אין חדש תחת העננים.....

אין חדש תחת העננים.....

היום גשם מקומי, לעניות דעתי, ברובו קל ברוב המקומות, כאשר בשעות הצהריים בהחלט צפויים ממטרים חזקים עם תופעות מז"א משמעותיות, כולל פרצי רוח חזקים, ברד גדול ואולי יותר מכך....
מחר - גשם מידי פעם, כאשר עיקר המשקעים מחר בערב - לילה לתוך יום שלישי.
אפשר לדבר על 20-50 מ"מ מרחבית.

יצחק ד

New member
התקדמות איטית של השקע לעברינו. ה"חזית"

כביכול,מורכבת מעננות בינונית, שעם הזרימות מעל הים, מתפתחת לעננות ממטירה, ואפילו ענני סי.בי, יכולים להיווצר.
כרגע בגלל הזרימה הדרומית, סביר שמי שיהנה ממנה בשלב הראשון, יהיה החוף הצפוני, שנראה לי שיכול לקבל
מטחים יפים ,מפעם לפעם.

הר ברכה הולבנה בשעה 14:30 מברד, אמנם ללא

סו"ר.
השמ"ט נותן גשמים מקומיים למחר. אני די תמהה על כך: לטעמי, רואים בבירור מחר יום חורפי עם פוטנציאל ל20-40 מ"מ, כאשר העיקר בשני ערב - לילה לתוך שלישי בוקר.

עמית898

New member
לא קצת מוגזם?

נראה לי שהכול יתפרק כשיעלה על החוף
...

0צחי0

New member
בהחלט הגיוני! יום עם פוטנציאל לרכבות ואתה

יודע מה זה אומר?!

עמית898

New member
אני לא אומר שאי אפשר שזה יקרה בכמה אזורים

אבל קשה לי להאמין שבצורה נרחבת.

0צחי0

New member
טבען של רכבות (קווי התכנסות), להיות על אזור

צר מסויים ולא באופן נרחב.
מהחצי השני של היום ובלילה, הסיכוי לרכבות הולך ועולה, עם התבססות השקע הרדוד מעל צפון הארץ ולבנון.

0צחי0

New member
לא ממש. אם תבדוק ברזולוציה גבוהה, תראה

שגרעין השקע מעל ללבנון. סה"כ מצב טוב, במיוחד לאור העובדה שמעליו, שקע רום (556DM שזה לא רע בכלל) בסינכרון מושלם לקרקעי שמתחתיו (לקראת ערב). במהלך היום, השקע בקרקע, נמצא דרומית מערבית לנו והזרימות בקרקע, ברוב שעות היום, דרומיות ובניו אבל, שקע הרום, מתמקם כבר לפנות בוקר מעל לבנון והזרימות ברוב שכבות האטמוספירה, יהיו בעלות רכיב מערבי לח. כאמור, הבעיה בהתכנסות בקרקע בחצי הראשון של היום. אבל בוא נהיה אופטימים.

0צחי0

New member
כנראה.

לתת תחזית למשקעים ברמה מרחבית, עם קרקע כזו בחצי הראשון של היום, זו יומרנות לשמה, למרות שאני די מסכים איתך,שבסיכומו של יום, אזורים מסויימים, ימדדו עשרות בודדות של מ"מ.

0צחי0

New member
וכצפוי.. רכבת בין חדרה לזכרון, עם עוצמות

חזקות מאוד של גשם. הרעמים נשמעים עד כפר יונה (כנראה ברקי סדן).

נתנאל531

Well-known member
הצפי הזה תואם למפת המשקעים של EC

היום היא לא ממש הוכיחה את עצמה, נקווה שגם מחר לא, ולכיוון החיובי...

למעלה