אין גבול לחוצפה

Bella Lola

Active member
בוקר. בנק. תור למכונות בשירות עצמי. תור אחד שממנו מתפצלים לאחת משלושת המכונות. הרבה אנשים בתור.
עובדת בנק מסתובבת בין האנשים לעזור למי שנזקק לכך.
באיזשהו שלב היא נעלמת, התור לאט לאט מתרוקן, מגיע תורי. אחריי יש אדם אחד בתור.
פתאום היא מופיעה, עם מישהי לצדה - לקוחה, ונעמדת מאחורי אחד הלקוחות שתופס את אחת המכונות. לא בתור המסודר. לא, לא. היא הולכת ישירות לאחת המכונות.
היא עסוקה מאוד בשיחה עם הלקוחה.
הבחור מסיים ואני אומרת להן: "סליחה, יש כאן תור".
שתיהן כלא שומעות, מתקרבות למכונה.
אני מעלה מעט את הווליום וחוזרת על דבריי.
עובדת הבנק לא מתייחסת. הלקוחה מגיבה ב"רק להוציא מספר".
"איזה קטע! גם אני צריכה רק להוציא מספר. יש כאן תור."
בשלב זה עובדת הבנק מועילה בטובה להכיר בקיומי, מסתובבת אליי (אבל רק בקושי) ואומרת: "סליחה, לא ראיתי אותך".
"את ע ו ב ד ת ה ב נ ק. את פה כל יום. כבר לפחות שנה שאני רואה אותך פה. את יודעת שיש כאן תור אחד שמתפצל."
"נו, ביקשתי סליחה, מה את רוצה?"
"אני רוצה שלפחות את בתור ע ו ב ד ת ה ב נ ק תשמרי על הכללים."
היא הפסיקה להגיב ואחרי כמה דקות שמעתי אותה מתבכיינת למישהי: "אני לא מבינה למה היא צועקת עליי. ביקשתי סליחה."
*למען הפרוטוקול, לא צעקתי עליה. הרמתי את קולי מעט ודיברתי בטון מלגלג וציני, כמו שמגיע לה, אבל לא צעקתי.

לאן הגענו שעובדת בנק לא מכבדת את הכללים בבנק שבו היא עובדת?? והיא עוד נעלבת על לקוחה שהיא נדחפה לה בתור כי "העזתי" להעיר לה שהיא נדחפה בתור?? אני מבינה שהלקוח אף פעם לא צודק פה בארצנו הקטנטונת, אבל לא הגזמנו? אין גבול לחוצפה?

Harrington

Well-known member
מנהל
בוקר. בנק. תור למכונות בשירות עצמי. תור אחד שממנו מתפצלים לאחת משלושת המכונות. הרבה אנשים בתור.
עובדת בנק מסתובבת בין האנשים לעזור למי שנזקק לכך.
באיזשהו שלב היא נעלמת, התור לאט לאט מתרוקן, מגיע תורי. אחריי יש אדם אחד בתור.
פתאום היא מופיעה, עם מישהי לצדה - לקוחה, ונעמדת מאחורי אחד הלקוחות שתופס את אחת המכונות. לא בתור המסודר. לא, לא. היא הולכת ישירות לאחת המכונות.
היא עסוקה מאוד בשיחה עם הלקוחה.
הבחור מסיים ואני אומרת להן: "סליחה, יש כאן תור".
שתיהן כלא שומעות, מתקרבות למכונה.
אני מעלה מעט את הווליום וחוזרת על דבריי.
עובדת הבנק לא מתייחסת. הלקוחה מגיבה ב"רק להוציא מספר".
"איזה קטע! גם אני צריכה רק להוציא מספר. יש כאן תור."
בשלב זה עובדת הבנק מועילה בטובה להכיר בקיומי, מסתובבת אליי (אבל רק בקושי) ואומרת: "סליחה, לא ראיתי אותך".
"את ע ו ב ד ת ה ב נ ק. את פה כל יום. כבר לפחות שנה שאני רואה אותך פה. את יודעת שיש כאן תור אחד שמתפצל."
"נו, ביקשתי סליחה, מה את רוצה?"
"אני רוצה שלפחות את בתור ע ו ב ד ת ה ב נ ק תשמרי על הכללים."
היא הפסיקה להגיב ואחרי כמה דקות שמעתי אותה מתבכיינת למישהי: "אני לא מבינה למה היא צועקת עליי. ביקשתי סליחה."
*למען הפרוטוקול, לא צעקתי עליה. הרמתי את קולי מעט ודיברתי בטון מלגלג וציני, כמו שמגיע לה, אבל לא צעקתי.

