אין כניסה

sela v

New member
אין כניסה

אתמול דיברתי עם חבר שלי שהוא במקרה גם דתי חובש כיפה. הוא סיפר לי שהוא עבר לבית רב קומות, ואז דיברתי איתו על המעליות איך הוא יעלה לקומה 7 ביום שבת? אז הוא אמר לי שזה בית רק לדתים, ולא נותנים לחילונים לגור שם. מה דעתכם על הדבר? למשל שהמשכנו הוא אמר שהוא מתנגד לכל הישובים עם ועדות הקבלה, שבודקים את המשכורת של המבקשים להתקבל לישוב (לא לבניין). בקיצר ישובים לא מקבלים אנשים בשל כל מיני סיבות, למשל רווקים גם לא יכולים להתקבל הרבה פעמים או ערבים, וכאן בעצם זה מתקשר לדו קיום.

masorti

New member
מה בדיוק הבעייה שלך עם זה?

קודם אתה מיילל שהדתיים לא נותנים לך לחיות כרצונך, ועכשיו כשהדתיים מתארגנים למגורים נפרדים כדי שלא יפריעו לך - אתה מתנגד לכך. אז מה אתה רוצה? דווקא להיות השכן החילוני היחיד בבנין, כדי שתוכל לתבוע בשם זכויות הפרט שלך לשים פס על הערכים של רוב הדיירים? (הרי לא תסכים להשבית את מכוניתך בשבת, או לא לפתוח מוסיקה חזקה בשבת, או לבקש מאשתך ובנותיך ללכת בבגדים צנועים.)

סלוניק

New member
מה רע במעליות שבת?

בבניין בו אני מתגורר ישנה מעלית שבת בעבור כלל הדיירים. אין ספק שבאם הרוב הגדול של הדיירים בבניין או ברחוב מסויים הם דתיים יש מקום לתקנות שונות כמו סגירת הבלוק בשבתות (למשל), אבל סגירת התחום לדתיים בלבד זו עבירה חמורה.

sela v

New member
לא יצאתי נגד מעלית שבת

יצאתי נגד זה, שעל אדמות מדינה מקימים ישובים או בניינים שרק מי שעומד בקריטריון מסויים יכול להתקבל.

masorti

New member
אני לא מדבר על הצד המשפטי...

אלא על ההגיון הבריא. אם קבוצת אנשים בעלי אורח חיים דומה מעוניינים לגור יחד, אז מה רע בכך? אני לא מבין למה שחילוני יתעקש לגור בבית שדייריו מעוניינים לשמור על צביון דתי? זה בערך כמו שקבומת חרדים יתעקשו לעבור לגור בקיבוץ של השומר הצעיר. הסיפור לא נגמר במעלית שבת. אתה חושב שלשכן הדתי נעים לראות אותך בשבת בבוקר מתארגן לנסיעה לכנרת עם המשפחה באוטו? אז אולי אין לו זכות משפטית למנוע זאת ממך, אבל למה להתעקש לקלקל לו את אוירת השבת בבית שבו הוא גר? וכנ"ל באלף ואחד דברים אחרים.

סלוניק

New member
לא אמרתי שיש רע בכך,

חילוני שירצה להתגורר בבניין דתי, שיבושם לו. אבל אין שום זכות למנוע ממנו את האפשרות לעשות זאת. אקדים ואומר כי אני עצמי מתגורר באיזור דתי. הבניין בו אני נמצא היה עד לפני כעשור בניין חילוני לכל דבר ודווקא הפך עם השנים לבניין שכיום רובו מאוכלס בציבור דתי-לאומי וחרדי. ועם זאת מעולם לא הייתה פגיעה ביחסי השכנות בין הדיירים: לא כאשר אני יוצא מן החנייה עם מכוניתי בשבתות, לא כאשר חזרתי הבייתה במדים מן הצבא על יד ישיבה סמוכה, לא בפעמים בהן נבדקתי אצל רופא המשפחה - חרדי שרוב לקוחותיו הם חרדים גם כן, ולא בפעמים שהתארחנו או אירחנו את שכנינו ושוחחנו על פוליטיקה, אקטואליה או דת. והסיבה הפשוטה - "אווירת השבת" של השכנים שלי לא תתקלקל בגלל שמישהו אחר ייסע במכונית. להפך, היא מתקלקלת מזה שיש אנשים אחרים שאווירת השבת שלהם מתקלקלת כתוצאה מהעובדה שבני אדם שלא קשורים להם, לא נוגעים להם ולא משפיעים עליהם, נוסעים במכונית.

masorti

New member
כנראה שאתה גר באיזור חילוני...

