אין כמו אמא?

אין כמו אמא?

שלום לכולם אני לא משתתפת פה בפורום בקביעות אך רציתי להעלות שאלה שאשמח לשמוע את הדיעות של המשתתפים פה. אז ככה. יש לי בן זוג בערך כחצי שנה ואני אוהבת אותו ויש לנו יחסים טובים. יש לו רק בעיה אחת מאד גדול. אמא שלי. אני אתן קצת רקע לנושא. לי ולאמא שלי יש יחסים מאד טובים. אני סומכת עליה ומשתפת אותה בהרבה לבטים בחיים גם לגבי הלימודים, בחירת מקום עבודה וכו' וגם מתייעצת איתה בנוגע למע' היחסים שלי בנושאים אשר נראים לי רלוונטים. את ההחלטה הסופית אני כמובן מקבלת לפי שיקול דעתי. לבן זוגי מאד מפריע האופן שבו מנוהל הקשר עם אימי. הוא טוען שהיא משפיעה עליי (למרות שבפועל היא לא עושה שום דבר לכאן או לכאן על מנת למנוע/לקדם את היחסים ביננו) וכן הוא טוען שאני צריכה את האישור שלה לכל מיני דברים בעוד שאני לא רואה זאת כאישור אלא כעיצה בלבד היות שכאמור את ההחלטה הסופית אני מקבלת עפ"י שיקולים שלי. כאשר הצעתי לו נניח כי כאשר נעבור לגור ביחד אני אשמח אם אימי תראה את הדירה אשר אנחנו עומדים לגור בה כי פשוט אני רוצה לשמוע את דעתה בן זוגי מאד התעצבן ושוב התחיל לומר כי אימי מחליטה לי על הכל. מפריע לו אם היא מתקשרת יותר מידי פעמים (לדעתו,כמובן) במהלך המפגשים שלנו והוא אומר שהיא מתייחסת אליי כמו לילדה קטנה למרות שבעיניי הדבר הוא לא כך והסברתי לו שהיא פשוט דואגת כי הוא גר רחוק והיא רק מתקשרת לוודא שהכל בסדר (אמא שלי לא נודניקית בקטע של טלפונים ייאמר לזכותה). בנוסף אם נניח בן זוגי מתקשר אליי וסתם תוך כדי שיחה שאול מה אני עושה ואני אומרת שאני מדברת עם אמא שלי הוא ישר מתעצבן ומתחיל לשאול על מה אני מדברת איתה. בפועל אם לסכם את הדברים בן זוגי מייחס לאמא שלי יכולת השפעה על היחסים שלנו ברמה חסרת פרופרציה הרבה מעבר למה שהיא באמת, אם בכלל. ניסיתי להסביר לו שאופן היחסים שלי עם אימי מוצא חן בעיני ואני לא רואה אותו ככזה אשר משפיע על הקשר שלי איתו בשום צורה. והבהרתי לו שאופן היחסים שלי איתה יישאר כזה גם אחרי שנעבור לגור ביחד ולא ישתנה. הוא מצידו מאד עצבני על העיניין ואם אני רק מאזכרת בטעות בשיחה את אמא שלי הוא ישר קופץ, מתעצבן וחוזר על כך שהיא מפריעה ומשתלטת לדעתו על היחסים שלנו. איך אני מתמודדת עם דבר כזה?

chenby

New member
בסופו של דבר

כל מה שאת יכולה לעשות זה לכבד את בקשותיו ולשמור חלק מהדברים לך ולו. בואי נגיד שיהיה לכם ריב נוראי, ישר תספרי לאמא שלך, היא תפתח את הדעות שלה עליו, בהמשך תשלימו ולעברו הלאה, אמא שלך לעולם לא תשכח. תמיד תהיה לה דעה מסויימת עליו. לכן אני יכולה לראות את הצד שלו. מה שכן, את צעירה וברור שהדעה של אמא חשובה, אולי זה הזמן לצאת קצת לעצמאות ולא לשתף אותה בכל דבר. קבלי את מה שהוא מבקש ממך, מפריע לו שאת צריכה את האישור שלה לדירה שאת והוא תגורו בה בסופו של דבר. אז במקום שתבוא לראות את הדירה, תקבלי על דעת עצמך את ההחלטה אם הדירה מתאימה לך או לא, ואותה תזמיני לחנוכת בית בעזרת השם. ועוד דבר, אם מפריע לו לשמוע על השיחות שלך עם אמא שלך, את לא חייבת לשתף אותו בזה. מותר לך שיהיה לאמא שלך ולך שיחות והוא לא יהיה חלק בהן, כמו שמותר לך שיהיו לך ולו דברים שלאמא שלך אין חלק בהם. נראה לי שזה המסר שהוא מנסה להעביר לך. אם זה לא מתאים לך, זה גם בסדר. ההחלטה בסופו של דבר היא שלך.