לאן הגענו שעובדת בנק לא מכבדת את הכללים בבנק שבו היא עובדת?? והיא עוד נעלבת על לקוחה שהיא נדחפה לה בתור כי "העזתי" להעיר לה שהיא נדחפה בתור?? אני מבינה שהלקוח אף פעם לא צודק פה בארצנו הקטנטונת, אבל לא הגזמנו? אין גבול לחוצפה?
מצד אחד את כמובן צודקת לחלוטין (אם כי יש מקרים בהם אדם היה קודם בתור אבל הגיע למקום לא נכון ואז אחד מהעובדים מסייע לו על-מנת שלא יצטרך שוב להמתין את התור כולו). מצד שני, היא התנצלה. אמנם לעולם לא נדע אם בקשת הסליחה שלה התייחסה להתעלמותה הראשונית ממך או לכך שהיא נתפסה בקלקלתה, אבל עדיין.
אז נכון, היא זאת שלא בסדר ואת לא עשית שום דבר רע. גם לא אם העלית קצת את הטון. אבל בכל זאת. התנצלה, בזה (וכמובן ב'ביטול המעשה') זה אמור להיגמר. אמנם לכולנו קורים לעתים דברים שמעצבנים אותנו שבוע שלם על אף שאחרים היו מחליקים אותם ואמנם לא ביקשת הטפות מוסר, אבל בכל זאת. כן, האירוע מוגזם, אבל גם קצת מהצד שלך. על פניו לפחות.

Bella Lola

Active member
מצד אחד את כמובן צודקת לחלוטין (אם כי יש מקרים בהם אדם היה קודם בתור אבל הגיע למקום לא נכון ואז אחד מהעובדים מסייע לו על-מנת שלא יצטרך שוב להמתין את התור כולו). מצד שני, היא התנצלה. אמנם לעולם לא נדע אם בקשת הסליחה שלה התייחסה להתעלמותה הראשונית ממך או לכך שהיא נתפסה בקלקלתה, אבל עדיין.
אז נכון, היא זאת שלא בסדר ואת לא עשית שום דבר רע. גם לא אם העלית קצת את הטון. אבל בכל זאת. התנצלה, בזה (וכמובן ב'ביטול המעשה') זה אמור להיגמר. אמנם לכולנו קורים לעתים דברים שמעצבנים אותנו שבוע שלם על אף שאחרים היו מחליקים אותם ואמנם לא ביקשת הטפות מוסר, אבל בכל זאת. כן, האירוע מוגזם, אבל גם קצת מהצד שלך. על פניו לפחות.
אתה יודע, הכי קל לעשות דברים מגעילים ואז להגיד "אוי סליחה".
ואני נתקלת יותר ויותר באנשים שעושים דברים מגעילים ואז אומרים "סליחה". כי זה לא קשה לזרוק לאוויר "סליחה", נכון?
למה שלא תעשו דברים מגעילים מלכתחילה? למה שלא תהיו בני אדם? (לא מדברת אליך עכשיו, אלא בכללי)
באמת שלא אכפת לי אם אני הגזמתי בתגובה שלי ולא קיבלתי את הסליחה שלה, כי זו לא סליחה אמיתית, כי מחר היא תעשה את אותו הדבר.
אז אולי - אולי! - אם היא באמת נפגעה מההתנהגות שלי וזה יגרום לה להיות קצת יותר בן אדם - אני לא מצטערת על "ההגזמה" שלי ואני לא אתנצל עליה.

