אין זמן!!!

cyb3rmaniak

New member
אין זמן!!!

היי כולם. לפני שהחורף התחיל נכנסתי קצת לכל עניין הגלישה. הייתי בא ובודק את הפורום הזה, קראתי את המאמר של resh0 ועוד כל מיני מדריכים למיניהם כדי להבין את הבסיס. כשנכנס החורף לא יכלתי להמשיך. אין לי חליפה... הבעיה שלי היא הזמן. אני לא מצליח לקלוט יותר מדי בטיפת הזמן שיש לי בסופ"ש ואני מוצא את עצמי נלחם כל הזמן על פשוט להישאר על הגלשן. כשאני מנסה לתפוס גל, מה שקורה שאני מרגיש שהחרתום של הגלשן כאילו "נתפס" בגל ומושך אותי לצלול עם הפנים כלפי מעטה. אני לא מצליח לעבור את השלב הזה. ניסיתי לשכב קצת אחורה יותר, אבל אז הגל לא תופס אותי מספיק והסנפירים מאטים אותי. יש הצעות?

O z z

New member
היתי שם לפני שנה

ואני חושב שזה יעודד אותך לדעת שהיום אני כבר תופש פינה כמו בנאדם ודי מסתדר גם עם גלים גבוהים יחסית. 1) אני חובב ספורט (סנו בורד, אופניים וכאלה) ותקשיב טוב: אין כמו גלישת גלים, זה ספורט מדהים! תתגבר על התסכול של ההתחלה ולא תצטער. 2) לגבי הזמן: נסה ללכת מוקדם בבוקר, לחתוך מוקדם מהעבודה ולהיות בים עד החושך, כאלה דברים. אתה צריך ללכת כשיש גלים לא כשיש לך זמן... (אני לא סתם אומר, גם אני סטודנט עובד ולחוץ אבל כשיש גלים הכל על הזין!). 3) טכניקה: אולי אתה צריך גלשן יותר גדול? בכל מקרה אתה צודק שכדי לתפוס גל צריך לשכב די קדימה על הגלשן (ככה שהחרטום רק סנטימטרים ספורים מעל המים), את הרגש איפה לשים את המשקל (עוד בשכיבה, שניה לפני שעומדים) כדי לתפוש את הגל אבל כדי לא להתחרטם מקבלים עם הזמן. 4) תתחיל בגלים קטנים ותמיד תנסה לעמוד לפני שהגל נשבר (זה גם אומר לתפוס אותו לפני שהוא נשבר). 5) תסתכל על גולשים ותיקים, אפשר ללמוד המון...

MrBlack1

New member
הסוד טמון בחתירה

יש שתי דרכים להכנס לגל: 1. אתה לא עושה כלום (או חותר ממש חלש) והגל לוקח אותך ממש לפני השבירה. 2. אתה חותר חזק ומהר והגל לוקח אותך כמה רגעים לפני השבירה. בדרך הראשונה אתה כמעט תמיד תתחרטם (הצלילה עם הפנים בלפי מטה). יש גלים יותר סלחניים ואפשר לקחת את הגל גם מבלי להתחרטם בצורה הזאת אבל בד"כ זה דורש הרבה נסיון וגם התזמון מחורבן ואתה כנראה תפספס את הפינה ותרד על קצף. הדרך השניה היא מה שאתה צריך לעשות. לחתור כמו מטורף כשהגל מגיע, אפילו לפני. באיזשהו שלב כשתעשה את זה טוב אתה תרגיש איך אתה בכוח גורם לגלשן לרדת על השיפוע שנוצר. ההרגשה מתי הגל לקח אותך או באיזה שלב אתה יכול כבר לעמוד ולרדת את הגל זה משהו שלומדים עם הזמן, צריך לפתח את זה. בהצלחה

surfing8

New member
יש טיפים למתחילים בעברית כולל וידאו

באתר יש טיפים למתחילים

למעלה