אין דת

yaronyby

New member
אין דת

אני לא מאמין בשום דת. אני מאמין שספרים אלו או אחרים (למשל תנ"ך) נועדו לאנשים חלשים שלא יודעים איך לעבוד את אלוהים. אני אעבוד את אלוהים בדרך שלי, ותאמינו לי שאני אעבוד אותו יותר טוב מבפנים מאשר על פי דברו של רב אחד. מה דעתכם?

ehudt

New member
אתה צודק במאה אחוז

בהנחה שאתה לא פוגע באף אחד בצורת "הפולחן" שלך (אם יש לך בכלל פולחן).

yaronyby

New member
Haefech

Aemuna sheli omeret sheani po kedey lasot kama sheyoter tov leatsmi velekulam. Az ani eeye tsadik o ma sheze

dean4

New member
רגע רגע..

גם אתה חלש אם אתה מקבל בקיומו של אל כולשהו כסיבה לקיומך.. ויותר מכך אם אתה מכריז כי תקיים לו פולחני התחנפות..

ehudt

New member
הכל תלוי באיך אתה מגדיר את אלהים

אם אתה מגדיר "אלהים=טבע" אז זה ממש לא משנה.

אם כך, תלוי גם מה זה "לעבוד אותו".

אם מדובר, למשל, בהגנת הסביבה, באהבת הטבע, ו\או באהבת אנוש, ב"מעשים טובים" - אז כל הכבוד.

לעבוד אותו

פרושו, לפי היהדות - להשלים את עולמו. ולגמור את קיום רצונו. כי הוא יתברך אינו צריך לנו או לעבודתינו. ובראנו כדי להטיב לנו. ותכלית ההטבה היא האפשרות שנתן לנו בבחירתנו ובכח עצמנו להשלים את עצמנו ואת עולמנו. ורצונו ודאי יקום. והעולם יגיע בסופו של דבר לשלמות בכל אופן שלא יהיה. השאלה - כמה יהיה לנו חלק בזה.

ehudt

New member
אולי דווקא

אולי דווקא החיפוש עצמו הוא המטרה. כי את האמת לא ניתן למצוא.

הוא שאל

כיצד אדע את רצונו. השאלה טובה אך תנאי ראשון הוא לרצות לדעת ולחפש. "אולי דווקא החיפוש עצמו הוא המטרה" - ואולי לא. חפש גם את התשובה לזה. "כי את האמת לא ניתן למצוא." - האמת כאן היא מושג רחב מדי. השאלה היתה לגבי ידיעת רצונו. ואם החלטת מראש שלא ניתן לדעת את רצונו אז אין טעם בחיפוש. עלינו לחוס על עצמנו ולהפסיק ללכת שולל אחרי ססמאות שלא אנו המצאנו ואינן שייכות לענינינו. "אולי החיפוש הוא המטרה". מטרה של מי? למה? אולי לא? אולי המציאה היא המטרה? הכל יכול להיות. השאלה היא אם באמת נחפש או רק נגיד אולי ואולי.

???

הפעם לא הבנתי אותך. דיברת על "לעבוד אותו" ומה אומר מושג זה. ועניתי לך מה עניין עבודת ה' ביהדות. מה יכול להיות יותר קשור?

קראתי

ועדיין איני מבין מה פתאום שאלת מה הקשר. זהו הנושא מתחילת השרשור - מהי עבודת האלקים. ועלו כאן כמה רסיסי דעות. אחד חושב שעבודת ה' היא לחלשים. והוא יעבוד את ה' בדרכו. אחד סובר שאלקים הוא הטבע חלילה וממילא כלום לא משנה. ואחד סובר שתלוי איך אתה מגדיר "אלקים" ולא הגדיר אלא טען שמעשים טובים כלפי אחרים וכלפי הסביבה הם מעשים הראויים לכל הכבוד. אז הרשתי לעצמי לסכם בכמה משפטים את הגדרת היהדות לעבודת ה', כפי שאני מבינה וכפי שעלה לי בלימודי. ואכן אתה ודאי צודק שהמונח הראשון שצריך להיות מוגדר לפני שמגדירים מהי עבודת הבורא - הוא מושג הבורא. הבורא הוא מי שבראנו ואת עולמנו. ממש כך. לא באנו מכלום ולא נוצרנו במקרה. סברות אלו לא יעלו על הדעת כלל. והיות וניכר שהשקיע הוא יתברך די מחשבה ותכנון בנו ובסביבתנו, סביר שיש לו כאן אינטרס. והיות ולא סביר שהוא נצרך לנו, ולא סביר שבראנו משיעמום, ולא סביר שבראנו כדי לסבול ולדבר כמה שטויות ולמות ולחלוף - לכן סביר שהאינטרס הוא שלנו.ומטובו בחר לו לרצות להטיב לנו ולמענינו בראנו. ומטובו הניח לנו להשלים את עצמינו וזו העבודה וזו ההטבה. עד כאן סברות שהיה עלינו להסיק בעצמנו אפילו לא היתה ניתנת תורה. ואמרו חז"ל על הפסוק - "לא בשמיים היא" - שאילו כן היתה בשמיים היה עלינו לעשות חבלים ולהורידה. ומה טוב ומה נעים ש "לא בשמיים היא" וניתנה תורה לעם ישראל, וכך ספרו לנו אבותינו מדור לדור, וכך העבירו את התורה ובידינו השמועה ובידינו התורה עצמה שבה בחר הוא להתגלות בעולמו כאז כן עתה ומי שראה פעם את האור שבתורה יודע זאת.

למעלה