+ שאלה קטנהאין העלאת ריבית
http://www.globes.co.il/serve/
בוודאי+ שאלה קטנה
האם אי העלאת הריבית בהכרח טובה גם למניות הבנקים?
בוודאי
ככל שהריבית עולה פחות אנשים לוקחים הלוואת ומשכנתאות וכולי כיוון שזה הופך ללא משתלם עקב הריביות הגבוהות , ממילא כידוע לך נתח גדול מרווחיות הבנקים הוא הריבית על ההלוואות וכיוצא וממילא אם אנשים לא יהיה להם משתלם לקחת הלוואות המפסיד הגדול הם הבנקים , עכשיו כאשר הריבית לא עלתה בהחלט זה טוב לבנקים , יש עוד הרבה הרבה לכתוב אך אני כותב פשוט דברים בסיסים השווים לכל נפש להבין "כלכלה בגרוש" . או "גרוש בכלכלה" ממני קינן - אוהב ישראל
העלאת הריבית יכולה להזיק לבנקים+ שאלה קטנה
האם אי העלאת הריבית בהכרח טובה גם למניות הבנקים?
בדיוק מה שכתבו בתגובה מעליך הרבההעלאת הריבית יכולה להזיק לבנקים
אם הריבית לטווח קצר עולה מהר יותר מהריבית לטווח ארוך. בנקים משלמים על הכסף את הריבית לטווח ארוך ומלווים לפי הריבית לטווח קצר (ממנה הגזר הפריים). אם הפער בין הריביות נשמר הבנקים "אדישים" לשינוי. בקשר להלוואות שדובר עליהן בהודעה שמעלי, במחקרים לא מעטים (בארה"ב) גילו שכמות ההלוואות מתאזנת אם דמי הניהול של אפיקי החיסכון מוטי ריבית (שעיקר הפעילות שלהן הוא בבנקים).
אז כנראה שלא הבנת את התשובה שליבדיוק מה שכתבו בתגובה מעליך הרבה
הרבה יותר פשוט ממך , המסקנה המידית היא כפי שהוא כתב האיזון שכתבת נעשה לאורך תקופות בהן יש עלית ריבית ממושכת לאורך תקופה של 5 שנים ולא לאורך תקופה של עד שנה לכן למסקנה כפי שכתב מי שכתב לעיל עלית ריבית במצב הנתון תגרום רעה לבנקים והשארת הריבית על כנה טובה לבנקים וטובה לבורסה .
אכן אתה צודק אך תיארת את המצבאז כנראה שלא הבנת את התשובה שלי
לא אמרתי שאוהב ישראל טועה, ולא אמרתי המסקנה שלו שגוייה. פירטתי עוד סיבה (הרי אנחנו לא רוצים להגיע למסקנה נכונה אבל מסיבות לא נכונות, נכון?) הדבר האחרון שהבנקים בארה"ב למשל מעדיפים עכשיו זה להשאיר את הריבית על כנה, ולא בגלל שהיא גבוהה אלא בגלל שהתשואה לטווח ארוך נמוכה (בונדס ל-10 שנים). היא מצידה נמוכה מכה סיבות עלומות, שהפופולרית בינהן זה בגלל הקנייה מצד היפנים/סינים. בנקים יכולים להרוויח הרבה מאוד כסף כאשר הריבית עומדת גם על 8% ויותר, ויכולים להרוויח הרבה כאשר הריבית היא 3% ופחות. הכל תלוי בסביבה הכלכלית באותה תקופה ובתשואות לטווח ארוך.
שטויות, אין על מהאכן אתה צודק אך תיארת את המצב
בארה"ב בו בזמן שבישראל המצב לא כך הלא כן? בכל אופן אני מתנצל אתה איש טוב ויקר אני עוקב אחרי דבריך רק שדבריו של "אוהב ישראל" הרבה יותר פשוטים ומובנים . ושוב אני מתנצל...
חחח הצחקת אותיהעלאת הריבית יכולה להזיק לבנקים
אם הריבית לטווח קצר עולה מהר יותר מהריבית לטווח ארוך. בנקים משלמים על הכסף את הריבית לטווח ארוך ומלווים לפי הריבית לטווח קצר (ממנה הגזר הפריים). אם הפער בין הריביות נשמר הבנקים "אדישים" לשינוי. בקשר להלוואות שדובר עליהן בהודעה שמעלי, במחקרים לא מעטים (בארה"ב) גילו שכמות ההלוואות מתאזנת אם דמי הניהול של אפיקי החיסכון מוטי ריבית (שעיקר הפעילות שלהן הוא בבנקים).
סייג לחכמה שתיקהחחח הצחקת אותי
"העלאת ריבית יכולה להזיק לבנקים" תנסה לקחת הלוואה מהבנק תראה כמה ריבית תשלם. המקביל תפקיד לפקמ ותראה כמה ריבית תקבל, אחכ תבוא ותגיד אם הבנקים הפסידו. אף פעם הבנקים לא נזוקים,תלמד
סייגסייג לחכמה שתיקה
לפני שמדברים חושבים לפני שכותבים קוראים מה כתבתי אענה בקצרה למרות שהדברים כבר נכתבו לעיל ככל שהבנקים יעלו את הריבית על משכנתאות והלוואות יהיה פחות משתלם אם בכלל לציבור הרחב לקחת אותם ,ממילא הבנקים יפסידו . לא קשה ? נכון? מה כתבת ממש דברי ילדים - אתה רציני תגיד?
אנשים לא טיפשיםסייג
בהודעה המקורית לא כתבת בנקים למשכנתאות, ואני אחדש לך אפילו הבנקים למשכנאות לא יפסידו, כי תמיד יהיו אנשים שיצטרכו משכנתא ואין הרבה זוגות צעירים שיש להם הון עצמי של 700000 של לקניית דירה
Copyright©1996-2021,Tapuz Media Ltd. Forum software by XenForo® © 2010-2020 XenForo Ltd.