אין גבול לאטימות

לגרשון שלום

עם כמות השכל של החרדים זה עלול לקרות. אך למה לקפוץ לכביש אם אפשר לזרוק על המכוניות אבנים או לשרוף אותן, כן מדובר בקבוצה של אנשים שבמקום שכל בראש יש להם כובע מעל הראש שכנראה חוסם להם את הדרך לשכל

gershon17

New member
אני נותן לך הזדמנות מסויימת

לחזור בך. מה שכתבת ממש ממש מגעיל ודוחה, שלא לומר משולל כל יסוד.

לגרשון שלום

איני חוזר בי, החרדים פוגעים בזכויות אדם ומנצלים אותנו. האירוע עם האור האדום הוא רק דוגמא להתנהלות החרדים לכן מה שרשמתי אינו דוחה ואפילו מציאותי

gershon17

New member
ברור לך מה אתה, נכון?

אתה בדיוק מה שכל המתלהמים נגד שינוי אמרו על תומכי שינוי - שהם מונעים על-ידי שנאה. אם מחליפים "חרדי" ב"עשיר" אצלך בהודעה מקבלים את המנטרה הרגילה של ממתיקסוד. אתה מוציא שם רע לכל מי שתמך בשינוי, ולשלושת האנשים שעדיין תומכים בה.

לגרשון שלום

הדעה שאני חושב מייצגת אותי בלבד ולא את מפלגת שינוי. למרות שיש לי סיבה טובה לשנוא את החרדים הם משתמטים מהצבא, מרוויחים על חשבונינו וכופים עלינו כפייה חרדית. מה זאת הפסיקה של הרב דב ליאור והחרדים שאף אחד לא גינה אותו, זה טירוף. ממתיק שונא עשירים סתם ללא סיבה יש עשרים שמאלנים כלכלית ויש עניים ימנים כלכלית ניתן היה לראות זאת בבחירות כשהם בחרו. החרדים הם פאנטים לצערי מפלגת שינוי לא שונאת חרדים בניגוד לש"ס ויהדות התורה שכן שונאות חילונים ובכלל כל מי ששונה מהם

Fasz

New member
טומי, אני מקווה כי שאלתי לא תהיה

אישית מדי, אך אודה לך אם תענה עליה: האם אתה שירת בצבא, או עשית שירות לאומי מסוג כלשהו? העדת על עצמך כאנטי-ציוני באחד הפורומים האחרים, ולכן אני תמה על כך. בנוסף לכך, אל תשכח גם כי דין החרדים כדין הערבים (להוציא מיעוט מהבדואים, ורוב הדרוזים).

אשרת

New member
אני אשיב במקומו, משום שאני יודעת.

כן, טומי משרת בצבא

לפסז שלום

כמו שאשרת רשמה אני משרת בצבא. כשזה קשור לצבא אני שם את הדעות שלי בצד, אני חיי במדינה הזאת וחייב לה גם אם אני לא מסכים איתה. בתור אזרח שחיי בישראל אני חש מחוייבות נכון אני לא מסכים עם כל מה שהצבא עושה. אולם עדיין יש לי מחוייבות. ואין בעיה זכותך לשאול אותי תרגיש בנוח

פסז למרות חילוקי הדעות אנחנו מדינה

יש חוקים והסכמות שאנחנו צריכים לקבל. נכון יש בינינו חילוקי דעות, אולם אנחנו באותה מדינה. תרגיש בנוח לשאול אותי כל שאלה הפורום שדברת עליו הוא החילוני לאומי שם אתה הייתה בין המיעוטים שהיו איתי בסדר למרות שאיני בדעות שלו. אם כל אחד לא היה מתגייס בש דעותיו אני בספק אם היו חיילים. חבל שהחרדים למבינים זאת אין מדינה ללא צבא גם אם אנחנו חולקים על מעשיו

Fasz

New member
עליי לציין כי הופתעתי

אמנם אין אתה ציוני, אך אתה מוכן לשרת בצבא המדינה הציונית ולו בשל נאמנותך למדינה בה אתה שוכן. אני מכבד החלטתך, כמו את העובדה כי החלטת ללכת בעקבות המוסר, ולא להצטנע תחת אדרת הצביעות אשר על פיה משתמטים בני נוער רבים. אני מניח כי אינך משרת ביחידה קרבית, אך גם אם הינך משרת ביחידה עורפית חרף דיעותיך, הינך ראוי להערכה ועל כן אני מוקיר את הדרך בה החלטת לפעול. אגב, אתה יכול להמשיך ולכתוב בפורום המחנה החילוני לאומי, שהרי אין חוסמים שם אנשים בעלי דיעות שונות, אלא מגיבים לכל אדם השוטח דעתו, קיצונית ככל שתהיה, ואני מצר על כך שלא ניתן לראותך עושה כן.

