הרוע והגבול שלו.....
שלומלום לך, אממ... היכן נמצא גבול הרוע? שאלה לא פשוטה. אני אתן לך את התשובה שלי. גבול הרוע נמצא במקום בו אני מספיק מחוסן מפני הפגיעה. ברמה העקרונית אף אחד לא יכול לפגוע בי (או בך) ואני אסביר, אנא קראי עד הסוף כדי להבין את כוונתי עד תומה. מי הוא זה שאומר נפגעתי? אני!. ומי יכול לומר אחרת? גם אני!. אם כך מי הוא זה שפגע בי? אני!. וזה לא קשור למה שנעשה לי אלא לפרשנות שלי לדברים. עכשיו בואי ניקח דוגמא, האמנת במישהו ונחשפת כלפיו ושיתפת אותו בדברים האישיים שלך ואותו אדם מעל באמונך. בואי נראה מה קרה? כל עוד הכל זרם באופן חיובי והאמנת לו לא הייתה בעיה ואת ביטאת כנות, עוצמה, פתיחות וכו´. אחר כך התברר שהאדם בו האמנת לא היה ראוי לאמונך. זה לא קשור אלייך כלל!! את ביטאת את האנושיות שלך בצורתה הגבוה ביותר ועל זה תיסתכלי. זה שהוא לא היה ראוי לאנושיותך זה בעיה שלו. את מאה אחוז בסדר. דבר נוסף, האדם שבטחת נראה לך מן הסתם בעל תכונות מסוימות. חוכמה, רגישות, עומק וכו´. ואחר כך התברר לך שיש לו גם תכונות אחרות פחות חיוביות. אפשר לרחם על אדם כזה, חישבי כמה קשות הבעיות הנפשיות של אותו אדם שהתנהג בכזה אופן נלוז. כאן הנקודה הכואבת בעיניי, תאמרי לי אם זה היה אדם מן השורה ללא תכונות חיוביות האם היית עד כדי כך נחשפת בפניו? כנראה שלא. עכשיו מה עושים? מסתכלים על מה שלמדת מהשעור, על הנפלאות שלך כאדם. ועל כך שיש אנשים נפלאים בעולם שאפשר לבטוח בהם, כמוך למשל. מה שחשוב זה שלגביי אותו אדם שמעל באמון שלנו חשוב לא ליפול למלכודת הרגשית וליצור איתו קשר שוב ולהאמין שהוא ישתנה, הוא לא!! אלא עם כן הוא ילך לטיפול נפשי עמוק ורציני וגם אז רק בסיומו וגם זה בספק. שלומלום