אין כמו "יפה" בלילות....

גידי42

New member
אין כמו "יפה" בלילות....

לרגל חופשת מולדת של חבר יקר העושה בימים אלה קריירה מפוארת באימון כדור סל בניכר , חרגנו ממנהגנו ובפרץ של ספונטניות לא אופיינית יצאנו לטיילת החדשה של יפו על מנת לצנן את גופנו הלחוץ מתלאות היום יום. קודם כל "שאפו" גדול מאד למי שהגה וביצע את הפרויקט הנהדר הזה של חיבור הטיילת של ת"א ליפו והפיכת מקום "מת" ושומם לשוקק חיים ועמוס עד לעייפה במקומות בילויי וסתלבט. בדרך חצינו את "פיני בחצר" שנראת כאופציה לא רעה בכלל ועוד נשוב לשם על מנת לבדוק גם את האוכל. עברנו עוד כמה בארים והתמקמנו ב"יפה". המקום מקסים, עליה קטנה מובילה למין "דק" שמזכיר סיפון של אוניה. בכלל כל המקום נותן תחושה שאתה יושב באיזו יאכטה. ממול הים, ובצדדדים נישקף הנוף המדהים של ת"א (שמרחוק נראת כמו ניו יורק) מחד , ושל יפו על שלל אורותיה מהצד השני. אופציות הישיבה מגוונות: ,על הבר, מסביב לשולחנות, ועל כיסאות נוח ממש עם הפנים לים. התפריט מורכב בעיקר מטאפס (ה"להיט" החדש במחוזותינו), יש אפילו פאיה... ומגוון רחב מאד של אלכוהול. לפתיחה הזמנו: מרגריטה תות, דאקירי פאסיפלורה, קאמפרינה שסק, וודקה אייס. לנישנוש: פלטת פרות ים מטוגנים שהכילו קצת מכל דבר כולל 2 מולים, בלווית 2 רטבים על בסיס מיונז וסלסה. אחלה נישנוש. מנת שרימפס מעולה , טאפס קטן של חצילים מטוגנים ואבטיח עם בולגרית השלימו את סצינת האוכל. יין לבן חצי יבש מצונן היטב להמשך הלילה, עוד מנת אבטיח עם בולגרית (מעולה) ולסגירת הלילה הקסום שלושה כדורי גלידה, 2 מקיאטו כפול, והפוך. על כל אילה שילמנו 450 ש"ח לפני תשר. ניכר בעליל שהמקום חדש. המלצרים מאד חמודים ואדיבים אבל הניהול קצת מבולבל. לפעמים מגיעים מנות שלא הוזמנו והמלצרית התווכחה עם כבודו (כבר טעות מחפירה מצידה) לגבי הקמפרינה ובאיזה טעמים ניתן להשיגה. בסה"כ אחלה מקום לסגור לילה, לנשנש, להסתלבט על כיסאות הנוח ולתפוס קצת זולה. מאד ממליץ לימי הקיץ החמים.

anat11

New member
פיני בחצר

עוד לא הייתי אבל משלושה מקורות שונים שהיו שם בשבועיים האחרונים הסתמנה אכזבה. ידיעות מכלי שני (כאמור).

Chewbacca

New member
על פיני בחצר

היה דיווח אחד מאכזב על ארוחת הבוקר שלהם (שהומלצה ע"י time out) מישהו יודע האם הסניף בירושלים נסגר ועבר לת"א או שהמסעדה ביפו היא סניף של המסעדה בת"א? בפעם היחידה שהייתי אצל פיני בחצר בירושלים זאת הייתה אחת הארוחות הכי מדהימות שאכלתי בחיים שלי
, הייתי אחרי ביקור בתערוכה של צ'יהולי במגדל דוד עם מישהי שמאוד אהבתי בזמנו ואח"כ הסתובבנו בסמטאות של נחלת השבעה והגענו לפיני בחצר לארוחה מהסרטים
מה ששוב מזכיר לי את התיאוריה שארוחות צריך לאכול ביחד עם מישהו שאוהבים.

Lear22

New member
השאלה מה עדיף

שלוותה או יפה? טיעונים לכאן או לכאן?

גידי42

New member
למה צריך לבחור

גם שלוותה (שאני אהיה שם ביום שיש בבוקר למי שרוצה או רוצה לבוא) וגם יפה. וכל המרבה הרי זה משובח.

Lear22

New member
גידי

שנה שעברה הייתי בשלוותה כמה פעמים אבל ידוע לי שהם מכניסים רק אנשים מגיל 25 ומעלה... גם ביפה יש כזה דבר? זה מסובך להתחיל להמציא המצאות בשביל לשבת לשתות איזה קוקטיל

גידי42

New member
לירי מתוק

בדר"כ הבעיה שלי הפוכה. כאילו, מקומות שלא מכניסים מעל גיל XXX . האמת שלפעמים אני ממש נעלב שלא מבקשים ממני תעודת זהות בכניסה, כמו שעשו לכל מי שעמד לפני בגת רימון.

Lear22

New member
לבנות הם לא עושים בעיות בדרך כלל

אבל כשבאנו רק בנים כמה חברים שנה שעברה ואמרנו שאנחנו בני 21 ואמרו לנו שהמקום הוא לבני 25 ומעלה... כאילו אנחנו ילדים בכיתה ט'. היה די משפיל האמת :)) אבל שנה שעברתי אח של ידידה מאוד טובה שלי ניהל שם את המקום אז איתה נכנסתי חופשי

למעלה