אין הרגשה רעה יותר

Nirvana0

New member
../images/Emo46.gif לא מספיק שלא

אמרת מתי הוא מתחיל, גם כועס הא
אז זהו שלא פספתי, הסרט התחיל בתשע אאל"ט, ואל תשכח שיש הפרש שעה בין השעון שלנו לשעון של תפוס יעני תפוז
הסרט היה מצחיק וטראש כמו שציינת, שבאיזשהו שלב איבדתי סבלנות אבל שושו החזיר לי אותה אחרי זמן מה. צריך להבין מה משמעות ה"בלאד" על כל היבטיה, הזר והשונה באותו זמן, כדי להנות עוד יותר או להבין את הסרט על אף "טראשותו", נראה לי. תודה הסרט נגמר עכשיו שעון פריז 10:40

chti

New member
../images/Emo46.gif אני בשוק

אני בהלם, אני המומה! לא מספיק לתת כאן המלצה, צריך גם לתת לכם את השעה המדוייקת? אני על תקן או-פר כאן? מספיק יש לי בבית צוציק אחד שצריך להאכיל אותו עם כפית! לגבי הסרט, אכן הכרות קצת יותר קרובה עם 'תרבות הבלאד' תעזור להבין את הסרט יותר טוב, ויש לא מעט משחקי מילים א-לה ג'אמל (שניהם עבדו ביחד לא פעם). אגב, מרזק אלואש שביים את הסרט מוכר כבמאי מאד פוליטי שמתעסק לא מעט בחיי המהגרים הצפון אפריקאים בצרפת ובפוליטיקה האלג'יראית.

Nirvana0

New member
I ain't no prophet

מה חשבת, שמלאכת צדיקים מעשית בידי אחרים? אם כבר המלצה אז פרטים עד הסוף! מרזק מתעסק הרבה בבעיה מאוד עכשווית (לאור הבחירות הקרובות) והיא משבר הזהות בחיי המהגר. אחד האלמנטים החזקים בסרט L’AUTRE MONDE שלא ראיתי אני מודה, אבל סיפרו לי עליו. והאלמנט הזה מופיע גם בסרט שושו בנוסף לאחרים: הדתי, החברתי, הזר, המנוכר, הקהילה הגאה... והחיבורים השונים. האמת, אלמלא גד אלמלח המדהים, אני לא יודעת עד כמה היה מצליח !

chti

New member
לא היית צריכה להזכיר את זה

אבל אני ממש מתעניין בבחירות הבאות עלינו לטובה/רעה... אז בכל אופן שאלה קטנטנה- אם במקרה את עוקבת קצת: האם סגולן רויאל פירטה למה היא מתכוונת ב'זכויות שוות' לציבור ההומולסבי? כל מה שאני ראיתי זה ב'פאקט' שלה איזה איזכור די עמום שהיא תפעל לשוויון זכויות, מבלי לומר למה היא מתכוונת כשהיא אומרת 'שוויון זכויות'.

Nirvana0

New member
מה לא הייתי צריכה להזכיר?

בחירות עונה חמה, וככל שהזמן מתקרב כך ההצהרות מקבלות גוון אחר. אם יממשו חלקיק ממה שמצהירים - מה טוב. אז אני עוקבת קצת, לפעמים בעל כורחי, כי יש מי שדואג לעדכן. ויש אנשים שעושים עבודה טובה למען הקהילה, אבל בצרפת כמו בצרפת הכל זז לאט. אז למה סגולן מתכוונת באמת? בהתחלה היא הגיעה באמת עם ההצהרה העמומה משהו, אבל וככל שימי הבחירות התקרבו, הססמאות קיבלו תפנית. ריאיון של TETU הוציא ממנה הצהרה חיובית לגבי נישואין ואימוץ לקהילה הגאה. אני מתארת לעצמי שזה בא בעיקר משום שצריך למצוא אג'נדה שהיא שונה מהמתחרה הלוא הוא סרקוזי, שאינו מסתיר את התנגדותו לנישואי גאים (כדי לשמור על ציביון הנישואין השמרניים), מודה שהפקס אינו נותן מענה שווה, אבל בכל זאת מעדיף לבנות משהו חדש מן הסכם שיאפשר זכויות שוות (גם לגבי האימוץ יש לו הסתייגויות). סגולן כמובן נגד הרעיון הזה, כי זה מפלה אוכלוסייה שלמה מתוקף כך שהוא מיוחד רק לה. אז אם לשפוט בעיני הקהילה לסגולן יש הרבה יותר להציע מאשר לאחרים. מבחן המעשה יהיה אחרי הבחירות מן הסתם.

