אין כניסה

Azazel

New member
קיבוץ הוא יותר מיישוב. הוא גם מסגרת

כלכלית רחבה יותר.

sela v

New member
אין לי אהדה לקיבוצים

ואני נגד ועדת קבלה לקיבוץ במיוחד שהם התפרקו כיום. ולאלה שהוקמו ע"י המדינה ולא כאלה שמלפני קום המדינה.

יש קיבוצים עם אדמות פרטיות

למיטב ידיעתי אין קיבוצים שכל אדמותיהם פרטיות, אבל יש כאלו שחלק (ולעיתים חלק ניכר) מהאדמות פרטיות. מהזיכרון: בית אלפא וחפציבה - אדמות נרכשו ע"י מוסה גולדברג רמת יוחנן מרחביה הזורע רמת הכובש כפר בלום שתי הדגניות עין שמר גשר משמר העמק, שמצד שני יושב על אדמות אבו-שושה ורוביה גבעת ברנר גבת לעומת זאת יש קיבוצים היושבים על אדמות ערביות פרטיות. להב יושב על אדמת חרבת חווילפה, חלק מאדמות נגבה מהכפרים בית עפה ועיראק סואידן. חלק מגן-שמואל יושב על אדמות הכפר אל-מסעדי. כרם-שלום נבנה במקום כרם אבו-סלים ושבט בדואי, סאסא בא ברובו במקום הכפר סעסע,

סלוניק

New member
וודאי שיש גבולות שלא ניתן להציב.

גם אין חוק שמונע ממכוניות לסוע ביום כיפור, מדובר בקונצנזוס שבד"כ מכבדים. אבל אפשר בהחלט לקבוע תקנות שונות כמו לדוגמה איסור נסיעה ברחוב מסויים בשבתות כאשר הרוב המוחלט שלו שומר שבת.

sela v

New member
נכון

כמו שלמשל קרית שמואל סגורה בשבת, וממש לא מפריע לי שיש אזור שאם חילוני יבחר לגור בו יקבל עליו את חוקי הסביבה. זה שונה אם למשל מנסים לשנות משהו שכבר קיים. לי דרך אגב מסורתי, מפריע לראות אנשים הולכים לבית הכנסת, אבל אני לא צועק את זה בראש חוצות, כמו שלך מפריע לראות אנשים נוסעים לעשות פיקניק בכנרת.

masorti

New member
את הטענה האבסורדית...

שלפיה מפריע לך לראות אנשים הולכים לבית כנסת - אני מכיר מזמן מאנשים כמוך. הטענה היא קישקוש שנועד ליצור סימטריה מלאכותית עם הטענות הדתיות כדי לזכות בקלפי מיקוח. היחידים שמפריע להם לראות יהודי הולך לבית כנסת הם האנטישמים. אתה כמובן רשאי להצהיר על עצמך ככזה...

sela v

New member
אז מה מפריע לך לראות אותי נוסע

בשבת לעשות פיקניק בכנרת? אתה מקנא שאתה לא יכול לעשות את זה?

masorti

New member
אני לא הדוגמא...

אבל לדתי באמת כואב הזלזול בשבת קודש. לך כאתיאיסט אין דרך להבין זאת, כמו שחרש לא יכול להבין במוסיקה. ושאלתך מוכיחה שוב את הבוז שאתה רוחש לדת ולדתיים.

sela v

New member
דרך אגב

אם הסיבה שאני לא מוכן לאכול אוכל כשר, הוא כי הוא לא טעים לי, ובגלל זה אני מתנגד לאכול אוכל כשר. האם זו סיבת נגד מספיק טובה? לפי דעתי גם בשר כשר הוא לא בריא, כי בתהליך ההכשרה שמים בבשר כל כך הרבה מלח, והרי ידוע שמלח לא בריא.

masorti

New member
זו סיבה לא לקנות אותו...

אבל זו לא סיבה לעשות מזה אידיאולוגיה. אני למשל לא אוהב מנגו. אז אני לא קונה מנגו ולא אוכל מנגו. אבל אני לא מצהיר שאני "מתנגד לאכול מנגו". לעומת זאת, אני מתנגד לאכול חזיר. ואני אעשה שמיניות באויר כדי להימנע מחזיר, אבל העולם לא יתהפך אם מחוסר ברירה אצטרך פעם לאכול מנגו. לכן מניסוח דבריך ברור שלא מדובר ב"לא טעים לי" אלא ב"דווקאיות" אידיאולוגית שמטרתה להילחם בדת. נ.ב. את הדאגה לבריאות אוכלי הבשר הכשר תשאיר למי שאוכל כשר. את המלח שוטפים לפני הבישול, ולא שמעתי שיהודים דתיים סובלים מעודף לחץ דם יותר מאשר יהודים חילוניים או גויים.

סלוניק

New member
אין הבדל.

אם לחילוני יפריע לראות מתפללים בבית הכנסת, הוא לא חש זאת מטעמי שנאה (ומן הסתם לא אנטישמיות - שנאה על רקע גזע) אלא בגלל הקונפליקט התפיסתי של אתאיזם אל מול היהדות. לא שונה בהרבה מהסלידה שאתה מתאר של שכנים שומרי שבת אל מול שכנם החילוני.

אין פה שום סלידה

אלא אורח חיים שונה שייפגע מול אורח החיים החילוני, ואם תרצה לערוך מסיבה בביתך ביום שישי בערב, למה ליצור קונפליקט במכוון?

סלוניק

New member
האם יוצרים אותו במכוון?

ברחוב בו אני מתגורר, למשל, יש איסור על רעשים חזקים בשעות השבת. איסור הגיוני לחלוטין.

masorti

New member
אנחנו כרגע לא עוסקים ברחוב אלא בבית

אם אתה טוען שלא ניתן להגביל שכן חילוני בחצר ביתו, אזי אל תיתמם ותטען שהוא יכבד את אורח החיים של שכניו. אגב, האיסור בבית ה"דתי" יהיה לא רק לנסוע במכונית בשבת אלא גם לרחוץ אותה בשבת.

sela v

New member
אתה חושב שיש כללים בבתים כאלה?

אז אולי גם יהיו בתים לחרדים, שבמעלית בשבת מותר רק לעלות, ואסור לרדת?

למעלה