Harrington

Well-known member
מנהל
אתה יודע, הכי קל לעשות דברים מגעילים ואז להגיד "אוי סליחה".
ואני נתקלת יותר ויותר באנשים שעושים דברים מגעילים ואז אומרים "סליחה". כי זה לא קשה לזרוק לאוויר "סליחה", נכון?
למה שלא תעשו דברים מגעילים מלכתחילה? למה שלא תהיו בני אדם? (לא מדברת אליך עכשיו, אלא בכללי)
כפי שכמדומני כתבתי גם למעלה בהקשר ספציפי זה, מסכים עם כל מה שכתבת בעניין. ועדיין :). לכי תדעי, אולי באמת התנצלה מעומק הלב? הרי גם זה קורה לעתים (היום בנסיעה באזור שאני לא בקי בו, נכנסתי בין כמה רכבים בפניה ברמזור, על אף שהייתה שורת רכבים ארוכה לאותה פניה ו'נדחפתי' בשלב מתקדם. זה נבע לחלוטין מטעות שלי וזיהוי לא נכון של הוראות הווייז. הרמתי את היד מחוץ לחלון לאות התנצלות, מבחינתי התנצלות כנה לחלוטין, אבל די ברור לי שהנהג שנדחפתי לפניו -אציין שהוא השתהה בתחילת נסיעתו כך שלא באמת הפרעתי לו- או אלו שעמדו מאחוריו בסבלנות בתור, לא יאמינו לי לעולם).
באמת שלא אכפת לי אם אני הגזמתי בתגובה שלי ולא קיבלתי את הסליחה שלה, כי זו לא סליחה אמיתית, כי מחר היא תעשה את אותו הדבר.
אז אולי - אולי! - אם היא באמת נפגעה מההתנהגות שלי וזה יגרום לה להיות קצת יותר בן אדם - אני לא מצטערת על "ההגזמה" שלי ואני לא אתנצל עליה.
מצוין, כי אין שום סיבה שתתנצלי עליה (גם לא כתבתי/דרשתי משהו כזה בשום מקום) :). זה יותר עניין של לטובתך (אם כי אני לגמרי בעד לעתים לשחרר קיטור גם אם זה כולל להישאר עצבניים על משהו קצת זמן מעבר לנצרך :)) מאשר טובת אותה עובדת שמן הסתם לא קוראת כאן.

Bella Lola

Active member
כפי שכמדומני כתבתי גם למעלה בהקשר ספציפי זה, מסכים עם כל מה שכתבת בעניין. ועדיין :). לכי תדעי, אולי באמת התנצלה מעומק הלב?
קשה לי להאמין... אבל אני כבר לא מאמינה ב"חף מפשע עד שהוכח אחרת". החיים לימדו אותי אחרת.
הרי גם זה קורה לעתים (היום בנסיעה באזור שאני לא בקי בו, נכנסתי בין כמה רכבים בפניה ברמזור, על אף שהייתה שורת רכבים ארוכה לאותה פניה ו'נדחפתי' בשלב מתקדם. זה נבע לחלוטין מטעות שלי וזיהוי לא נכון של הוראות הווייז. הרמתי את היד מחוץ לחלון לאות התנצלות, מבחינתי התנצלות כנה לחלוטין, אבל די ברור לי שהנהג שנדחפתי לפניו -אציין שהוא השתהה בתחילת נסיעתו כך שלא באמת הפרעתי לו- או אלו שעמדו מאחוריו בסבלנות בתור, לא יאמינו לי לעולם).
קורה. לעיתים. מאוד מאוד רחוקות. אבל מאוד.
מה שקרה לך היום זה מקרה של אחד למיליון בערך?
הכי לרוב אנשים נדחפים בידיעה ובכוונה כדי לעקוף את התור.
מצוין, כי אין שום סיבה שתתנצלי עליה (גם לא כתבתי/דרשתי משהו כזה בשום מקום) :). זה יותר עניין של לטובתך (אם כי אני לגמרי בעד לעתים לשחרר קיטור גם אם זה כולל להישאר עצבניים על משהו קצת זמן מעבר לנצרך :)) מאשר טובת אותה עובדת שמן הסתם לא קוראת כאן.
לא טענתי שכתבת/דרשת משהו כזה :) סתם עוד מחשבה שהייתה לי.
דווקא לי עוזר להגיד את הדברים בקול ולא להחזיק אותם בבטן, כי אני ממילא אחשוב על זה, אז עדיף לדבר על זה עם מישהו מאשר להסתבך בזה עם עצמי.