לפסז שלום

לפעמים יש הפתעות גם אזרחים שלא ציוניים מתגייסים אני לא רואה כל סיבה שלא הם חיים במדינה הזאת זה קו החשיבה שלי ולכן אני מצאתי לנכון להתגייס ואני עושה זאת בלב שלם. אמנם אני לא משרת ביחידה קרבית או עורפית. אך הסיבה שאני לא קרבי לא קשורה לדעותיי, הפרופיל שלי 64 מפני שיש לי בעיות מוטוריקה גסה (בעיות בידיים) ולכן יש דברים שאני לא מסוגל לעשות או שלוקח לי זמן יותר מאחרים. אם הייתי קרבי הייתי מבצע את ההוראות ממפקדיי גם אם אני לא מסכים אתם (בתנאי שהפקודה חוקית). בקשר לפורום המחנה החילוני לאומי אני עדיין ארשום שם כמו שציינת אני לא רואה כל סיבה שלא לרשום שם. במידה והייתי עוזב הייתי רושם מכתב פרידה ומסביר מדוע החלטתי לעזוב. לצערי ישנם גולשים שבמילים עדינות לא אוהבים אותי כנראה שזה יהיה הדדי עם אותם גולשים. מדוע אני קיצוני לדעתך?

Fasz

New member
אל תתייחס לדיעותיהם של אותם הגולשים

הבעיה נוצרת, כאשר אנו מחליטים לברור האנשים להם אנו נותנים מתשומת ליבנו החיובית ע"פ השקפותיהם הפוליטיות. זה פסול וזה בלתי מוסרי לדידי. רבים ממכרי הינם בעלי דיעות שונות משלי, אך לא תשמע ממני מילות גנאי כלפיהם. עלינו לזכור כי לא מול האנשים אנו מתפלמסים, אלא מול דיעותיהם. הקיצוניות הינה יחסית, וכמובן שלא כיוונתי דברי אליך, אלא אל דיעותיך. אתה פוסט ציוני, ודיעותיך הלאומיות אינן מתיישרות עם דיעות הרוב במדינת ישראל, אדרבא ואדרבא, הן מהוות אנטי-תיזה לדעת הרוב. על כן דיעותיך המדיניות הינן קיצוניות במידת מה, אך יש לציין כי לפחות אינך עושה בהן שימוש למען השתמטות מחובותיך הלאומיות כאזרח במדינת ישראל, ועל כן אתה ראוי לכל הערכה.

תודה פסז

אני לא משתדל לא להתייחס לגולשים האלו למרות שבמידה מסויימת אני לא אוהב את מה שהם רושמים אפילו מתנגד.לרשום שהם רואים בי אוייב הם הלכו יותר מידי רחוק חבל שזאת דעתם. אתה אחד מאלו שמכבדים אנשים עם דעות שונות ממנו עובדה שאתה בליכוד ואני מכבד אותך וההיפך שנינו מכבדים זה את זה. אני אמשיך לרשום בפורום המחנה החילוני לאומי. ידוע לי שלא התכוונת אליי אני לא קיצוני במידה מסויימת אני נחשב למרכז שמאלני בטחונית וימני כלכלית אז כמה שזה מוזר אני איך שהוא קשור למרכז

תתפלא לשמוע שהרבה פעמים רמזורים

ותמרורים מוצבים במקום שבו לעוברי הדרך אין מספיק מידע בשביל להחליט לבדם מה לעשות. מקום כזה יכול להיות מקום בו שיקול דעת שנראה סביר גרם בעבר להרבה תעונות או מקום שבו המהנדס טוען שרק נדמה שרואים אם המכוניות שמימול באות בזמן.

gershon17

New member
מה אתה מנסה להגיד?

שלא צריך לחצות את הכביש כשהרמזור אדום? ברור, לא צריך. אבל אנשים בכל זאת עושים את זה בהמוניהם, ומסתבר עכשיו שאין איסור הלכתי לחצות את הכביש באור אדום אחרי שוידאת שאין מכונית מתקרבת. נו, אז אין איסור הלכתי כזה. אז מה? מה איכפת לכולם פה פתאום מההלכה? יש בעיה עם התנהגות הולכי רגל בכבישים בארץ, והיא לא בעיה הלכתית.

gershon17

New member
אתה חוזה עתידות?

הבה נמתין שנה ונראה אם עלה מספר הולכי הרגל החרדים שנפגעו בגלל שחצו את הכביש במעבר חציה אבל באור אדום. בכמה אתה מצפה שהמספר הזה יעלה?

למעלה