chti

New member
הו, יותר מלאחרים לא הייתי אומר

לצערי אבל, האחרים שאני מדבר עליהם נמצאים שמאלה לסגולן ובעלי פחות סיכויים ממשיים. סרקוזי, אגב מתנגד לחלוטין לאימוץ, והוא אף טען שזו הסיבה היחידה בגללה הוא מתנגד גם לנישואים גאים (לטענתו הסכמה לנישואים סוללת את הדרך לאפשר אימוץ). זוועה. לגבי סגולן, אלה הן בהחלט חדשות טובות- האמת, הייתי בספק לגביה, מכיוון שהבנתי שהיא קתולית יחסית אדוקה, אבל אולי לא הבנתי נכון, ואולי היא גם קתולית אדוקה וגם מעוניינת בשוויון זכויות אמיתי.

Nirvana0

New member
סרקו נגד ../images/Emo12.gif נשבעת לך

שהוא עוד יתבע אותך על דיבה
. בהשראת היועצים הוא מאוד משתדל לא להיות אנטי כלפי חוץ, משהו כמו הסצנה שה guignoles עשו עליו (לא יודעת אם ראית את זה) כשהוא מנסה להיות נחמד וחיובי כל הזמן וכל 2 דקות נכנס לשירותים שובר מראות, מקלל, אומר בדיוק מה הוא חושב על כל אחד, וחוזר לישיבה "רגוע" :) מאז אני כשמישהו אומר שסרקו נגד, אני אומרת מה פתאום הוא נגד הוא רק מסתייג עם שיפוצים. לפני יומיים קראתי ריאיון שה Inter LGBT עשו עימו. המילה נגד וכל מילה שלילית לא הופיעה לאורך כל שלושת עמודי הריאיון. הוא אפילו לא אומר אני נגד אימוץ במפורש, אלא בעד ליצור סטטוס חדש beau parent, לדעתו זה הפיתרון האידאלי. אבל לאורך הריאיון רואים איך הוא מתפתל, כך שאם לא היו בחירות גם ריאיון לא היה נחשב בעיניו. זה באמת זוועה. סרקו בשלטון הקהילה תקבל נדה רציני, לכן המועמדת הריאלית עם אפשרות ממשית להיבחר היא סגולן, למרות שיש כמו שציינת מועמדים ראויים יותר ממנה אבל לא עם אפשרות ממשית להיבחר. אז מה עדיף?

chti

New member
מה פחות לא עדיף

סגולן מבחינתי, כמובן. אבל קשה לי מאד להשתחרר מהתחושה שגם תחת 'פיקודה' המצב לא ישתפר בצורה משמעותית- אבל אני מקווה בכל ליבי להתבדות. לצערי אין לי עוד זכות הצבעה, אבל אם היתה לי, בהחלט הייתי הולך לתת את הקול שלי בשבילה. מה שכן מפחיד זה לשמוע אנשים אומרים שהם יצביעו בשבילה בסיבוב הראשון, כדי שלא לתת למה שקרה ב-2002 לקרות בשנית, ושבסיבוב השני הם כבר יוותרו, כי במילא שני המתמודדים הם אותו דבר.