Harrington

Well-known member
מנהל
מה שקרה לך היום זה מקרה של אחד למיליון בערך?
לא יודע אם עד כדי כך, אבל אני אכן משתדל מאוד שלא לעשות דברים כאלו. כשהייתי צעיר זה היה שונה. אבל כבר מזמן (עשרות שנים) שאני משתדל לנהוג כמה שיותר באדיבות ובנדיבות ומעבר לכך לא לעבור על דיני התעבורה (זולת אולי מהירות מותרת וגם אז, ע"פ תנאי הדרך בלבד).
הכי לרוב אנשים נדחפים בידיעה ובכוונה כדי לעקוף את התור.
מודה שבצעירותי נהגתי כך. זה היה סוג של כיף. אבל כאמור, כבר עשרות שנים שאני לא שם. רחוק מכך.
דווקא לי עוזר להגיד את הדברים בקול ולא להחזיק אותם בבטן, כי אני ממילא אחשוב על זה, אז עדיף לדבר על זה עם מישהו מאשר להסתבך בזה עם עצמי.
אז טוב שמצאת את המקום לעשות את זה :).

דקל נור*

Well-known member
מבינה את הסיטואציה וגמני הייתי מעירה לה אבל שוכחת מזה אחרי 5 דקות.

dory30

Well-known member
את צודקת. הכי טוב זה להתלונן עליה, דרך פניות הציבור של הבנק למשל.

שיח סלימאן

Well-known member
מנהל
אנחנו גרים באותה מדינה?
זה לא יעזור להתלונן עליה. זה אף פעם לא עוזר להתלונן על שום דבר.
לא יודע אם אנחנו גרים באותה מדינה אבל להתלונן זה בדרך כלל כן עוזר כשעושים את זה נכון.

את כל מה שכתבת כאן כתבי שוב אבל במייל למנהל הסניף, מנהל האזור ונציב התלונות של הבנק (ניתן להשיג את רוב כתובות המייל באתר של הבנק).

להתלונן בפורום זה מצויין לצורך שחרור קיטור ותו לא.

Bella Lola

Active member
לא יודע אם אנחנו גרים באותה מדינה אבל להתלונן זה בדרך כלל כן עוזר כשעושים את זה נכון.

את כל מה שכתבת כאן כתבי שוב אבל במייל למנהל הסניף, מנהל האזור ונציב התלונות של הבנק (ניתן להשיג את רוב כתובות המייל באתר של הבנק).

להתלונן בפורום זה מצויין לצורך שחרור קיטור ותו לא.
מהניסיון שלי זה רק מוביל למכתבי התנצלות רשמיים ותו לא. ולמי זה עוזר? לא לי.

לא הייתה לי שום מטרה אחרת חוץ מלשתף במשהו שקרה לי.

Harrington

Well-known member
מנהל
מהניסיון שלי זה רק מוביל למכתבי התנצלות רשמיים ותו לא. ולמי זה עוזר? לא לי.
כמי שעבד בעבר במערכת גדולה מאוד, תלונות בהחלט יכולות להשפיע, הרבה מעבר למכתב התנצלות ו/או לתגובה הרשמית של המערכת. העובד ייקרא* למנהלו, יצטרך להסביר את עצמו, וכו'. לעתים גם תיכנס מעין נזיפה לתיקו האישי, באופן שיכול להשפיע על קידומו בעתיד ובמקרים חריגים אף על עצם העסקתו.

* כמובן שאין לי שמץ של מושג אם הבנק שלך ינהג כך אם לאו. אבל כך זה עבד באותה מערכת עליה אני מדבר. אגב, שם גם לא היה מן הנמנע שהמנהל היה נוזף בעובד מצד אחד, ולאחר מכן מצדיק את העובד מול המתלונן. כמובן מבלי שכל אחד 'מהצדדים' יודע על תגובתו כלפי השני.

