אין כניסה לנשים במכנסים

ציפי ג

New member
יש גברים שהולכים עם שמלות

(איפה יוסאריאן שיזכיר לי איך מנקדים?) בקמץ תחת השין. והן נראות כמו שמלה ללא מותן, ולא ראיתי אותם נרגמים, היות ואלו שמלות גבר, ולא שמלות אשה. חצאית סקוטית בסקוטלנד היא לבוש גבר.

רוצה לומר שלמות ולא שמלות

ואם את מתכוונת לכמרים או לבדואים אז וודאי שהם לא יוצאים לשוח בחוצות ק"ק זו או אחרת.

אמיר.

New member
לפי חוק זה....

אין שום פגם במעשה... יתר על כן מותר גם לקבוע שעות נפרדות לגברים ונשים...

אמיר.

New member
שעות כניסה נפרדות

לגברים ונשים.. זה מקובל ??? (ככה זה לפחות בבריכות בישובים הדתים)

chy

New member
אכן-צריך לכפות בכח את הדעה שלנו

לא יתכן שתהיה תרבות שלא תקבל את הקודים התרבותיים המתקדמים שלנו. צריך לכפות עליהם,גם במקום מושבם,ברחובות,בבתים-את הערכים החילוניים. אותו כנ"ל גם לגבי האוכלוסיה המוסלמית בארץ. אגב לגבי נעמ"ת-הנה דבר חדש שלמדתי,כשזוג מתגרש,אם הגבר פונה אליהם בבקשה להסתייע בשירותי הגישור שלהם-לא יסכימו,זו חייבת להיות פניה של האישה.אני מתכוון לסיוע לזוג,לא לסיוע לאחד מהם. שלא לדבר כבר על איך מתנהל שם הגישור... בכלל-תארו לכן שהיה ארגון כזה רק של גברים,עם העוצמה הכלכלית וכ"ו ועוד היה עושה גישור עם אינדוקרינציה כמו שנעמת עושה-מה היה קורה?

אלה_ה

New member
לדעתי הכל שאלה של מיקום

אני מאמינה במשפט "ברומא התנהג כרומאי". אם אני נכנסת לשכונה דתית ברור לי שלא אסע שם בשבת ולא אלך שם בגופיה. אני מכבדת את מינהגיהם. אם החנות המדוברת היא בלב שכונה דתית אז מקובלת הדרישה שלהם. אפילו האוטובוסים המופרדים (גברים מקדימה, נשים מאחור) מקובלים עלי (למרות שזה מזעזע בעיני). אותו איסור אינו מקובל עלי בשכונה חילונית. שם אין סיבה שלא אוכל להיכנס לחנות לבושה כהרגלי.

אמיר.

New member
מה זו שכונה חילונית ?

אני מכיר הרבה מקומות שלא גרים בהם חילונים. לא מכיר כמעט מקום שאין בו דתיים. אולי יש אבל רוב השכונות בארץ מעורבות: דתיים וחילונים.. השאלה היא רק ביחס.

שכונה חילונית היא שכונה שיש בה רוב

מכריע חילוני כמו ששכונה דתית אמורה להיות בעלת רוב מכריע של דתיים. זה מובנה בהגדרת השכונה ובעברית תיקנית ופשוטה...

אמיר.

New member
אז אין ממש שכונות כאלו...

אם החלוקה של שכונה היא בהתאם לחלוקה באוכלוסיה אז יש רוב של מסורתיים בכל שכונה... האם צריך להיות הבדל בין שכונה עם רוב דתי לשכונה עם רוב שלא ? נגיד לגבי סגירת רחובות, הגבלות על לבוש ? (לדעתי לא)

tsveeka26

New member
עיברי לת"א

בושה וחרפה לומר לנשים שאסור להן ללבוש מכנסיים אבל יש בעייה בירושלים יש שם דתיים ודתיות וככה זה ההלכה. מה יש לעשות??? לעבור לת"א צביקה

טל קר

New member
קישור לכתבה באתר וואלה

(שבה כתוב שמדובר בשכונה חילונית והחנות שהיתה חילונית עברה לידים חרדיות) http://news.iol.co.il/ts.cgi?tsscript=item&path=1&id=118935

למעלה