אין כותרת...

אין כותרת...

בס"ד הרב שלי בבי"ס גר בישוב משותף לדתיים ולחילוניים הם בגרעין תורני וכל משפחה מאמצת שבט מכיון שהתנועה כוללת גם דתיים וגם חילוננים היא גם נראת ככה, מה שאומר חוסר הפרדה מוחלט,קללות מפה ועד להודעה חדשה וכו´ הרב שלי מכיר את הסניף שלו יעני בישוב שלו וכל הזמן משמיץ את תנועת בנ"ע שהם חפיפניקים והתנועה לא בסדר ושנלך לאריאל אני משתגעת מזה אני רבה איתו ומתווכחת איתו וזה לא עוזר,מה אני עושה??????? אני צריכה שיכנוע....?

ואולי הוא צודק?

לא להתעצבן, לא לכעוס, אני לא יודע מה המצב שם, ומה המצב פה, ואם יש לך בכלל אופציה להיות באריאל ובכל מקרה לעזוב את בנ"ע את לא רוצה, אבל ניסית לחשוב פעם שאולי הוא צודק?

beckham17

New member
אבל הוא לא!!!

זה שאצלו המצב על הפנים, זה לא אומר שהוא צודק, ושכל התנועה ככה... רוב הסניפים בארץ הם סניפים טובים, שמשפיעים על החברה ביישוב בו הם נמצאים. רוב הסניפים הם חלק מהחיים של היישוב. זה שהסניף שלו כולל חילוניים, ושבנ"ע מקבלת אותם, בתור חילוניים, ולא מעיפה חניכים כשצריך, או "להעניש" חניכים, זה אומר שהסניף של היישוב שלו, הוא סניף חלש, שלא מצליח להתמודד עם בעיות. גם התערבות של המזכ"ל או המחוז לא יעזור, במקרה כזה, כי כשהצוות לא מצליח להתמודד עם בעיות כאלה, אף אחד לא יצליח. פשוט צריך להסביר לרב שזה לא כך בכל הסניפים, אפילו לא ברוב. וש"אריאל" זה לא הפתרון!!! מקווה שפתרתי לך את הבעייה אריאל

סלח לי,

זה לא אתה שדיברת הרגע על מחנה סיירים והבעייתיות שבו? בוא לא נכסה את העיניים. הבעייתיות בקטעים של הבנים-בנות היא בהיקף תנועתי. ברור שיש מקומות שטובים, ויש מקומות שטובים פחות, ושאסור להסיק רק ממקרה אחד בלבד. ואתה צודק - באמצע המצב שאתה מתאר - אריאל זה באמת לא פיתרון. אבל בדיוק בגלל זה זה פיתרון בסניפים ההפוכים מבחינת רמה דתית, לא? ושוב משתרבב פה מחנה סיירים.. אבל בבקשה, קצת פחות מינון של גאווה-תנועתית כשאנחנו מדברים, ונצליח להיות מעט יותר אובייקטיבים. תודה.

beckham17

New member
לא!!!

זה ממש לא הפיתרון... הפיתרון זה להפוך שם, ודווקא שם, לגרעין החזק. לשפר את הסניף. להציב כללים ברורים. וכך יפתר המצב המזעזע בסניף!!! לברוח למקומות אחרים זה לא הפתרון... ועדיין לא הבנתי מה הקשר לזה שהייתי בעד הפרדת מחנה סיירים??? אריאל

beckham17

New member
את אמרת...

שבמקום שבנ"ע גרוע, צריך ללכת לתנועה אחרת... על זה אני חולק איתך!!! צריך לשפר מבפנים, לא לברוח החוצה!!! לילה טוב אריאל

תלוי. תלוי מאד.

זה הולך ככה, פחות או יותר: אם אתה יכול להשפיע הרבה, ואתה לא תידרדר בכלום - לך והשפע מבפנים. אם אתה יכול להשפיע, אבל לא יותר מדי, אבל אתה גם לא תושפע לרעה- תעשה חשבון נפש האם במקום אחר (יותר טוב) תוכל להתעלות יותר. אם כן - אל תלך. אם לא - תלך. אם אתה יכול להשפיע, אבל אתה תושפע לרעה- זו מצווה הבאה בעבירה, ואף אחד לא הסמיך אותך "לסחור במצוות" - אל תלך. אם אתה לא יכול להשפיע, או שיש מישהו אחר והוא יוכל להשפיע במקומך לפחות באותה מידה של השפעה - בכל מקרה אל תלך. אז כמו שאתה רואה, דווקא ברוב המצבים עדיף שלא ללכת, מכיוון שקשה מאד להשפיע במצב הזה, ולעומת זאת להיו מושפע לרעה זה הרבה יותר קל. סה לה וי. אז אם מדובר בחניך - כמעט בטוח שהוא יושפע לרעה, ולעומת זאת ההשפעה שלו היא אפסית (בוא נהיה מציאותיים. כמובן שיש מקרים שחניך אחד בא וכו´ וכו´, אבל כמעט תמיד זה לא ככה.) אם מדובר במדריך, אז הוא יכול להשפיע יותר, אבל - אם השפעתו מתבטלת מול השאר, ובגיל הזה האדם עדיין לא נסגר על עצמו סופית, אז זה לא שווה שבשל כך הוא ירד, ואז גם הוא עוד יותר לא יוכל להשפיע. אם מדובר בקומונר\ית, זה המקרה הקלאסי שבו צריך לבוא ולנסות להשפיע. כי קומונרית יכולה להשפיע הרבה מאד, ולהיות מושפעת רק מעט. ובמקרה כמו שלנו, נראה שדווקא עדיף ללכת למקום יותר טוב, כדי להתחזק, ולאחר מכן - שחזקים - לחזור ולהשפיע. תכל´ס, זה לא ממש כמו שאמרת...

