וואו אני רואה שמקרה ״קטן״ של התנהלות רשלנית בתור לבנק מצליח לעורר ענין וגולשים
מעבר לכעס המוצדק אבל קצת פרופורציות..
ראשית זה די מובנה שלכולנו יש לחצים ואז קל יותר לצאת איתם על מקרה שירותי כנ״ל
שנית לרוב יש יותר אמפתיה לנשים נחמדות ככה זה אז הרווחת צומי מכולם גם מעבר ליציאה..
אני בסה"כ רציתי לפרוק ולשתף. אני לא "אשמה" שהשיתוף שלי עורר עניין ולכן הערת ה"הרווחת צומי" שלך ממש לא במקום, כי משתמע מכך שחיפשתי צומי וזה ממש ממש אבל ממש לא נכון.
אולי המקרה ה"קטן" עורר את כל התגובות האלו כי לאנשים נמאס ממקרים "קטנים" של התנהלות מגעילה מצד נותני "שירות".
בעקרון לעובד בנק יש זכות קודמת למכונה כשיש איתו לקוח - יתכן והלקוחה היתה בבנק לפניך?
לא, היא לא. אני עמדתי בתור הזה במשך כעשרים דקות וראיתי את כל מי שהיה לפניי. ואם זו הייתה הסיבה, אז עובדת הבנק הייתה יכולה פשוט להגיד שזו הסיבה ולא "אה לא ראיתי אותך".
בדואר למשל נכנס לפני אדם עם פטור מהתור שהציג - הפקיד שיבח אותי שלא התרעמתי כי לדבריו
הרבה מתרגזים על הפטור הנ״ל (?)
פטור זה משהו אחר. זה פטור. זה נותן זכות קדימה חוקית. זקנים, נשים בהיריון, אנשים עם מוצר אחד או שניים בתור בסופר - זה ועוד, הכל מקובל ומובן, אבל זאת הייתה עובדת בנק, שמודעת היטב לכללי התור ועדיין לא נהגה לפיהם, ולא רק זה, אלא שהיא התעלמה לחלוטין מלקוחה אחרת של הבנק (אני), וה"ההתנצלות" שלה לא הייתה כנה; היא הייתה מזלזלת ונועדה להשתיק אותי ותו לא, מה שעוד יותר מרגיז.
משער שהתגובה לה ״זכית״ היה בה משהו מזלזל אבל כדאי לבחון לעומק מה בדיוק הרגיז.
חוץ מהעובדה שאנשים עושים מה שבא להם ו get away with it?
אני יודעת בדיוק מה הרגיז (מעתיקה ממקודם): העובדה שזאת הייתה
עובדת בנק*, שמודעת היטב לכללי התור ועדיין לא נהגה לפיהם, ולא רק זה, אלא שהיא התעלמה לחלוטין מלקוחה אחרת של הבנק (אני), וה"ההתנצלות" שלה לא הייתה כנה; היא הייתה מזלזלת ונועדה להשתיק אותי ותו לא.
*לדעתי, ואולי אני טועה, עובדים אמורים לא רק לשמור על הכללים בעצמם, הם אמורים לעשות כך שהלקוחות ישמרו על הכללים. למה שהלקוחות ישמרו על הכללים, אם אפילו העובדים מזלזלים? Lead by example, נכון? אם מורה תדבר בפלאפון בזמן שיעור, היא לא יכולה לצפות מהתלמידים שלה לא לעשות את זה. כשאנשים מבוגרים יושבים בקולנוע ומדברים או עונים לפלאפון, אז איך אפשר לצפות שהילדים שלהם יתנהגו אחרת, אם זו ההתנהגות שהם עדים לה?
מקרה שלי בתור לקופה בטיב טעם. לפני ילד קטן שמחזיק משהו ביד
אחרי כמה דקות מגיע אביו המגודל עם עגלה ונדחף לפני כי הילד שמר לו תור.
אני מעיר שזה לא סביר והנ״ל עונה שממש לא מזיז לו באופן אדיש במיוחד.
הקופאית רחוקה ולא שמעה.
מה הייתי אמור לעשות? בדיעבד חשבתי להעיר לו שהוא מחנך את הילד שלו להתנהל כמוהו
אבל גם זה עוד היה עלול להגיע לאלימות פיזית לפי הצורה שלו.
הכעס הזה נשמר לי בבטן הרבה זמן - האמת לא מבין למה אבל זה לא היה בגלל להמתין עוד 3 דקות.
מקרה מרגיז בגלל שאותו אבא התחכם, שכן בגדול הוא לא עבר על הכללים (אין שום כלל נגד לשמור תור), אבל זה לא היה יפה כי ברור שמי שהיה נעמד בתור אחרי הילד שלו ציפה לא לחכות יותר מדי זמן כי לילד רק היה משהו אחד לקנות.
אני לא הייתי עושה משהו כזה ולא הייתי מחנכת את הילדים שלי ככה, אבל בגדול הוא לא עבר על הכללים. היה צריך להגיב באופן יותר אנושי מזה.
אני מניחה שגם אם הקופאית הייתה שומעת, היא לא הייתה מתערבת, כי למי מתחשק לחטוף צעקות ואולי גם קללות? וגם, שוב, הוא לא ממש עבר על הכללים, זה פשוט היה מעשה לא יפה.
ולא, עשית נכון שלא הערת לו, כי זה באמת יכול היה להגיע לאלימות פיזית, וזה פשוט לא שווה את זה בגלל כמה דקות נוספות בתור.
זה המקום להוסיף, שזה לא הכמה דקות נוספות בתור שהרגיזו אותי (אני תמיד מגיעה לכל מקום עם מספיק זמן "ספייר" בדיוק בשביל מקרים כאלו שאינם בשליטתי), אלא העובדה שזו אפילו לא הייתה "סתם" לקוחה, אלא
עובדת המקום, שעברה על הכללים באופן בוטה והתעלמה ממני לחלוטין, כאשר גם אני, כמו זו שהיא דאגה לדחוף בתור, לקוחה של הבנק.