Bella Lola

Active member
כמי שעבד בעבר במערכת גדולה מאוד, תלונות בהחלט יכולות להשפיע, הרבה מעבר למכתב התנצלות ו/או לתגובה הרשמית של המערכת. העובד ייקרא* למנהלו, יצטרך להסביר את עצמו, וכו'. לעתים גם תיכנס מעין נזיפה לתיקו האישי, באופן שיכול להשפיע על קידומו בעתיד ובמקרים חריגים אף על עצם העסקתו.

* כמובן שאין לי שמץ של מושג אם הבנק שלך ינהג כך אם לאו. אבל כך זה עבד באותה מערכת עליה אני מדבר. אגב, שם גם לא היה מן הנמנע שהמנהל היה נוזף בעובד מצד אחד, ולאחר מכן מצדיק את העובד מול המתלונן. כמובן מבלי שכל אחד 'מהצדדים' יודע על תגובתו כלפי השני.
היה לא מקרה בעבר עם אחת הפקידות בבנק הזה.
זה היה בתקופת הקורונה, כשכבר אי אפשר להגיע לבנק "סתם ככה", אלא היה צריך להזמין פגישה מראש, וזה מה שעשיתי. קבעתי פגישה נניח לשעה 9 בבוקר (השעה המדויקת לא קריטית, זה היה מזמן ואני כבר לא זוכרת) עם אחת הפקידות. הגעתי לבנק כ-10 דק' לפני הפגישה, הוצאתי פתקית עם פרטי הפגישה, הלכתי לקומה שבה יושבת הפקידה והתיישבתי לחכות מול מקום העבודה שלה. היא הייתה עם לקוח.
09:00.. 09:05.. 09:10... 09:15... היא מסיימת עם הלקוח, הוא יוצא ומישהי - הופ! - נכנסת אליה. אומרת לה משהו, הפקידה עונה משהו וההיא מתיישבת. בינתיים, הפקידה לא "מזמנת" את "הבא בתור" במערכת הכריזה.
אני ניגשת אליה ואומרת שיש לי פגישה ב-09:00 ומתי הפגישה של הגברת שהתיישבה אצלה כרגע.
הפקידה מסתכלת עליי כאילו נפלתי מהירח - לא היה לה מושג אם הגברת בכלל קבעה פגישה. הגברת אומרת לי "אצלי יש פגישה ב-9".
מפה לשם מתברר שאצל הגברת אמנם הפגישה ב-9, אבל אצל פקידה אחרת.
אני אומרת לה שתלך בבקשה לפקידה שאצלה היא קבעה את הפגישה והיא אומרת לי: "אבל אצלה יש מלא אנשים".
בינתיים, הפקידה לא מתערבת.
הגברת לא מוכנה ללכת. אני אומרת לפקידה שזה לא בסדר, והפקידה אומרת לי: "תחכי כמה דקות, זה לא יקח לנו הרבה זמן".

באותו הרגע הלכתי למנהל. גוללתי בפניו את מה שהרגע אירע, הוא אמר "אני מתנצל, בואי אני אטפל בך".
אחרי מספר שבועות נאלצתי להגיע לבנק שוב (הייתי בתהליך של קניית דירה ולצערי הלכתי אז לבנק לא מעט). חיכיתי 20 דק' ממועד הפגישה, לא היה אצלה אף אחד כשהגעתי והיא לא זימנה אותי. כשניגשתי לשאול, היא נבחה עליי "כמה דקות!". אותה פקידה.
היא באמת קראה לי אחרי 2-3 דק'. אחרי שיצאתי ממנה, ניגשתי למנהל, סיפרתי לו על ההתנהלות שלה. הוא התנצל.

