אין כמו אלבמה!

mamarei

New member
אין כמו אלבמה!

אלבמה היא מסעדה לאנשים שבאים לאכול בשר.
אתמול היה הביקור השלישי במקום, וכמו הפעמיים הקודמות גם הפעם היתה טעימה ומעולה.
אלבמה היא "מעשנה" שנמצאת באזור התעשייה הישן של נתניה, מקום שקשה להבחין שיש בו משהו אם לא מחפשים. הם מכינים בשר מעושן, בעיקר בקר וקצת לבן (ולמתעקשים ומזמינים מראש יש גם עוף, רחמנא ליצלן). אפשר להזמין נתחים ספציפיים אבל יותר כיף להזמין ארוחת טעימות ולאכול כל מה שמביאים לכם. ב"מסביב" יש סלט ירקות, כרוב כבוש, תבשיל שעועית (בסגנון צ'ולנט) ותפוחי אדמה אפויים. זהו.
שתייה? תביאו מהבית, או שתקפצו לפיצוציה הצמודה ותקנו לעצמכם.
מנות ראשונות? אל תצחיקו אותנו, תביאו בשר.
מנות אחרונות? שלוק קטן של תה + כוסית קטנה של משהו מתוק, 2 ביסים שימלאו את מעט המקום שנותר בקיבה.
הגענו שני זוגות חמושים בשני בקבוקי יין שהגברים חיסלו בקלות עד סוף הערב (ניסינו להזמין מקום כבר ביום ראשון ליום חמישי בערב והכל היה מלא, רק ביום חמישי בצהרים אחרי נדנודים של חברתי הטובה הצלחנו להעפיל מרשימת ההמתנה לרשימת הסועדים). אכלנו טוב: אסאדו, סינטה, שייטל, פילה לבן, פאלדה ונתח קצבים (אולי שכחתי משהו). הגברים העריכו שאכלנו משהו כמו 600 גרם לאדם, לדעתי זה פחות, אבל אין ספק שהתמלאנו ואכלנו הרבה וטוב.
השורה התחתונה - 140 ש"ח לאדם לא כולל טיפ (ולא כולל היין שהבאנו מהבית כמובן). שווה כל שקל.
כמו שציינתי בהתחלה, היה מעולה כרגיל.

משהו קטן להבהרה: זה לא מקום לבוא לארוחת משפחתית עם הילדים והדודה הצמחונית, אין להם מה לחפש שם. זה המקום לקחת את הגברים שבחבורה לבילוי לילי בזמן שהנשים הולכות לאכול קיש בבית קפה. (בתור אשה מותר לי לדבר ככה, ובמבחן המציאות היו 90% גברים במקום). המקום סגור ומעושן (לא בטירוף, אבל המעשנה נמצאת שם בכל זאת...), מלא בגברים רועשים בשלבי שכרות שונים (מיין, ויסקי ובשר טוב), אקוסטיקה לא משהו, וכו'.... לטעמי הבשר מפצה על הכל, אבל זה לא מקום שיתאים לכל אחד.

אתר המסעדה:
http://www.rest.co.il/site/Default.asp?txtRestID=9009&txtNavID=3&txtItemID=317284

החתולית

New member
על הדיווח

Chloe1988

New member
שאלה למי שהיה במסעדת אלבמה :)

לארוסי יש יום הולדת עוד כמה ימים וחשבתי לקחת אותו לאלבמה כי הוא אוהב בשרים.
רציתי לשאול, האם לדעתך יש אוירה נעימה ואינטימית במקום או שזה מקום שמזכיר יותר מסבאה בסגנון שלו?
לא הייתי שם אף פעם וגם אין תמונות ברשת כדי להבין פחות או יותר איך המקום נראה. על המקום שמעתי רק מהמלצות על הבשר.

