אין כמו רוח מזרחית.

ברוש2002

New member
אין כמו רוח מזרחית.

כבר יומיים רצופים הרוח מזרחית/צפון מזרחית. אתמול חזרתי עם שרירי גב תפוסים מרוב קאטמראן. במילה אחת "בונבונירה". משהו אולי יכול לספר לי איך נוצרות המיזרחיות ומתי נצפה להם?

אדם99

New member
מזרחית - ממזרית

איך היא נוצרת אני בטוח שבועז ישמח להסביר לנו, מה שלימדו אותי על המזרחית שזו אחלה רוח על יד החוף אבל ככל שמתרחקים היא מרימה גלי עומק לא סימפטיים (קצרים וחזקים). עוד מאפיין מעניין שיש למזרחית הוא שככל שעולים צפונה לאורך החוף היא מתחזקת באופן משמעותי, כך שאם בתל אביב נושבת רוח של 10 קשר באותו הזמן בחיפה היא יכולה להגיע ל-30 35 קשר ויותר, פרופיל ההתנהגות שלה לאורך היום הוא שהיא מתחילה חזק בבוקר ודועכת לקראת הערב. הרוח הזו שנקראת גם "שרקייה" על שם המילה "שרק" (מזרח בערבית) היא רוח אופיינית לתקופת החורף, היא מופיעה בתקופות הביניים שבין הסערות הדרומיות מערביות.

lizard

New member
היא לא מתגברת פשוט בגלל אפקט

וונטורי שבא מרכסי הכרמל ? (אני מקווה שלא טעיתי ברכס...)

olahav

New member
כדאי להזהר מהן כמו מאש

כמי שגדל למרגלות הכרמל (ההר הירוק תמיד) המזרחיות האלו הן הסיוט שלנו. הן תופסות חלק נכבד מהחורף והן קרות ויבשות בצורה קיצונית. אגב המזרחיות של החורף (לא של עונות המעבר) הן תוצאה של רמה סיבירית. עכשיו תחשבו מה קורה לרוח שמקורה באויר הקר של סיביר שעברה לילה במדבריות הערביים היבשים, קיבלה תאוצה בעמק יזרעאל ומגיעה ממזרח בואך מפרץ חיפה. החיילים בבסיס חיפה שחוזרים מאפטר וצריכים להגיע לספינה שבקצה השובר, על הבוקר ומול הרוח. עדיף מקלחת קרח. פרט לכך - כמו שאמר אדם המזרחיות האלו מסוכנות מאוד לימאים - אני מכיר לפחות שני מקרי טביעה של ימאים ברוח מזרחית שלא איפשרה להגיע לחוף. הים במקרים כאלו מאוד קורץ - רוח חזקה וים שטוח - קןרץ אבל גם עוקץ. נא להפעיל שיקול דעת.

ה ש ח ף

New member
רוחות מזרחיות

למעשה יש בארץ שלושה סוגים של רוח מזרחית... השרקיה היא רוח חורפית קרה שנוצרת על ידי רמה ברומטרית שמרכזה מעל תורכיה, מזג האויר האפייני בחורף כולל יום או יומיים כאלה כל שבוע. השרב היא רוח אביבית חמה הנוצרת ע"י שקע שרבי שמתהווה לאורך חוף צפון אפריקה, במיוחד באיזור לוב, ומתקדם לעברנו. בדרך כלל הוא נשבר כאשר השקע מתחיל לעלות צפונה, מעל הים, ומוריד עלינו גשם חם ומלא אבק. החמסין היא רוח סתווית חמה הנוצרת על ידי אפיק ים סוף. גם היא לפעמים יוצרת שקע קטן מעל הים שמוריד גשם. אני אישית מעדיף את הצפון מערבית או הצפונית של הקייץ, הרבה יותר נחמד להפליג בהן...

benya

New member
בעומק הים הרוח מתגברת

ככל שנכנסים יותר עמוק הרוח מתגברת בגלל העדר הסתרה של היבשה. השילוב של רוח פנים חזקה וגלים קצרים וגבוהים מסוכן במיוחד לגלשני רוח עקב אי יכולתם לחדד לרוח לאורך זמן והתלות בין שרירי הגולש ליכולת התנועה. גם סירות קטנות יכולות להכנס למצוקה מאחר וכל תקלה קטנה גורמת מיידית לסחיפה לעומק ובמקרה של רוח מזרחית יותר עמוק = יותר מסוכן.

בועז ד

New member
הערות נוספות../images/Emo121.gif

לחברים שלום: בימים האחרונים וגם בימים הקרובים אנו מושפעים משני מערכות סינופטיות רמה באזור טורקיב(רמה סיבירית) ואפיק מים סוף מדרום. שילוב של השניים גורם לרוחות מזרחיות באזורינו,המיקום המשתנה מביא לכך שבצפון הארץ הרוחות הן צפון מזרחיות/מזרחיות בעוד במרכז הארץ ובדרום הרוחות דרום מזרחיות/מזרחיות. גורם נוסף סינופטי הוא הפרש המיליבר בין הרמה בטורקיה לשקע(אפיק מים סוף) מדרום-ככול שההפרש גדול יותר הרוחות חזקות יותר. היום לדוגמא ההפרש גדל וכתוצאה מכך הרוחות התחזקו בעיקר בהרים גורם נוסף שהוזכר כאן הוא אזור הכרמל/עמק יזרעל הרבה אין לי מה להוסיף על שנאמר בהודעות האחרונות על גורם זה. תחזית מלאה מעודכנת תוכלו למצוא באתר מזג האוויר בישראל בועז

olahav

New member
הסבר מעולה בועז

שמחתי לקבל ממך הסבר מעמיק על תופעות שאנחנו נתקלים בהם ועוד בזמן אמת. יש חשיבות לימודית רבה להסברים כאלה, שיתקבלו בברכה בעתיד. אם לא קשה לך להוסיף גם JPG של אנליזה מאותו יום כדי שאנשים יראו איך המערכות שאתה מדבר עליהם נראות על המפה. זו הזדמנות נהדרת לחזות בתופעה שמתרחשת (בדוגמה שלנו רוח מזרחית חורפית) ובאדיבותך לראות וללמוד גם איך היא נראית במפה הסינופטית. שוב תודה וכה לחי. אורי

בועז ד

New member
מפה לדוגמא

לחברים שלום: לפניכם במפה טמפ ב-850 מיליבר(גובה 1500 מטר) ומצב לחץ הברומטרי מפני הים ניתן לראות את ירידת הלחץ ההדרגתית מדרום(אפיק מים סוף) ואת הרמה באזור טורקיה בועז

אדם99

New member
הירהור כפירה קטן

כל השנים סיפרו לנו שהמזרחית היא חזקה ביותר באיזוא חיפה בגלל אפקט הוונטורי שיוצר עמק יזרעאל, אבל אם נסתכל על המפה אין לתצורת רכסי ההרים צורת ונטורי כלל. נוסף לזאת כבר באיזור חדרה (שהוא מחוץ להשפעת עמק יזרעאל) יש רוחות די חזקות אז השאלה היא מה באמת גורם לרוחות להתחזק עם העליה צפונה, יש למישהוא רעיון??

למעלה