Nirvana0

New member
מה שמפחיד באמת

שבסיבוב השני יהיה סרקו מול לה פן, ואז האנשים מה banlieue הבטיחו להצביע בלה פן כמחאה (זה מהתכנית של הממוש). אבל התסריט של הסיבוב השני לא נראה לי מציאותי, לא יעשו את הטעות של 2002 פעמיים. תגיד מה דעתך על ה 574.8 קמ"ש. הייתי ב Pantin לפני כמה זמן וראיתי את הדבר הזה מקרוב, נראה מרשים מאוד.

chti

New member
זה גם מה שאני אמרתי לעצמי

אישתי למרות זאת טוענת שדווקא אחרי 2002 הכל אפשרי. ומבחינתי, היא מבינה הרבה יותר ממני בעניין, אפילו אם רק מכיוון שהיא חיה בצרפת מאז הולדתה. אגב, גם אני שמעתי את אותו האיום- רק שזה שאיים טען שהוא יצביע לה פן כדי לעשות את המהפכה אח"כ. כל כך צרפתי
אבל מה שבאמת לא מובן לי זה הפילוג הלא הגיוני של השמאל היותר קיצוני- שתי מפלגות טרוצקיסטיות, עוד שתיים קומוניסטיות (אאל"ט), אלטר-מונדיאליסטים וירוקים-סמי-קומוניסטים. אם הם רק היו מתאחדים... לגבי הרכבת, זה נפלא- אבל הם הגיעו לשיא הזה רק בזכות עובדי ה-SNCF שלא שבתו באותו יום.

ro99

New member
והנה "המלצה" מנגד ../images/Emo3.gif

רק הפרצוף שלה עם ההבעה של גור כלבים על פרוזאק עושה לי חררה. יש סרטים שרק אחרי lobotomy מלא אפשר להכניס אותי לבית הקולנוע בכדי לבהות בהם בתרדמת. יש לי אלרגיה חמורה לסכרין ולמתקתקות דביקה. It brings out the serial killer in me. אז אולי העובדה שהאנטי-המלצה באה ממני דוקא תעודד אותך לראות אותו! (עוד סימן קריאה!!!)

chti

New member
מצד שני

יש בסרט לא מעט רגעים, סצנות ונאדקוטות שמאד קשורות לתרבות הצרפתית העכשווית שזר לא יבין. אחרי שנחשפתי לקומיקאי ג'אמל דבוז ולהומור שלו, יש לא מעט קטעים בסרט שפתאום נראים אחרת. מה גם, שההכרות עם הסרטים המוקדמים של ז'נה זורקת אור קצת שונה על הסרט הנ"ל.

ro99

New member
מאמינה לך

וגם מודה שבאמת אין לי הכרות עמוקה עם התרבות הצרפתית (אפילו שאני מכירה את הסרטים של גודאר, ללוש, רנה, רומר, וכדומה - אבל תמיד דרך עינים לא צרפתיות). אבל האלרגיה שהזכרתי תופסת לגבי סרטים בכל השפות מכל קצוות העולם, כך שקשה לי להתגבר עליה אפילו כשהרקע מצדיק. אני כבר כמה פעמים כמעט נזרקתי מעולם הלסביות בגלל שאני לא מתחברת לשמאלץ האיום (בעיני הציניות להחריד) של סרטי החובה! ושילוב המילים "קומדיה" ו"רומנטית" זה שווה ערך אצלי לשלט "אין כניסה". אז סליחה: פאק שלי לגמרי.

chti

New member
דווקא מבין

גם אני לא מחובבי השילוב הזה- למרות שלטעמי הסרט הזה לא עונה ב-100% להגדרה הזו. יש בו בהחלט מאפיינים של 'קומדיה רומנטית', אבל יש בו גם הרבה מעבר לזה. והאמת היא שכל הסרטים המוקדמים שלו הם כל כך ציניים, פוסט מודרניים ומחושבים שזה גורם לחשוב פעמיים על כוונת המשורר. במובן מסויים, יש משהו בסרט שאומר שגם אהבה, עד כמה שהיא נראת לכאורה דבר לא מחושב ואינסטנקטיבי, יש בה לא מעט הגיון, או אם לצטט את אחת הדמויות- stratagème.

