אין כמו ירושלים!

אין כמו ירושלים!

בוקר- כנסית דורמיציון היפהפיה עם מזמורי צליינים כל כך ערבים לאוזן! (אביב הגיע פסחא בא)- לא להחמיץ את הקריפטה שאליה יורדים כמובן, שם קבורה מריה אם ישו ע"פ אמונתם,
קבר דוד המלך עם מתפללים יהודים (לשם שינוי
) וחדר הסעודה האחרונה עם עולי רגל מאתיופיה. הכל בהר ציון

בראנצ' במתחם התחנה (ותאומון שאוהב גלידה בטעם פופקורן... המממ...)

לקינוח- מוזיאון ישראל עם מדריכים קוליים- תערוכת מסיכות קדומות, בגדים של קהילות יהודיות מרחבי העולם, חדרים של אריסטוקרטים צרפתים, ונציאנים ואנגלים מהמאה ה-18 ("ואוו, אבא! זה ממש ארמון!"), וסרט לילדים על המגילות הגנוזות באודיטוריום היכל הספר. פעם ראשונה שהתאומים בני החמש ממש התעמקו ואהבו שיטוט של שעות במוזיאון. הסבלנות משתלמת

פשוט לא יאמן שכל פעם שאנחנו בירושלים, כל פעם במקום אחר, אנחנו כל כך נהנים. אין על העיר הזו!

נשמע מקסים. איכשהו אני לא מצליחה לארגן

טיול לירושלים. לא יודעת אפילו איפה להתחיל

כל המקומות שציינתי הם בהר ציון (למעט המוזיאון

אז כבר יש לך התחלה, חונים פעם אחת ונהנים מ"מקבץ". אגב, רצינו גם להיכנס קצת לעיר העתיקה דרך שער ציון (שכנסית הדורמיציון ממש מולו), אבל היה סגור (עם מחסום משטרתי) עקב הפסחא.

עיר דוד- יש סיורים שווים לילדים, שווה לעקוב מתי ולהירשם (באתר של רשות הטבע והגנים)

מוזיאון ישראל- חינם בשבתות לילדים..

סיור על החומות/ מוזיאון מגדל דוד/ ויה דולורוזה וכנסית הקבר... יש כ"כ הרבה.. תתחילי באחד

אגב- בעקבות המלצה שלך על מוזיאון העצמאות (ואתר מעולה של מוזיאונים נוספים "בתחום" שהגעתי אליו בזכות ההמלצה שלך!
) היינו דווקא ב... מוזיאון ההגנה שממש ליד, בשד' רוטשילד 23. תכננו גם את היכל העצמאות באותה "נגלה", הוא הרי מרחק של כמה ביניינים משם, אבל מוזיאון ההגנה היה כ"כ מקסים ששהינו שם די הרבה, כך שבמוזיאון העצמאות נהיה בהזדמנות אחרת :)
אני גם לא שוכחת את ההמלצה שלך על הסליק בנס ציונה.. גם לא הספקנו, אבל בחופש הגדול נשלים את הפער

קיפודוד

New member
אכן, עיר נהדרת לתיירים

פחות מוצלחת לירושלמים, מה שכמעט עלה לברקת בהפסד בבחירות האחרונות.

מצחיק שאנחנו מתוייגים כתיירים

אבל תכל'ס את צודקת. אנחנו לגמרי תיירים בעיר הזו, ולכן מתלהבים ממנה כל פעם מחדש

rnavina

New member
תודה. אני אחכה עוד קצת עם ההמלצות האלה

הבנות שלי עם טמפרמנט שונה מאד מהתאומים שלך, כנראה.

rnavina

New member
אצלנו הפוך. ואגב מוזיאונים- התערוכה של ויק

מוניס במוזיאון ת"א לאמנות מהממת!

rnavina

New member
גם. במיוחד אם יש להם סבלנות

יש שם אפילו דף עם 4 יצירות מפורסמות ויש לחפש את היצירות של ויק מוניס שדומות להן. מוצלח!

ושכחתי לציין "הפעלה" לילדים בכנסית דורמיציון

בקירפטה, מעל קברה (ופיסלה) של מריה, במעגל, ישנם פסיפסים מרהיבים של דמויות של נשים מה"ברית הישנה,. שווה לתת לילדים (וניתן עם רמזים כמובן) לנחש מיהן הנשים הללו- בין השאר יש שם את רות המואביה, את חווה, את יעל אשת חבר הקיני, את יהודית... מקסים

למעלה