היום הייתי אצל אותה פקידה שוב. קרה בדיוק אותו הדבר.

dory30

Well-known member
אנחנו גרים באותה מדינה?
זה לא יעזור להתלונן עליה. זה אף פעם לא עוזר להתלונן על שום דבר.
לאמא שלי יש חשבון בבנק לאומי. לפני למעלה משנה הם החליטו לבטל לה את מסגרת האשראי, ע"ס משהו מערכתי שלא הבנתי אותו. היה פקיד בדרג גבוה שהתנכל לה ולאחרים. אבא שלי ואני שוחחנו איתם- וכשהבנו שהוא מקבל גיבוי של המנהלת, פנינו לפניות הציבור של לאומי ולפיקוח על הבנקים. אחרי פחות מחצי שנה, הם נכנעו והחזירו את המסגרת. המנהלת אגב, פוטרה. אז כן, לפעמים זה עוזר אם מתעקשים חזק.

Bella Lola

Active member
מי הולך לבנק בכלל?
הכל מקוון היום. אין שום סיבה ללכת לבנק.
וואלה....
הכל מקוון אתה אומר?
אין סיבה ללכת לבנק?
וכשצריך למשוך כסף מהכספומט כדי לשלם לוועד בית למשל כי מה לעשות שהוא לוקח רק מזומן? או להפקיד שיק בנקאי בסכום שלא ניתן להפקיד במכונה בשירות עצמי או באפליקציה?

אתה יודע, אני בשמחה גדולה מאוד לא הייתי הולכת אף פעם לבנק כדי לא להתמודד עם אנשי "שירות" שמתנהגים כאילו הכרחתי אותם להגיע לעבודה היום, אבל מה לעשות שגם ב-2021 לא הכל אפשר לעשות באופן מקוון!!

ע.משולם

Active member
וואלה....
הכל מקוון אתה אומר?
אין סיבה ללכת לבנק?
וכשצריך למשוך כסף מהכספומט כדי לשלם לוועד בית למשל כי מה לעשות שהוא לוקח רק מזומן? או להפקיד שיק בנקאי בסכום שלא ניתן להפקיד במכונה בשירות עצמי או באפליקציה?

אתה יודע, אני בשמחה גדולה מאוד לא הייתי הולכת אף פעם לבנק כדי לא להתמודד עם אנשי "שירות" שמתנהגים כאילו הכרחתי אותם להגיע לעבודה היום, אבל מה לעשות שגם ב-2021 לא הכל אפשר לעשות באופן מקוון!!
עכשיו אני מבין את ההתנהגות של ההיא מהבנק. את ממש לא נעימה...מאוד תוקפנית...
רגע, רגע לפני שאת מורידה לי את הראש...אני אוכל להציע לך סיוע בבנקים...לתפוס עבורך מקום, לדחוף נדחפים בתור...או אם בכלל תרצי, אוכל בכלל לדאוג לפיטורי זאת שניסתה לדחוף מישהו לפנייך בתור. העיקר שתהי רגועה...

Bella Lola

Active member
עכשיו אני מבין את ההתנהגות של ההיא מהבנק. את ממש לא נעימה...מאוד תוקפנית...
רגע, רגע לפני שאת מורידה לי את הראש...אני אוכל להציע לך סיוע בבנקים...לתפוס עבורך מקום, לדחוף נדחפים בתור...או אם בכלל תרצי, אוכל בכלל לדאוג לפיטורי זאת שניסתה לדחוף מישהו לפנייך בתור. העיקר שתהי רגועה...
יחס גורר יחס, יקירי.
אל תדבר אליי כאילו אני מטומטמת ("מי הולך לבנק בכלל? אין שום סיבה ללכת לבנק") ואני אדבר אליך בשיא הנעימות.
אתה חושב שאני עד כדי כך מפגרת שאם יכולתי לעשות משהו באופן מקוון, הייתי מבקשת חופש מהעבודה בשביל ללכת לבנק? משעמם לי בחיים?

dory30

Well-known member
מי הולך לבנק בכלל?
הכל מקוון היום. אין שום סיבה ללכת לבנק.
אבל כמו שהכותבת ציינה, למעט מקרים יוצאי דופן. אני הייתי בשנה האחרונה אולי פעמיים, כדי לקבל כרטיסי אשראי. שיימשך כך.

למעלה