אין התקדמות

blackorpheus

New member
אין התקדמות

אני רושם כבר שבוע וחצי יומן חלומות עם כל השיטות הקיימות ולא ממליח לקום ולהיזכר בכל החלום אלא רק על ידי שיחזורים אם בכלל. איך אני אמור לבצע בדיקת מציאות או בכלל לדעת אם עשיתי כזאת כשאין התקדמות בזיכרון החלומות ? האם אתם יכולים לייעץ לי בקשר לזה או לכתוב מקרים שקרו לכם בסגנון ואיך התמודדתם איתם כי זה ממש מתסכל לבצע שבוע וחצי בדיקת מציאות ולא לזכור אם ביצעתי אותה בכלל בחלומות שלי. אולי זה מפני שאני יישן חזק מדי או לא מתעורר בזמן חלומות ? בבקשנ עיזרו. תודה רבה לעונים.

silverhawk

New member
2 דברים:

קודם כל, אני מפנה אותי להודעה הקודמת שלי אליך - שבוע וחצי זה לא הרבה זמן (מה גם, שאם אני זוכר נכון את ההודעות הקודמות שלך, אתה דווקא כן השתפרת מאז שהתחלת לרשום, לא?). באופן יותר ספציפי, ביחס ליומן החלומות, אולי כדאי שתספר לנו קודם בדיוק איך אתה עובד עליו ומה הכוונה בכך שאתה לא מצליח להזכר בכל החלום. בנוגע לבדיקות המציאות, קח בחשבון שלהגיע לחלום צלול דרך דילד עשוי לקחת מעט יותר זמן. ביצוע קבוע של בדיקות מציאות יכול רק לשפר את הסיכוי לחצלול, הוא לא מבטיח אותו. עוגנים, אם תמצא, יהיו מאוד מאוד יעילים. לחילופין, תוכל בהמשך לנסות גם את השיטות המתקדמות, אבל לטעמי כדאי שתתמקצע בבסיס לפני כן.

blackorpheus

New member
אוקי...

האמת שכן זכרון החלומות כן השתפר אבל אני עדיין מתוסכל מהעובדה שאני קם בלי לזכור כלום ופתאום שאני שומע את המילה קפה אני נזכר בחלום ואז משחזר אותו וככה נזכר בחלום. למרות שאני חייב לציין שקרה לי לפני ימים ספורים שקמתי וממש זכרתי את כל החלום שהיה נראה ממש ברור וצלול ( אני מניח שהתעוררתי בדיוק בסוף החלום). האמת שמרוב האינפרומציה אני גם מתבלבל בלילה לגבי השכנוע העצמי מפני שאני לא יודע אם עדיף לומר שאני אזכור את החלומות בבוקר או שאני אזכור לעשות בדיקת מציאות שאני אראה משהו מוזר או שאני אחלום אני אבין שאני חולם וכדו. שיטת רישום החלומות שלי עובדת כך: 1)לפני השינה אני אומר לעצמי שבבוקר אני אזכור מצויין מה חלמתי עד שאני נרדם 2) מדמיין חלומות קודמים ועוגנים ( מפני שיש דמויות שחוזרות בחלומות שלי ואני לא סגור אם אלה עוגנים אבל אני מנסה) ומנסה לדמיין עצמי מבין שאני חולם. 3)נרדם 4) מתעורר ונשאר עם עיניים סגורות ומנסה להיזכר על מה חלמתי \ איך אני מרגיש 5) אם אני רואה שהחלום לא מגיע ישר אני מנסה לזרוק לראש כל מיני אסוציאציות ובדרך כלל כך נזכר 6) אם קורה שאני לא זוכר כלום (כמעט ולא קרה) אז פשוט ממשיך את היום ונזכר בהמשך כדברים שקשורים לחלום צצים : ] 7) כאשר אני נזכר בפרטי חלום או בחלום כולו אני ישר פותח את יומן החלומות שנמצא ליד מיטתי ורושם כמה שיותר ובדרך כלל גם נזכר בעוד ועוד דברים. חשוב לציין: בדרך כלל אני מקוון שעון מעורר מפני שאני תלמיד בבית ספר ואולי השעון מעיר אותי באמצע החלום בפתאומיות ואני מאבד את הזכרון ?! כשאני קם בבוקר זה די מעצבן להשאר באותה תנוחה ואולי בגלל זה אני לא מצליח לזכור באופן ברור את החלומות. אלה השלבים...אם תוכלו להציע ולעזור בשיפור אודה לכם בתודה מראש. לאו
נ"ב: אני אכתוב בהודעה נפרדת את כל התכנית שאני מבצע לחוות חצלול ואולי תוכלו לעזור לי גם בה. תודה רבהה ^___^

makron2

New member
המשך...

"זכרון החלומות כן השתפר" - כבר טוב,מספיק לזכור חלום או חלום וקצת ליום. - אצלי הזכרון בעייתי. 1.טוב מאוד. 2.כמובן שאת המיילד(שלב 2)יש לבצע **לאחר שעברו כבר מספר שעות שינה. 3.טוב לאחר המיילד צריך לחזור לישון. 4,5,6,7-מעולה,דרך מפורטת לשיפור הזכרון. "השעון מעיר אותי באמצע החלום בפתאומיות ואני מאבד את הזכרון ?!" - ייתכן,לפי דעתי לאמן את עצמך לקום בשעם מסויימת באופן טבעי ואז לבצע מיילד זה עוזר מאוד לתהליך,תנסה אולי לשם את השעון של הפלאפון על רטט או להנמיך את הוליום כדיי שההתעוררות תהייה הדרגתית יותר.

למעלה