אייבורי

New member
בקלות

זורקת את הבחור השתלטן ואומרת לו יש לך ד"ש מאמא והרי כולנו יודעים, אמא יש רק אחת! הוגש מטעם אירגון וכיבדתם את אביך ואת אמך למען יאריכון ימיך.

kmiki

New member
בהחלט אין כמו אמא

אנקת גבהים חביבה. אמא שלי היא חברתי הטובה ביותר, ולא כי אין לי מספיק חברות, היא פשוט החברה הכי ותיקה שלי, מכירה אותי הכי טוב, ואני סומכת עליה בעיניים עצומות. יודעת שמה שלא יהיה, היא שם תמיד בשבילי. ואת יודעת מה אומרים, בשביל גבר אף פעם לא עוזבים חברה, וכך גם במקרה הזה. בן זוגך צודק, יש לך קשר הדוק עם אמך, וסביר להניח שאכן יש לה השפעה רבה על חייך, גם אם את לא מודעת לכך, כי את רגילה ובעיניך זה רגיל, סביר שלרוב חברותיך אין מערכת יחסים כל כך קרובה עם האמהות שלהן. אבל זה שהוא צודק לא אומר שזה לא בסדר, זה רק אומר שהוא אינו חווה כזו מערכת יחסים קרובה עם הורה, ולכן זה מוזר לו, או שהוא מרגיש מעט מאויים מזה, וזה יכול להיות מהרבה סיבות, יכול להיות שהוא חושש שהוא יהיה מקום שני תמיד, ושאמא שלך במקום הראשון. אני אומרת שאולי את לא חייבת תמיד להזיכר את אמא שלך בכל הקשר שהוא (אם את רואה שהיא בטלפון, את לא חייבת תמיד לענות לה, לידו, אם הוא שואל מה את עושה את לא חייבת לאמר שאת אצל אמא, את יכולה לאמר "אצל ההורים" וזה נשמע קצת יותר מופשט, ולא תמיד לאמר לו מה דעתה של אמך על כל דבר). תתחשבי ברגשות וברגישויות שלו בנושא. מעבר לכך אין הרבה מה לעשות, הוא חייב לכבד את הקשר שלכן, שאין בו שום פסול, ואם לא מתמודד איתו, אז סליחה (ואני לא אומרת עכשיו וישר, אלא רק אם לא תהיה ברירה) - שיילך ויחפש חברה בלי אמא.

מריוס זכריה

Member
מנהל
יש ליקוי ברור בהצגת הדברים:

הצגת את הדברים בצורה מאוד בהירה, אחידה ושלא משאירה מקום לספק. בואי נסכם את העובדות, כפי שאת מציגה אותן: 1. בן הזוג בן אדם כל כך מוצלח עד כדי שאת ממש אוהבת אותו 2. אין שום בעיה ביחסים שלך אתו 3. אין שום בעיה ביחסים שלך עם אימך למרות כל האמור לעיל, הוא מתלונן המון, בחוסר הגיון משווע. נדמה לי שכל אדם סביר יאמר: לא יכולות להיות כל 3 העובדות נכונות. זה פשוט לא נדבק יחד. 1. או שבן זוגך ממש דפוק רגשית ושכלית, שהוא עושה חור בראש על ממש כלום 2. או שהיחסים בין שניכם לא כל כך טובים כמו שנדמה לך 3. או שהיחסים עם אימך לא כל כך בריאים כמו שנדמה לך ועכשיו המשימה שלך פשוטה: לגלות באיזו הנחה הטעות שלך: ב- 1, 2 או 3.

kmiki

New member
טועה טועה טועה, אה, ושוב טועה

גם יכול להיות מצב כזה 1. יש לך מערכת יחסים מעולה עם בן זוגה 2. יש לה מערכת יחסים מעולה עם אמא שלה 3. אין לו מערכת יחסים קרובה עד כדי כך עם הוריו ולכן הוא לא מבין את טיב הקשר המיוחד הזה 4. הוא לא כל כך בטוח בעצמו בכל הנוגע לקשר שלה עם אמא שלו, או שזה סתם מעצבן אותו שלאמא שלה תהיה מילה בהחלטות שלהם אני יודעת שאתה תקפוץ ותאמר ש3 ו4 מבחינתך מהווים הוכחה לכך שמשהו פה לא תקין, אבל פה אתה טועה. זה שהוא לא מתחבר לכך שהיא רוצה להראות לאמא שלה את הדירה (זו כמובן סתם דוגמא), לא אומר שלזוג אין מערכת יחסים טובה, וזה לא אומר שמערכת היחסים שלה עם אמא שלה לא בריאה, וזה גם לא אומר שהוא דפוק רגשית ושכלית, דרך אגב, התבטאות ממש לא נאותה לפסיכולוג או מטפל, זה מה שאתה, נכון? אכזבת אותי ממש עם האבחנה שלך הפעם.

