אין יום שקט.

Wolfinix

New member
אין לי מושג מה אחרים חושבים אבל מהמעט

(התיאשתי מהר מאוד) ששמעתי מהשיר שלך הבנתי שהוא נסיון ל"איחוד" כלל המגזרים סביב הקונספט של "שבת של כל אחד" או איש איש והשבת שלו.

אם נתעלם לרגע מהזילות (לדעתי) למשמעות השבת (אתה מודע לכך שיש משמעות לשבת נכון?).
ונתעלם לרגע מהשטחיות שבה מוצג ה"עולם" בשיר... (אין יום וכן הלאה...הוא באמת לא דרך להציג את מורכבות הבריאה)

ונתיחס אך ורק לביצוע ולמילים? אז לדעתי הביצוע בינוני - ואפילו פחות...
והמלל דורש התיחסות מחודשת מצד הכותב/מחבר/הוגה/מי שלא חשב על זה, מכיוון שהוא לא נשמע (בעיני) "מתאים" בינו לבין עצמו, לא שכן למסר ?!

הוא פשוט לא מתחבר לי נכון לא שמיעתית ולא מבחינת המסר, בקיצור דורש תיקון וליטוש (אלא אם כן זו פארודיה ואז בכלל
).

אבל אני נותן (למי שלא יצר? - אם זו יצירה...השיר הזה) 10 מתוך 10 בקטגורית נסיון איחוד העם.

יפה לראות שיש כאלו שמנסים לאחות את הקרע שבין המגזרים במקום להרחיבו עוד יותר...

the ror

New member
המילים של השיר... השגיאות כתיב במקור.

"מאת: רק שקדי מרק
תאריך: 21.01.2014
אין יום שקט, אין יום רועש
אין יום בלי מים, אין יום בלי אש
אין יום בלי מילים, אין יום בלי שתיקה
אבל..... יש יום אחד למנוחה

יום שבת הוא יום קודש לכולם
לדתיים לכדורגל והים
כי יום שבת, הוא יום בלתי רגיל
השבוע בו נגמר והשבוע בו מתחיל

אין יום בלי דיבורים, אין יום בלי מעשים
אין יום בלי חכמים, אין יום גם בלי טפשטים
אין יום בלי עבודה, אין יום בלי בטלה
אבל...יש יום אחד לנחמה."

שלום. אולי פספסתי משהו אבל המסר היחידי שעולה בעיני מהשיר הוא די שטחי. אם פספסתי איזו משמעות/מסר אז אשמח לפירוט/הרחבה...
בגדול, מאיר(וולפיניקס) די הביע גם את דעתי חוץ מעניין איחוד העם שלא ברור לי איך השיר הזה משיג את המטרה הזו...

Wolfinix

New member
הנק שכל אחד מוצא שבת ש"מתאימה" לו

שמצד אחד נפלא...מצד שני מפספס את משמעות השבת (גם לא במובן הדתי דווקה אלא מסורתי-יהודי)

the ror

New member
זה העניין, שהשבת המתוארת ש"מתאימה לו" היא

בעצם אינה שבת...
השיר לא רק מתעלם מהעומק והעיקר של השבת אלא הוא מציג את השבת בצורה פשטנית ומגוחכת.
באמת אני לא מצליח לראות בשיר הזה מסר חיובי כלשהו.
ואיחוד העם דרך הצגת השוואה של דתיים כדורגל וים די משיג את ההפך...

למעלה