"אין כוח..."

lonliko

New member
"אין כוח..."

מכירים את המצבים האלה? לכאורה אין שום דבר שמונע ממך לתפקד - אתה לא עסוק בטקסים ואין מחשבה טורדנית ספציפית שמתרוצצת. ובכל זאת, כשצריך לבצע משימה כלשהי, החל מ: לעשות ספורט/ לצאת לסידורים/לקניות, דרך: לבשל/ לכבס/ לנקות (ניקוי ש*באמת* צריך לעשות...)/ להתקשר לX/ לקבוע תור לY/ לשלוח מייל לZ/ להכין ש.ב./ללמוד לבחינה, ולפעמים זה מגיע גם עד למשימות מינמאליות כמו:להתקלח/ לצחצח שיניים/ ללבוש פיז'מה - וכל אחד יכול להוסיף ממשימותיו שלו - כשצריך לבצע משימה או שניים מהרשימה, אתה מגלה שפשוט "אין כוח!"
אין כוח, אין חשק להזיז את עצמך, המשימה היומיומית נראית כמו הר גדול ומפחיד שצריך לכבוש אותו, אתה מת לעשות את זה כבר ולהיות אחרי זה, אבל ברגע זה - כ"כ לא בא לך להתאמץ... בהתחלה התייחסתי לתחושה הזו כאל דבר נורמאלי וטבעי - זו פשוט עצלנות שנופלת על כל אדם ברגע שהוא צריך לבצע משימה יומיומית אפורה שהיא לא בהכרח התענוג הכי גדול, ומצד שני אי אפשר לדלג עליה. לכן, מה שצריך זה פשוט - להתגבר על העצלנות, לשנס מותניים ו... לעשות... אלא שעם הזמן הבחנתי שבנוסף למכשול העצלות/עייפות, נמצאת שם גם חרדה, שמשמשת בעצמה גם כמכשול בפני ביצוע המשימה, וגם כגורם שמגביר את העייפות... ואז מתעוררת הדילמה: איך לנהוג הפעם? להתגבר על עצמי ולגשת למשימה, למרות הקושי? או שעדיף לוותר? מתי לגיטימי לוותר ולדחות את המשימה, ומתי זו סתם התפנקות? האם ה"אין כוח" הפעם הוא תוצאה של הפרעה, או שהוא פשוט אותו "אין כוח" שכולם מרגישים?... וכמובן שגם בדילמה הזו עצמה אפשר לחפור באופן אובססיבי
האם התחושה הזו מוכרת למישהו? איך אתם מתמודדים כל פעם? תודה ולילה טוב

אמא11

New member
היי לונליקו../images/Emo140.gif

מה שאכתוב לך עכשיו יהיה מוזר לכל מי שמכיר אותי. אני נחשבת לביצועיסטית שכל היום עושה ועושה ועושה. גם בעבודה, גם בבית, גם בלימודים. כמו מנוע שלא מפסיק לפעול, ויחד עם זאת. בתוכו בתוכו כל הזמן מרגישה מה שתארת. שכחתי כרגע את המילה המדוייקת ל"דבר והיפוכו" שנמצאים ביחד. יכול להיות שהתשובה האישית שלי לאיך אתם מתמודדים היא לא לוותר לעצמי, ובצורה אובססיבית. איני מרשה לעצמי "להתפנק" ויכול להיות שבבסיס יש כאן חרדה שמא אסחף לכיוון הזה. אובססיה. כבר אמרתי? אני יודעת שהתשובה שלי קצת חריגה. אתמול סיימתי את הקורס השני של "אימון אישי" (קואצ'ינג) ואם היית מתאמן שלי שבא עם שאלה כזו, הייתי מחזירה אליך את הכדור. כיצד אתה תוכל לבנות קריטריונים מתי לעשות ומתי להרשות לעצמך לנוח. כיצד תוכל לחלק את העשיה כדי שתראה פחות מאיימת. הנושא עולה די הרבה במפגשים של ימי חמישי וכבר דיברנו הרבה על כך שאם מחלקים את העשייה להרבה דברים קטנים ומחליטים לעשות רק דבר אחד, ההתיחסות קלה יותר.אולי להחליט על המטלות לפי סדר עדיפויות. אולי על כל מטלה - פרס של מנוחה או צ'ופר אחר. התחושה שתארת מוכרת להרבה כאן ותארת אותה באופן כזה שמשתתפים אחרים ממש חשים מה שאתה מביע. ואיך מתמודדים זו אחת השאלות בהא הידיעה. סוף שבוע טוב תמי

lonliko

New member
היי../images/Emo13.gif

תודה על התשובה. הרבה פעמים גם הפתרון שלי הוא "תפקוד כפייתי" - אני עובר את המשוכה הראשונה של לעשות את הצעד הראשון - ואז נהיה "וורקוהוליק" של משימות. אלא שהמחיר של הפתרון הזה הוא כבד מאוד מבחינתי: המוח כל הזמן מטרטר בשאלה: "אז מה צריך לעשות עכשיו? איך אהיה הכי יעיל עכשיו?", סף העצבנות והחרדה רק עולה, וגם התפקוד עצמו הוא מכאני למדי, קשה מאוד לעשות משהו שדורש יצירתיות כאשר המנוע לעשייה הוא חרדה. זה בעצם להתמודד עם חרדה אחת (=החרדה מפני המשימה/המאמץ?) על ידי חרדה אחרת (=כפי שתארת, החרדה שאם ארשה לעצמי לנוח אתפתה לנוח כל היום ולא אתפקד). בחלוקת המשימות אני דווקא לא מתקשה, מוחי הטוען יכול לסדר היטב את המשימות על פי סדר חשיבות מדויק... צ'ופר זה רעיון טוב. נראה לי שהפתרון הבסיסי הוא כמובן להפחית כמה שיותר עד רמת החרדה בחיים באופן כללי, כך שתפסיק לגזול מאיתנו אנרגיות, או לפחות תשאיר לנו מספיק אנרגיות בשביל המשימות היומיומיות הפשוטות... שבוע טוב!

שמוצקין

New member
בטח שמכיר ../images/Emo13.gif

כרגע אני חווה את זה . אבל נראה מה הלאה
אני עדיין מקבל טיפול

שוגי 31

New member
מבינה אותך לחלוטין

בנוסף לזה שלפעמים באופן טבעי מתעצלים לעשות דברים כשמחשבה כפייתית מעורבת זה מקשה על הכל. זה קורה לי בעבודה במיוחד. גם ככה לפעמים לא בא לי לשוחחת עם אנשים בטלפון (שזה עיקר עבודתי), עוד יותר קשה לי כשיש לי מחשבה כפייתית דפוקה שאני ממציאה לעצמי כמו "את לא יודעת לדבר טוב בטלפון" ואז אני מתעייפת תוך כדי השיחה להיות "בסדר" בטלפון, ומרוב הניסיונות שלי להיות בסדר אני די סובלת מהשיחה. כל זה גורם לי לנסות להתקשר כמה שפחות וכך למנוע מעצמי סבל מיותר. ברור שזה פוגע בעבודה שלי כי אני לא אמורה להימנע משיחות בטלפון אלא ליזום אותן ללא חשש.

למעלה