחותך מתחלקות בהוצאה ואם לאבא לא אכפת ואין לו בעיה כספית אז גם בסדר. ומה אכפת לך שאמא לא תשתתף .אולי זמן לסגור התחשבנויות? 4.את הסולחות והאיחודים לעשות לפני ואחרי החג ובחג להיות עם מי שטוב לך.

למעלה