ובמקרה יש הרבה שכנים דתיים בביתך. ברור שכואב להם לראותך מחלל את השבת, אבל הם יודעים שאין להם ברירה אלא להבליג ולהעמיד פני אדישים. וברור לי שתטען שאוירת השבת של הדתיים לא מתקלקלת מחילונים שמחללים שבת ליד דירתם. זו חשיבה חילונית מובהקת שגם מתאימה פרקטית לעמדה החילונית במאבק על דת ומדינה בארץ.

סלוניק

New member
אני דווקא מתגורר באיזור דתי.

הרחוב שלי הוא מהאחרונים שהוא יחסית "מעורב". השכנים שלי הם בני אדם נאורים מספיק בכדי לא להפגע קשות מאנשים אחרים שלא קשורים אליהם, לא נוגעים להם ולא עושים דבר שמשפיע עליהם.

נכון שיבושם לו רק שלא יתבע

בשם אני לא יודע מה שיתנו לו לעשות דברים שיפרועו לרוב הביניין שהוא דתי.

Ragamala

New member
מסכים איתך

אבל יש פחד מיצירת מובלעות חברתיות שלא יהיו נאמנות לאותם ערכים. למשל מאה שערים, שהפכה למובלעת חברתית דתית. מצד אחד זה פיתרון הולם (קצת כמו שני מדינות לשני עמים) אבל יש כאן בעיה אחרת גדולה מאוד. אלו בעצם מדינות בתוך מדינות, חברות בתוך חברות. איזורים טהורים מחילונים או טהורים מדתיים הם פיתרון אבל גם בעיה חדשה לגמרי

סלוניק

New member
לדעתי מדובר בעבירה על החוק.

אם אדם חילוני ירצה לדור בבניין שכזה, הוא כמובן יצטרך לציית לכללים שיקבע וועד הבית, אבל על פי הידוע לי לא ניתן להציב בפני דיירים המוכנים לציית לתקנות איסור על מגורים.

masorti

New member
הצחקת אותי...

כשאותו אדם יתבקש לציית לכלל של ועד הבית לפיו כל המכוניות בבנין מושבתות מכניסת השבת ועד צאתה, אתה כעורך דינו תטען שההוראה היא בלתי חוקית ונוגדת את חוק יסוד כבוד האדם וחירותו. אז בוא ונודה שלמועמד החילוני אין מראש שום כוונה לכבד את חוקי הבנין. הוא יעשה מה שבראש שלו, ומצידו שכל השכנים הדוסים יקפצו.

masorti

New member
סביר שהדיירים לא יתנגדו שתגור שם.

אם תקבל עליך לכבד בפרהסיה (כולל רעשים מתוך ביתך שנשמעים בחוץ) את אורח חייהם, סביר שהם יסכימו שתגור איתם. אבל הרי אתה לא מדבר על מסורתי, אלא על חילוני שתובע במפגיע לחיות על פי שיטתו ללא שום מגבלות.

sela v

New member
תראה לי איפה אמרתי את זה?

מה שכן אני כן מתנגד לבניית ישובים לא על אדמה פרטית, ושתהיה ועדת קבלה לישוב.

masorti

New member
אז אתה מתנגד לקיבוצים?

אני עוד לא שמעתי על קיבוץ שאדמתו פרטית, וכידוע בכל קיבוץ יש ועדת קבלה. ולפני שאתה מטיף לדתיים, תטיף מוסר ליישוב קציר שסרב לקבל אליו ערבי (ובית המשפט כפה זאת על היישוב).

למעלה