אין השמחה שלמה

אין השמחה שלמה

מי שהיה בחתונה יהודית, מכיר את הטכס בו החתן שובר את הכוס ואמור פסוק שהרב מקריא לו והוא מת כבר לסיים זאת: "אם אשכחך ירושלים" וכוו'. לאחר שבירת הכוס הקהל פורץ בשמחה ובקריאות מזל טוב, על מה יש לכם לשמוח, זה הרגע ספרתי לכם שאני עצוב על חורבן בית המקדש ואתם שמחים. הרבה זמן אני מסתובב עם התחושה הלא נוח הזו בחתונות. בתחונה של רונן נפל לי האסימון. אשמח אם תקראו, אשמח לתגובות, הערות והארות. והחשוב מכל האם נראה לכם שסיפור כזה יכול לעמוד על במה. אשמח לשמוע את דעות חברי הפורום - וכמובן את דעת הגבירה.

סיפור מקרה נוגע ל../images/Emo23.gif תודה

ובעיני הזכרון של ירושליים ובית המקדש אכן בא להכניס פרופורציה- שלא נשכח שאיננו מסוגלים היום לחיות את הקדושה הפעילה כפי שהיתה נוכחת הימי קדם ונשאף תמיד להעלות את זכר הקדושה על ראש שמחתינו האמיתית. כי רק בה השמחה שלמה.

הדה

New member
סיפור מרגש ועוד משו ../images/Emo32.gif

לגבי ביהמ"ק, באמת שכבר שכחנו איך זה לעלות לרגל, להביא טובין לכהנים שה' הוא נחלתם, לחגוג כל העם חגיגות המוניות, לרקום עסקאות נישואין עם בני שבטים רחוקים, לישון בחאן דרכים או תחת חופת השמיים (אם אלה מאפשרים)... מרחק של זמן ומקום התמונה נעלמת ומטשטשת, אילו הייו חווים יום-יום כאב בסדר גודל זה, האם היינו יכולים לפנות מקום לחוויה אחרת? ביום חתונתי, הזכרנו גם את האנשים היקרים שהלכו לעולמם, אך הם נוכחים בכל רגע בחיינו. אני דווקא ראיתי איזושהי נק' (מבחינתי) של השלמה שמה שהיה כבר לא יהיה, ושל ידיעה ברורה שהם מלווים אותי בכל רגע בחיי. ובכלל אם כבר יצאתי מהאקווריום
, והוצאתי קול, רוצה לומר לכם שאני נהנת לקרוא אתכם (מזה זמן מה).

הדה

New member
תודות לשניכם על קבלת הפנים ../images/Emo140.gif

אגב, למה בת 101? כדי שאפ'חד לא יגיד שאני בת-1000... (וחוצמזה לכל גיל יש את הארומה שלו)
ולגבי הנשימה מחוצלמיים, משתדלת לשבת על הספסל כדי להכיר את "חוקי המשחק" והנורמות המקומיות כדי לא לדרוך על יבלות או לזרות מלח על פצעים (ואם מתפשל לי, אשמח אם תהיו סלחנים)

art minded

New member
ליורם שאוהב לכתוב סיפורים ברוח הדת

הסיפור שכתבת מאוד מרגש וכמו תמיד אין השמחה מלאה ותמיד תהא היא מהולה בכאב. געגועים לאנשים אהובים תמיד מציפים אותנו ולא תמיד קל לנו להתמודד עם זה אבל טוב שתמיד אפשר לזכור את אותם אנשים שאינם עוד איתנו ונפלא שרונן הנציח זאת בחתונתו - אבא זה דבר בהחלט חשוב מאוד.

למעלה