חוץ מזה,

מראש דיברתי על דברי הרב שביחס לאריאל בנ"ע היא באמת יותר חפיפניקית וכו´, ובוא נודה על האמת בקשר לזה.. וזה גם ההקשר שהזכרתי את מחנה סיירים.

ו-

תענה לי דוגרי, עם יד הלב - היא תשפיע על מצב הסניף, והיא לא תהיה מושפעת לרעה? נראה לי ששתי התשובות הן לא.

תוספת "קצת" ארוכה..

אסור שהתיקון (שבכלל ספק שיהיה) יבוא מתוך קלקול. זו מצווה הבאה בעבירה. הרב דוד סולומון - מאמר שקשור קצת לנושא: מחולק ל-3. קצת ארוך, אבל כדאי לקרוא.

LadyTitania

New member
המאמר הועבר ../images/Emo96.gif

העברתי את המאמר למחיצה של המאמרים. אתם מוזמנים לקרא אותו שם. הנה הלינק: http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/articles.asp?id=403&art_id=5 אגב - מי שמעוניין להוסיף מאמר - לפנות אלי תודה הדסה

beckham17

New member
קצת אמונה

אני עם יד על הלב אומר, שחבר´ה רציניים יכולים לשנות הכל!!!

לא כל כך קשור פה אמונה.

צריך להיות מציאותיים. חבר´ה כל כך רציניים עד שיכולים לשנות כל כך הרבה, כמעט ולא קיימים.

וכאמור,

אם זה באמת חבר´ה רציניים - שלא יושפעו לרעה - אז אני מסכים איתך...

beckham17

New member
קשה לי לקרוא את השטויות האלה

זה עושה לי כאב לב!!! אתה, וזה כך בכל ההודעות שלך, עושה לי מתמטיקה של כמה מצבים זה, וכמה מצבים זה... אבל צריך להסתכל על כל מצב בפני עצמו... אני בספק רב אם אתה היית בבנ"ע בחבריא א´... ובטח שאני בספק אם המשכת שם גם בחבריא ב´... חבריא א´, לידיעתך, היא הבונה את חבריא ב´. אתה נכנס לחבריא א´, כדי שבסוף תהיה חזק בחבריא ב´, אבל המציאות היא, שאי אפשר להיות חזק בחבריא ב´ בלי לקבל תכנים וכו´ בחבריא א´. כל אחד יכול להשפיע בדרכו, רק צריך להבין מהי הדרך הזו. אתה תופתע לראות מה חבר´ה רציניים יכולים לעשות לסניף, שהיה במצב קריטי וחמור הלכתית!!! מה שמקומם אותי בהודעה שלך, היא שאתה בא ופשוט מפרק את סניף בנ"ע ביישוב שעליו מדובר. לא מנסה לתקן, אלא מפרק. וכדאי שתסתכל קודם, מה היה קורה אילו בכלל לא היה בנ"ע באיזור. אריאל

FullTimeSpirit

New member
כבר כתבתי...

יש כאלה שמצביעים בקרב חברים בתנועה על בעיה של היקלעות ליאוש. כאלה שמציעים לסגור את הבסטה וללכת הביתה. אני מצביע דוקא על בעיה אחרת. כאלה שלא מבינים שיש דברים שמדריך עם כל הכבוד לא יכול לעשות כי הוא לא מקבל הכשרה מתאימה ומספיקה.אמנם קשה למצוא כאלה שכן קיבלו את ההכשרה הזאת והם מחנכים טובים אבל מדריך ללא ספק חסר הרבה כלים. ועוד בעיה, החשש הבלתי מובן מענישה. מן סבלנות נצחית שפוגעת בחניך יותר ממקרבת אותו.

מתמטיקה?

לא המצאתי את הדברים שאמרתי עכשיו. זו ההלכה. יש מצבים ש-אסור, מה לעשות, ואפילו אם אפשר להשפיע. לא נקטתי בכלל עמדה לגבי אותו הסניף, לידיעתך. האם הסקת זאת בראשך? ולסניף של אריאל בוודאי ובוודאי שאין מה לחפש שם.

אה,ו-

זה לא תרתי דסתרי מה שאתה אומר? הרי אתה בעצמך אומר שחב"א זה מה שבונה את האדם, ובחב"א האדם אינו פועל אלא נפעל.. אז קל וחומר שבחב"א האדם צריך ללכת למקום יותר טוב, ובמקרה דנן - לתנועה או לסניף במצב יותר טוב, ששם הוא יגדל ויבנה את עצמו הרבה יותר טוב -ובחבריא ב´ יחזור לשם להדרכה, כשיש לו את כוחות התיקון.

למעלה