מריוס זכריה

Member
מנהל
כל כך הרבה טועה?!?

אם אני כל כך טועה - i must be doing something right... --- פסיכולוג או מטפל? נכון. מטפל (לא פסיכולוג). התבטאות לא נאותה? אני אכן מתבטא לפעמים באופן שאינו "נאות". לפעמים זה הרבה יותר יעיל. אכזבתי אותך הפעם? הטקסט לא נכתב אליך, אלא אליה. הוא נועד לנער אותה. דרך אגב, זהו פורום, לא חדש טיפולים. יש פה כללים שונים, וכללים, כידוע, צריכים להיות מותאמים לסביבה בה הם פועלים. ולמען הסר ספק: כל זה נאמר ברוח טובה. לא נפגעתי כלל וגם אינני מתכוון לפגוע. זה סוג הדיון שאני כל כך נהנה ממנו (ולא מתאפשר בקליניקה).

מריוס זכריה

Member
מנהל
אה, כן. ולגופו של עניין (מה לעשות, שכחתי...)

3 ו-4 שלך הם רציונליזציה, כלומר, מתן הסבר הגיוני כביכול שבא לעטוף משהו בעייתי הרבה יותר. למה? כי אם המצב היה כל כך תמים (הוא לא מכיר, לא מבין, קצת לא בטוח בעצמו, זה סתם מעצבן) - היא לא הייתה מגיעה לפורום זוגיות במשבר... [ אם את שואלת אותי, אני ממש לא חושד שהבחור דפוק... אני חושד שיש בעיה אמיתית בקשר - כמו שיש ברוב הקשרים... . לא רציתי לומר את זה ישירות, אלא שהיא תחשוב קצת לבד... וחוץ מזה, זה רק ניחוש. עדיין מעניין אותי מה יש לה לומר בעניין. ]

nowonder

New member
בעיקרון מסכימה איתך

אבל יכול להיות זה עוד מוקדם, ואפשר לתפוס את הבעיה רגע לפני שאלו יהיו באמת שלושת התרחישים היחידים שאפשריים. כוונתי, שיש פער ערכי בין המקום שהוא נותן להוריו ולמשפחה בחייו, והמקום שהיא נותנת להורים ולמשפחה בחייה. פער ערכי מהסוג הזה יכול לפגוע במערכת יחסים זוגית, בדיוק כמו שפער ערכי בין "לעשות ברית מילה או לא" יכול לפגוע. זה נושא שצריך להבהיר, ולהגיע להסכמה ופשרה בקשר אליו במוקדם ולא במאוחר, אחרת, באמת היא תהיה תקועה עם האופציות האלו.

מזדהה אבל....

אני חוויתי את ההתמודדות הזו מקרוב, בן זוגי חשב שאני יותר מדיי קרובה למשפחתי והיה מפריע לו שאני אוהבת להתייעץ עימם, לשתף אותם ושיש לנו שיחות טלפון יומיומיות. אחרי לא מעט שיחות והסברים הוא הבין שכל אחד מאיתנו שונה ולכל אחד מאיתנו יש קשר שונה עם ההורים וצורך שונה מהקשר איתם. היום, הוא לא מתערב בכלל בקשר הזה ומקבל אותו כמובן מאליו, אפילו אם קורה משהו שונה מהשגרה היומיומית הוא כבר בא ושואל "סיפרת כבר לאמא שלך?" (לדוגמה, צורך בניתוחונצ'יק להסרת נקודת חן) ולא ברוע ובציניות אלא מתוך התעניינות, הוא פשוט השלים. אני לא יודעת מה רמת השיתוף שלך עם אמא שלך, אבל אני חושבת שבנושאים מסוימים צריכים להיות גבולות עד כמה נותנים לאמא להיכנס לחיים ולשיקולים, בקשיים ביניכם (דברי עם חברה ולא עם אמא), אם בוחרים דירה אפשר לספר ולהתייעץ ברמת התייעצות טלפונית אבל אפשר להבין את בן זוגך שרוצה שאתם בלבד תראו ותבחרו, כשאנחנו שיפצנו דירה התייעצתי עם ההורים ושיתפתי אבל מעולם לא נתתי להם לבוא לבחור איתנו/איתי כלום (לא מטבח, לא אריחים וכדומה) לדעתי, זה המקום של בן זוגי ושלי ולא שלהם ולכן שם הם לא צריכים להתערב ופה את צריכה לשים לב אם את שמה את הגבולות הברורים או לא ולדעתי זה מה שפוגע בבן זוגך.