Woking

New member
אכן

כתבתי "קומדיה רומנטית" בלב כבד, כי הסרט הוא לא איזה גרסא צרפתית של Friends. זה סרט שיש בו הרבה יותר מזה גם לעיניים לא צרפתיות. נכון שזה סיפור אהבה עם סוף טוב, אבל בדרך יש עוד הרבה דברים. חוץ מזה הסרט הוא צרפתי, והאירופאים כשהם רוצים עושים קולנוע מעולה. שנית הוא בפריז, וזאת תפאורה נהדרת לכל סרט. זה לא סרט מופת אבל לדעתי גם לא chick flick. לדעתי בהחלט סרט ששווה שעתיים מהחיים.

chti

New member
מסכים לגמרי!

שווה שעתיים מהחיים, אבל רחוק מלהיות סרט מופת גם לטעמי.

Nirvana0

New member
אם כבר מדברים על התרבות הצרפתית

הבית שלי מסריח מאתמול, וזאת בעקבות קניית קמומבר - מה עושים שטי? חבל לי לזרוק אותו. לגבי ג'אמל ראיתי הופעה שלו ביחד עם חברים מהבלאד, והוא הרס אותנו. יש גם את מוסטפא (אני גרועה בלזכור שמות) שמופיע תדיר בתוכנית של שכחתי מה שמו החמוד, והוא גם מצחיק לדעתי.

chti

New member
../images/Emo6.gif

|עוד מנגב את הדמעות| קממבר מסריח לך? קממבר זה ממש לא נורא
האמת שיש סופגי ריח, כמו אלה ששמים בשירותים, שמותאמים למקררים ולריחות של גבינה מצחינה, ויש לא מעט שמשתמשים בזה. אני מניח שבסופר תוכלי למצוא אותם. לאיזה תכנית התכוונת? נכון שאין יותר מדי חמודים בטלויזיה, אבל בכל זאת- עוד קצת מידע יעזור (תתחילי עם הערוץ
)

Nirvana0

New member
אתה צוחק ../images/Emo46.gif

השכנה שלי בשיא חוצפתה אומרת לי Ça pue chez toi, כל הנסיונות להסביר שזו הגבינה עלו בתוהו. היא עדיין משוכנעת שיש לי חיה מתה בחדר, או משהו רקוב איפשהוא
טורקיה מה לעשות. לגבי החמוד, ולא לא זכרתי לבד בדקתי באתר של FR2 הוא Laurent Ruquier המתוק.

chti

New member
Ruquier בהחלט ממוש

הוא הדוד שכולנו רצינו כשהיינו קטנים. אבל מפתיע אותי שאת צופה בו דווקא; לטעמי התכנית שלו ובייחוד המשתתפים הקבועים בסופו של דבר די שמרניים או מתיימרים להיות הומניסטים-אינטיליגנטים ויוצאים בסופו של דבר די פרווה או סתם מלאים בעצמם (כריסטוף- ברררר). אצלנו בערב הטלויזיה פתוחה על +canal וה- grand journal. עניין של טעם כנראה- למרות שהתכנית לוקה לעיתים קרובות בשטחיות מה, יש בה מדי פעם פנינים אמיתיות (היומנאי הפוליטי שלהם, ז'אן מישל אפאטי, הוא דוגמא מצויינת), והאורחים שלהם הרבה יותר מעניינים (אותי). אני חייב לציין שאין הרבה אנשים איתם אני יכול לקשקש קצת בעברית על תרבות צרפתית עכשווית, ככה שזה ממש כיף.

למעלה