אין גבול להתפתחויות...

בן הצבי

New member
אין גבול להתפתחויות...

אתמול בלילה אני הולך להוציא את היומן שלי מהתא בישיבה, ואני מגלה שהוא לא נמצא, ולא רק היומן, אלא שני ספרי מחשבה יהודית, (של הרב פרופסור שמחה בונם אורבאך),"אתיקה" של שפינוזה, "אנו היהודים החילונים" בעריכת דדי צוקר, ו"ישעיהו לייבוביץ'-הגותו ופועלו". הייתי לחוץ כמו קפיץ, שהרי אם בחור קורא את היומן שלי, ובו דעותיי הכפרניות והתהליך שהביא אותי אליהן, הוא מקבל הלם.. מסתבר שבחור פרץ לי את המנעול, והביא את הנ"ל למשגיח שלי... היום הוא קורא לי ומדבר איתי על היומן שלי... חוצפה שכזו... בקיצור, הרב שלי יודע הכל עלי, פשוט ה כ ל. אני הייתי בטוח שהוא ישלח אותי לכל הרוחות, מאחר והוא יודע שאני חילוני לכל דבר... הוא בעצם השאיר אותי בנסיון אחרון להציל את נשמתי. אני מצידי נשאר כאן כיון שזה המקום היחיד שאני יכול לקרוא את ספריי באין מפריע. ברגע שאסיים את החומר שאני מעוניין לקרוא-אני בחוץ.נקודה. אגב,הוא אמר לי במילים הבאות-"אני משגיח כבר 25 שנה, ומעולם לא התמודדתי עם בחור כזה. מעולם." אל תגידו לי שגם אתם שמעתם את המשפט הזה...

איזה כיף זה להיתפס!!!

אני רצינית!!! לפעמים אין לך את האומץ לעשות משהו שאתה רוצה ורק כשאתה נלחץ אל הקיר אתה עושה אותו. ובכלל זה מוריד מועקה גדולה מהלב. אגב אם הסיבה היחידה שאתה בישיבה היא "מקום לקרוא" באין מפריע. לא חסר ספריות בכל רחבי הארץ שיספקו לך את השירות חינם אין כסף. אז אולי זאת לא הסיבה?

בן הצבי

New member
את כ"כ צודקת אלוהימית...

באיזה שהוא מקום זה באמת נפלא להיתפס. זה אכן מוריד מהמועקה של תחושת הצביעות. ובאשר לשאלתך-כשאצא בפועל לא יהיה לי את כל הזמן שבעולם כמו שיש לי כאן. הרי בחור ישיבה יכול לעשות מה שבא לו, מבלי לחץ מבחנים, סימסטר, וכו'. חוץ מזה-עדיין יש אנשים שאני בהחלט חייב להם את הכמה שיחות אחרונות שלי איתם בתור בחור ישיבה. פשוט צריך להיות הוגן לפעמים.

אתה צריך להיות הוגן בעיקר לעצמך,

וגם אם תצא עדין אתה יכול לדבר איתם (בתנאי שהם ירצו) ולהסביר להם מה שהם ירצו. ואין בזה חוסר הגינות אם תה לא תסביר להם את עצמך. בנוסף רק שתדע שזמן לקרוא ספרים בדרך כלל יש, הבעיה היא הטלויזיה (בכל אופן אצלי) שתופסת לי את זמן הקריאה. בכל מקרה, קח תזמן אם זה מה שאתה צריך.

בן הצבי

New member
זה לא העניין של לדבר איתם.

אני צריך לתת לחלק מהם את ההרגשה שנתתי להם לעשות כל שביכלתם למנוע את יציאתי. אלה אנשים שאני מכבד, ולכן אאחר את יציאתי במספר חודשים. האמת - עכשיו יותר קל לי, כיון שהמשגיח שלי יודע שאני לא דתי... אגב - אני מרגיש בתוך חלום. זה לא נראה לי מציאות בכלל... מי שהכיר אותי לפני - ידע שאני הייתי גדול המאמינים.. אני בעצמי מרגיש בחלום...

rigoletto111

New member
ואללה, נשמע כמו הסיפורים של ביאליק

והחברים שלו שהיו מעיפים אותם מישיבת וולוז'ין כי נתפסו מעשנים בשבת או קוראים דברים שלא צריך לקורא... <האח הגדול יודע הכל>

בן הצבי

New member
ביאליק עשית אותי...?

הרב שלי דוקא הזדעזע מהמשפט שציטטתי מטשרניחובסקי "על אותם אלה הכורכים את אלוהים ברצועות שחורות על הידים"....

amiak

New member
מחטטים לך בתאים?!?!

אף אחד לא שמע על פרטיות...??? רק בגלל זה לא הייתי נשארת במקום. והמשפט הכי דומה ששמעתי היה מהמורה שלי לתנ"ך באולפנא "ארבעים שנה אני מורה ומעולם לא היתה לי תלמידה סוררת כמוך"

בן הצבי

New member
זו באמת חוצפה שאין כדוגמתה...

אבל את הערכתי את תגובתו של הרב שלי. באמת..

בן הצבי

New member
צודקת במאת האחוזים.

אבל את תגובתו של הרב שלי אהבתי. הוא בעצם נוטל הימור די רציני, ומסכן את הבחורים בישיבה-מנקודת הראות שלו- (הרי שלייזר פלס מגיע לישיבה זה לא דבר של מה בכך...) בשבילי.

פרח צוף

New member
כל הכבוד על האומץ

אני ברגע שהיו מגלים עלי הכל הייתי לוקחת את רגלי ומתעופפת לעולם יותר טוב אם יש כזה בכלל ואיך עמדת מול המשגיח פניםמול פנים עם העובדות?

בן הצבי

New member
הוא שאל אותי אותי בקשר לחילול שבת.

הוא הרי קרא ביומן שלי שכתבתי בליל שבת האחרון ביומן, וביקשתי ממנו לעבור נושא.אז הוא שאל אותי בחיוך-"קשה לך להסתכל לי בעיניים?" אז הסתכלתי לו בעיניים ואמרתי - "לא!!" הסברתי לו שאני, מטבעי, אינני אוהב לגרום לאנשים צער. פשוט קשה לי לדבר עם אדם על דבר שאני יודע שיסב לו צער עמוק. אבל בפירוש אינני מתבייש במה שעשיתי, ואני יכול להסתכל לו בעיניים ללא צל של בושה.

בן הצבי

New member
בכיף.....

לא הספיקו לך הנשיקות דאז..?

algaren

New member
????? ?? ??!

???? ??? ?? ?? ?? ??? ?????? ???? ?? ??? ???? ???? ?? ?? ?????? ?? ?? ?????? ????? ??? ??

Le Fay

New member
algaren, אם לא אמרו לך: בכל ההודעות

האחרונות שלך אנחנו יכולים לקרוא רק סימני שאלה.

בן הצבי

New member
דוקא יש מזל....

או השגחה פרטית, איך שתרצה... במקרה, לא הזכרתי במיוחד אנשים ביומן. זה יותר הגיגים פרטיים. (שיעלו לפורום בקרוב ממ"ש ממ"ש ממ"ש עם כל הפירושים שבזה...)

מקסים

כל כך מקסים ויפה לקרא את כל התגובות, כל כך הרבה מחשבות כל כך הרבה יצירתיות כל כך הרבה מקוריות כל כך הרבה א ה ב ה כל כך כיף לי שאני פה כל כך כיף לי שאתם פה כל כך עזוב שאני רחוק כל כך שמח שאבא לבקר כל כך הרבה כל כך באהבה ציפור

למעלה