הכל אודות אמא

ראשית הבעיה היא לא שלו, הבעיה היא זוגית, העניין העומד פה על סדר היום הוא קופנליקט נאמנות, שמעורב בו מאבק שליטה גדול. בן זוגך חש שהנאמנות שלך מכוונת למשפחת המוצא שלך לאמך ולא אליו. אתם צעירים ואתם רק בתחילת הדרך ועדין לא גרים יחד, אבל הוא מבחינתו רוצה להתחיל תהליך של בניית זוגיות איתך, והוא חש שאתם שלושה בזוגיות במקום שניים. מה שהוא אומר לך שאמא שלך תופסת בחיים שלך גם את המקום שלו, ולא נשאר לו הרבה מקום. כתוב, על כן יעזוב איש את אביו ואמו ודבק באשתו והיו לבשר אחד, כלומר על מנת לכונן יחסים בוגרים עם בן זוג על האדם להפרד מהוריו, והכוונה היא לא מבחינה פיזית אלא מבחינה נפשית, ולהקים לעצמו קן משלו עם בן זוגו. כל הפוסט שלך כתוב על אמא שלך, המילה אמא מופיעה בו המון פעמים, יכול להיות שהראיה שלו קצונית אבל אין ספק שיש משהו בדבריו. אני חושבת שכמו בכל זוגיות התהליך הוא של משא ומתן, את תצטרכי לכבד ולהתחשב בדעותיו, וגם לא לוותר על יחסים קרובים עם אמא שלך, עד שתמצאו את שביל הזהב . או שהקנאה שלו תהייה כלכך גדולה שהזוגיות הזו לא תחזיק מעמד.

מריוס זכריה

Member
מנהל
הכל אודות אמילי ברונטה

אז תגידי, מה הולך פה? גם אני יכול להצטרף למועדון? (שמי האמצעי, הפחות ידוע, הוא הית'קליף)

אני הייתי פה קודם

איזה באסה חשבתי שאני מיוחדת. עזוב אותך מלהצטרף זה נגמר טראגי. אפשר לחשוב על להקים מועדון אחר.

גארוטה

New member
אם זו לא היתה אמא זו היתה חברה

אני אענה לך כאמא לבנות בגיל שלך שהיחסים בינינו הם בדיוק כפי שתיארת, יחסים טובים מאד, שיתוף בלבטים שונים בחיים, התייעצות ובסופו של דבר קבלת החלטה עצמאית שלהן. מעולם, עם אף בן זוג שהיה וישנו כעת, לא היתה התייחסות כזו שתלטנית של בן הזוג על היחסים שלהן איתי, להיפך היה ויש המון כבוד. מעולם, אף אחת מבנותי לא סיננה שיחה שלי אליה ומעולם לא היה כעס על כך שאנחנו משוחחות ו/או מבלות יחד, להיפך, תמיד זה התבטא בפירגון. אם מה שאת מספרת הוא מדוייק ואימך אכן לא משפיעה ולא משתלטת בשום צורה ורק מתנהגת כמו שאמא צריכה להתנהג, אז זה צריך להדליק לך נורה אדומה שבן הזוג שלך פשוט שתלטן ורוצה להיות היחיד שיש לו שליטה על חייך ועל הבחירות שלך ואמך פשוט מהווה עבורו תחרות שמבחינתו הוא מפסיד בה מראש, וכמו שפתחתי, אם זו לא היתה אמא אז זו היתה אחות קרובה או חברה מאד טובה. אל תוותרי על יחסייך הטובים עם אימך והשארי נאמנה לרצונותייך, ואם הוא מתעצבן רק מאיזכור שמה אז הבעיה היא שלו לא שלך.

kmiki

New member
תחשבי על עוד נקודה אחת קטנה

זו לא חייבת להיות שתלטנות, תכונה שנחשבת לאגרסיבית ושלילית, זה גם יכול להיות חוסר בטחון עצמי או חוסר בטחון בזוגיות, תכונה שזוכה ליורת אמפטיה, נכון? אני חושבת שלא חייבים לחפש איפה הוא לא בסדר ומה הוא עושה רע, יכול להיות שאין לו דרך אחרת כי הוא פשוט לא מכיר את זה. את יודעת שיש הרבה סוגי משפחות, ומי שגדל במשפחה שאין בה את הקרבה הזו, לא מבין וזה נראה לו לא בסדר. גם אצלי לקח זמן לבן זוגי לקבל את הקרבה לאמא שלי, אבל היום, כשהוא כמו בן עבורה, זה גם נרגע. עדיין לפעמים אם יש קצת OVERLOAD ממנה ביום מסויים, הוא עשוי קצת להתחרפן ולהיות מעט ציני, אבל לא נורא, נסבל

גארוטה

New member
חשבתי

וגם במקביל קראתי את התגובה של פותחת הפוסט ומסתבר שהתכשיט אכן שתלטן, או אם נשתמש במילים יותר עדינות, רוצה להיות המחליט/קובע היחיד.

למעלה