אין להם חוצפה?!

ריטה1

New member
אין להם חוצפה?!

אני מזכירה ומנה"ח עם המון שנים של נסיון, מאוד איכותית (ו"צנועה") וכן מוזמנת ללא מעט ראיונות עבודה, כולם מתרשמים ממני לטובה, גם קו"ח שלי די מרשימים. אבל מה.... משכורת הם ממש לא אוהבים לשלם. איך מחפשים מגה סטאר ורוצים לשלם משכורת מינימום. באחד הראיונות, שכבר הגעתי אליהם עצבנית, כי נתנו לי הנחיות גרועות ולקח לי המון זמן למצוא אותם, וגם עשו טובה שראיונו אותי, אמרה לי המראיינת "אני רואה שאת בחורה איכותית, והייתי מאוד שמחה אם להעסיק אותך, אבל.... אנחנו משלמים מינימום, ונסיעות רק את המקסימום הנדרש בחוק- כאשר אני מגיעה ממרחק של חצי שעה נסיעה (משהו כמו 500 ש"ח דלק ברכב). שאלתי אותה אם היא לא חושבת שהם חוצפנים, ושבפעם הבאה יפרסמו שדרושה להם מנה"ח ללא נסיון וכזו שגרה קרוב. ולא יבלבלו את השכל ויבזבזו לי זמן. אבל אח"כ חשבתי לעצמי שאולי אני בררנית מדי. אני ממש בדילמה, אני אמא לילדה ומשרה מלאה אומר לגבי שלא רק שאני צריכה לשלם לגן (2000 ש"ח) עד 16:00 אני גם אצטרך לקחת ביביסיטר לעוד שעה וחצי, בחישוב הכללי יוצא שאני יוצאת לעבוד בישביל 500!!! ש"ח (בלי לקחת בחשבון עוזרת בית שאני אצטרך אם אני אעבוד במשרה מלאה). אני כן רוצה לעבוד, אבל האם זה שווה? האם זה רק באזור המקולל שלנו? (השפלה הדרומית) או בכל הארץ?

ריטה

אני לא יודעת מה קורה בשפלה, אבל במרכז מדובר ב- 25 ש"ח לשעה לא כולל נסיעות פחות או יותר. (בשביל זה תצטרכי לעבור דירה)

ריהa

New member
המצב קשה בכל הארץ

ובלי ציניות -למה שלא תטפלי ב2 ילדים בבית שלך?

ריטה1

New member
אני לא יודעת אם לצחוק או לכעוס

על ההצעה הגאונית הזו?! ולמה שאני לא אעבוד במקצוע שלי, שצברתי בו שנים של נסיון, ואני אוהבת אותו. זה שנעשיתי אמא זה עוד לא אומר שאני מטפלת מדופלמת, אלא שאני אותו אדם שהייתי קודם רק עם תוספת. הצעה כזו מתאימה לאלו מבדור של הסבים שלנו. תודה רבה באמת

ריהa

New member
את יכולה לצחוק ולכעוס בו זמנית.....

אבל גם אני למדתי הנהלת חשבונות 1-2-ו3 ובמה אני עובד היום? במזכירות זה החיים מה לעשות

ריטה1

New member
מה הקשר בין מזכירות לטיפול בילדים?!

למה אתה לא מטפל בילדים בביתך? אין לי בעיה עם מזכירות, אני גם מזכירה במקצועי וגם מנה"ח.

ריטה1

New member
הלוואי שזה היה בר ביצוע

אבל בעלי תקוע עמוק בשורשים של המושב (דור שלישי במושב) וחוץ מזה שיש לו כאן עסק, ובינתיים הוא המפרנס העיקרי במשפחה. גרתי בעברי בר"ג לפני שהתחתנתי ואני מתה לחזור לשם.

kimo

New member
זה לא קשור לחוצפה...

זה קשור לסיגנון של חברות והתייחסות לעובדים יש הרבה חברות כאלה שמתייחסות לעובדים כמשהוא קטן, לא חשוב, שעושים לו טובה שנותנים לו פינה ותלוש כל חודש... עסקים כאלה נשארים בד"כ קטנים או גרוע יותר... ולא, את לא בררנית מידי (אלא אם כן את במצב קריטי של חייבת לעבוד ועכשיו, ואתמול!!!) כי החוכמה היא למצוא את החברה בה מתייחסים לעובדים כאל הדבר הכי חשוב שיש, זה שהחברה מסתובבת סביבם.. כמה שזה מוזר זה קיים ולשמחתי יותר ויותר חברות מאמצות את הגישה. כי זו הגישה שמאפשרת להם לאסוף אליה אנשים טובים, איכותיים והכי חשוב - מסורים ונאמנים. אם את כזו איכותית, ואם את יכולה להרשות לעצמך אז אל תתפשרי ובסוף תמצאי את החברה שראוייה לקבל אותך..
יום טוב