השאלה השנייה היא לגבי התפריט והמחירים, הבנתי מקריאה באינט' שאין שם תפריטים, אם כך איך בוחרים מה לאכול?
באינטרנט קראתי שמגישים כל פעם כמה מנות שיוצאות בזמנים שונים, אני חושבת שזו מנת הטעימות שאת דיברת עליה כנראה.. האם ידעת מה יגישו או שהם בוחרים כמה מנות מוציאים ומה מגישים? כי למשל אני לא אוכלת חזיר ושמעתי המלצות על מנת היען שלהם.

החתולית

New member
לפי כל הדיווחים אין במקום אווירה אינטימית

ואלבמה במפורש אינה מסעדה חגיגית.

Chloe1988

New member
איזו אווירה יש שם?

אני לא מחפשת מסעדה מפוארת, חשוב שהאוכל בה יהיה טוב אבל שגם תהיהי אוירה נעימה.
האם זו מסעדה רועשת? יש מוסיקה?
בקיצור, שווה לחגוג שם יומולדת או לוותר וללכת למקום אחר?
האם יש המלצה למסעדת בשרים איכותית בנתניה או סביבתה?

תודה

BdCh

New member
אווירה של פאב,

תנור העישון מסריח לך את השיער והבגדים,
הנתחים, בתכלס, לא מהטופ העולמי (או המקומי),
שווה למי שחשוב לו לדעת מראש שמשלמים לא יקר,
ולא איכפת לו שמקבלים לא משהו.

חוץ מזה, אחלה מקום.

Chloe1988

New member
כדאי ללכת לרובינשטיין במקום?

חשובה שתהיה לי אוירה נעימה,איפלו רומנטית ובשר טוב
כבר הזמנתי מקומות לאלבמה אך חושבת לבטל עקב התגובות וללכת לשם ביום חול

BdCh

New member
לא הייתי ברובינשטיין,

בדרך כלל מקומות של בשר משדרים אווירה של תכליתיות, לא של רומנטיקה.
בשר פלוס רומנטיקה? אולי אפשר למצוא משהו בתל אביב.
לא מכיר כ"כ את נתניה.

mamarei

New member
רובינשטיין

מבחינת אווירה אין ספק שרובינשטיין יהיה יותר טוב (פחות מסבאה, יותר מסעדה) אבל שמעתי טענות על איכות הבשר שלהם (אני אישית נהניתי כשאכלתי שם אבל הם לא קונצנזוס בפורום).
בעיניי מסעדת הבשרים האולטימטיבית לחגיגה היא NG בתל אביב, אבל אני יודעת שגם על זה יבואו לחלוק עליי כאן.

karpe

New member
הכי מתאימה לדעתי בת"א - הדסון ברסארי

מקום מאד 'קלאסי', שקט, ורומנטי למדי. הבשר - מעולה, אחד הטובים שאכלתי בארץ.

mamarei

New member
האדסון מעולה

ואם את לא יודעת להעריך נתח בשר טוב, אז הסלופי ג'ו שלהם הוא אופציה טובה...

אווירה לא אינטימית אבל חמה

זה אולם אכילה קטן וצפוף קצת אבל זה החן של המקום.
הצוות ובמיוחד דובי שמחים תמיד להתאים לכול אחד את הבשרים שמתאימים לו, אם אתם לא אוכלים לבן או לא אוהבים נתחים שומניים הם יציאו לכם את הנתחים שמתאימים לכם, מנות כמו יען כדאי להתקשר ולבקש מראש כי לא תמיד יש.
אישית אני ממליץ על האסאדו שלהם שפשוט נופל מהעצם...

מומנט1

New member
סתם

כל כך היללו את המקום שהלכתי לשם. ממש מקום סתם עם בשר מעפן. אין מה לעשות לא כל נתח מתאים למעשנה וגם מה שמתאים שזה ספריבס היה ממש בינוני.

לא מקום שלילי אבל בטח שלא המקדש שעשו ממנו.

למעלה