אין כניסה

עבור האנשים

שחשוב להם הרוב היהודי המוחלט במדינת ישראל. ברור לכולנו שברגע שלא יהיה פה רוב יהודי, מדינת ישראל תהפוך למדינה ערבית נוספת.

סלוניק

New member
אתה מתעלם מהנקודה.

כתבתי שאינטגרציה מוכיחה והוכיחה את עצמה כאמצעי לבלימת הריבוי הטבעי והעלאת הרף הדמוקרטי בקרב ערביי ישראל, ואתה משיב שאתה מעדיף לשמור על הפרדה בכדי למנוע את הפיכת מדינת ישראל ל"מדינה ערבית נוספת".

דוגמאות בבקשה

נכון, אני מעדיף לתת את המשולש וואדי ערה לרשות מאשר שערבים משם יהגרו לאיזורים יהודיים. את הערבים שגרים ביישובים מעורבים יהיה כבר קשה להזיז. אודה לך גם על השוואות בין ריבוי טבעי של ערבים בין יישובים ערביים (עם דגש על מוסלמים) לערבים (מוסלמים) הגרים באיזורים מעורבים.

סלוניק

New member
בבקשה.

דווקא המשולש וואדי ערה נחשבים ליישובים המשכילים והעשירים יותר במגזר הערבי, זאת ע"י קרבתם למרכז וליישובים היהודיים. כתוצאה מכך הריבוי הטבעי במשולש נמוך בהרבה יותר מיישובי המגזר בצפון הארץ ובדרומה (הריבוי הטבעי בקרב המגזר הבדואי בדרום נחשב לריבוי הטבעי הגדול ביותר בישראל, ואף בעולם). בשנת 2001 למשל, הריבוי הטבעי בקרב הבדווים הגיע ל-5.5%, אל מול הריבוי הטבעי בקרב ערביי ירושלים העומד על 3.3% (וחשוב לזכור כי ירושלים הינה עיר ענייה בעלת ריבוי טבעי גבוה גם בקרב תושביה היהודים).

סלוניק

New member
וסתם הערה

היגיון פשוט - היישובים הערביים הגיעו מנקודת פתיחה שונה מאשר אלו היהודים. ברור שרמת החיים של ערביי ישראל ביישובים המעורבים תהיה גבוהה יותר.

היגיון עוד יותר פשוט

חילופי שטחים יקטינו בצורה ניכרת יותר את המיעוטים בשני הצדדים.

סלוניק

New member
תגובה.

הרי אם המטרה היא זהה - שמירת רוב יהודי לצרכי שמירה על ישראל כעל מדינה דמוקרטית, ואני מציין דרך שבגבולות הדמוקרטיה תביא לידי הורדת הריבוי הטבעי במגזר והעלאת המודעות הדמוקרטית בקרב ערביי ישראל, הרי שהפיתרון שלך מציין דרך שפוגעת בזכויות אזרח לצרכי השגת אותה מטרה כביכול.

סלוניק

New member
להמיר אזרחותו של אדם נגד רצונו

לאזרחותה של מדינה זרה זו פגיעה קשה בזכויות האזרח. אפילו במולדת לא מתיימרים לטרנספר בכפייה. המעט שאתה יכול לעשות זה לפחות לא להסתיר את זה כמעשה אנטי-דמוקרטי.

מדינה זרה ביותר

להמיר אזרחות לאזרח המגדיר עצמו פלשתיני לפלשתין, אין מדינה זרה מזו. אין זה טרנספר, כי אם התנתקות, מהעם הערבי פלשתינאי.

סלוניק

New member
וואלה?

אני מבקש שלא תתחמק ותציג בפני כולנו את המחקר לפיו ערביי ישראל מגדירים עצמם כפלסטינים. אם לא תעשה זאת, אתה מוזמן להודות בטעותך.

אם אתה זוכר

דיברנו על הסוגייה הזאת ממש לפני זמן מה (או שזה היה עם סלע) ואחד המשתתפים הציג סקר המוכיח את דבריי, אני אחפש אותו ואציג לך, הוא נמצא בפורום, או אולי כבר הספקתם למחוק אותו....

סלוניק

New member
נכון, אנחנו ממהרים למחוק ולהשמיד

ראיות... אין הרבה אובייקטיביות במחקרים כביכול שמוכנים לבקשת מפלגות פוליטיות. אשמח אם תציג משהו קצת אמין יותר.

אפשר להגיד : טעיתי

זה לא יהרוג אותך. המחקר נעשה עבור הכנסת, ולא עבור שום מפלגה פוליטית. ואם גם את זה אינך מקבל, אז תישאר עם הצהרותיך באויר, אני את חלקי מילאתי.

סלוניק

New member
בהחלט טעית.

רשום באותיות קידוש לבנה כי המחקר נעשה בהזמנת נחום לנגנטל. אם אתה רוצה להשמע רציני להבא, השתדל להגיש מחקרים שנעשו בעבור מקורות בלתי תלויים כמו אקדמיות, למשל, אשר המחקרים שנעשו על ידם מציגים נתונים הפוכים מאותם שנים.

רשום

שהוא נעשה עבור מרכז מחקר ומידע של הכנסת, והוא הוגש לנחום לנגנטל. אני הצגתי את נתוניי, ואתה?

סלוניק

New member
ובכן, אגלה לך סוד.

בד"כ מחקרים המוגשים לבקשת חברי כנסת מסויימים אלו נתונים שבאורח פלא נוטים כמעט במטה קסם לדיעותיו של אותו ח"כ. אם אין לך מחקר אמין, אני ממליץ שלא תציג אותו. למחקרים דומים באותו נושא אתה יכול לקרוא את מחקרו של פרופ' סמוחה שפורסם ואומת בספרו של יואב המר אם אינני טועה, "הישראלי החדש", לפיו בשנת 2002 (ומדובר אגב בנתון אחוזי יורד לאורך השנים) רק 10.9% מערביי ישראל זיהו עצמם כפלסטינים. בכל אופן, גם בלינק המוטה מאוד שאתה הצגת, עדיין לא ראיתי רוב של ערבים ישראלים המכנים עצמם "פלסטינים". אז אתה מוזמן להנות מהפקר האמינות של המחקר של נחום לנגנטל אם אתה מתעקש.

ואני בטוח שבלינק שלא הבאת

אין שום הטייה. יש פה 2 עמדות, אחת שלי עם לינק לסקר שהוגש לכנסת, ועמדה שנייה שלך ללא שום הוכחה. וישפטו הקוראים.

סלוניק

New member
אתה מוזמן לרכוש לי סורק ואני אעלה

את הנתונים. וכמובן, היות ואתה כל כך בטוח בצדקת דרכך, אתה מוזמן ללכת לספריה הקרובה לביתך, לחפש את הספר ולברר אם מדובר בנתון הנכון.

למעלה