ריטה1

New member
קודם כל תודה

אבל כן אני חייבת למצוא עבודה אתמול, אבל בגלל זה גם ההתלבטות שלי. אני מחפשת עבודה כבר כמה חודשים, ומצד אחד אני אכן די לחוצה למקום עבודה, אבל אני גם שבעתי די מרורים במקום העבודה הקודם שלי שעליו מאוד התפשרתי (ועבדתי שם בחריקת שיניים במשך שנה+), עד שפתחתי את הג'ורה על הבוס הח.. והוא פיטר אותי (ועשה לי טובה ענקית- בידיוק בחופשה של הבת שלי). כך שברגע שאני קולטת שמדובר באותו סוג של מקום עבודה/בוס אני עושה אחורה פנה, וכבר הייתי בראיון שבו הבוס אמר לי כבר בראיון אם אני רוצה להתחיל לעבוד (זה מה שגם קרה לי במקום העבודה הקודם), אמרתי לא תודה.כי המקום והאדם ממש "זעקו" לי את השם של המקום שבו עבדתי. מצד שלישי אני לפעמים מגיע למקומות שנראים לי באמת אחלה, בוס נחמד, מקום סימפטי ונעים, ואפשרות למצות את הפוטנציאל שלי, אבל מציעים לי משכורת רעב, כי הבוס אומר שזה מה שהוא מסוגל לשלם.ואני באמת רוצה לעבוד שם ויש לי הרגשה טובה. אבל האם להתפשר על המשכורת? האם להאמין לו שהוא יעלה לי אותה אם אני אוכיח את עצמי (כי הם כולם אומרים את זה, ולא תמיד מתכוונים לזה). מצטערת שיצא כזה ארוך.........

amitayg

New member
ריטה ליבי איתך בכל הארץ המצב דומה

ריטה ליבי איתך בכל הארץ ובכל שוק התעסוקה המצב על הפנים מבחינת המועמדים. כמוך גם אני ולמרות שאני גבר אני לא מוצא עבודה הולמת למרות כישורי הרבים ו10 שנות ניסיון מקצועי המעסיקים פשוט מחפשים פריירים הם חושבים לעצמם אם יש מיתון ומובטלים אזי אנשים יעבדו בכל שכר אבל הם טועים ובגדול!!! ונקודה נוספת אשר ציינת היא כמובן אי כדאיות כלכלית ביציאה לעבודה: מטפלת לקטנה : 2200 ש"ח צהרון לגדול : 800 ש"ח רכב : 1500 ש"ח סה"כ : 4500 ש"ח רק על מנת לצאת לעבודה !!! המסקנה פשוטה מאד אם רמות השכר נמוכות 7000 - 8000 ש"ח אין כדאיות כלכלית ביציאה לעבודה ! יום טוב, אמיתי

ריטה1

New member
כן זה בערך גם החישוב שלי

רק שלנשים משלמים עוד פחות. אני אגיד תודה ואנשק את האדם שיציע לי 4,000 נטו.

amitayg

New member
עכשיו אני מבין מדוע כאשר מציעים

לי שכר של 7000 ש"ח ברוטו המעסיק חושב שזה הרבה ! בושה וחרפה ! להכריז מייד מרד עובדים ! מפלגת העובדים לשילטון !

happymam

New member
יש לי הצעת עבודה בשבילך

בואי אלינו. יש לך רכב? מתאים לך רמת החייל?בצפון ת"א? אני בעצמי מגיעה מאזור רמלה.

ריטה1

New member
אני גרה ליד קרית מלאכי../images/Emo4.gif

רמת החייל זה נורא רחוק,לצערי. עבדתי שם לא רחוק בנאות אפקה- בתפקיד מדהים, שנאלצתי לעזוב כשעברתי לכאן. גם אם יסכימו לשלם לי נסיעות, מה שבטח לא יקרה, זה עדיין נורא רחוק. תודה בכל מקרה

happymam

New member
אז לכל המעוניינות- יש לי הצעה

בשבילכן. מחפשים אצלנו מזכירה במשרד רו"ח לשעות 0800-1700 ולפעמים עד 1600 ימי שישי לא עובדים תנאים ויחס מ ע ו ל י ם !!!! עם בוס הכי מושלם שיש. למעוניינים צרו עמי קשר.

happymam

New member
ראית את ההודעה של משרדית?

בתחתית העמוד, כאן בפורום? נסי לפנות אליה.

למעלה