אין גבול לאטימות

אין גבול לאטימות

הרב דב ליאור פסק שמותר לחצות באור אדום במידה וממהרים לאוטובוס ואין מכוניות. בכביש יש חוקים ואחד החוקים החשובים ביותר הוא לציית לרמזור. אם אותם אזרחים באמת ממהרים שיצאו מהבית 10 דק' לפני, הרי אם הם יהיו לחוצים הם לא יסתכלו על המכוניות. ומה יקרה אם לפתע תעבור מכונית אם להולכי רגל יש רמזור אדום אז למכוניות יש רמזור ירוק ויש לנהגים את הזכות לנהוגאפילו חובה אם בכביש. החוק הזה מסוכן

אנדרי ז

New member
מסתבר שלציבור מסויים במדינה הזאת

החוקים היחידים שחשובים בעיניו הם חוקי ההלכה. ראיתי זאת היטב כשנסעתי אמש ברחוב בר אילן הידוע לשמצה בירושלים, ונדרשו ממני לא מעט צפירות כדי להרחיק מאמצע הכביש חרדי שהתהלך שם בנונשלנטיות עם עגלת קניות כאילו הכביש שייך לו ואין עליו בכלל תנועת מכוניות. נראה לי סכנת נפשות לנסוע שם, ולא רק בשבתות...

vinney

Well-known member
אני לא מבין אפילו איך זה קשור להלכה

זה סתם טיפשות ואטימות, כאילו מה? "תהרגו, רק אל תאחרו לאוטובוס"??? אין איזה חוק נגד זה? הוא הרי מסכן את כל הסתומים שמקשיבים לו כאילו הם מהופנטים!

נכון ויני ואני בספק אם יגיעו בזמן

הם נוהגים בכסילות הרי במידה והם יעברו באור אדום עשוייה להגיח מכונית שיש לה אור ירוק באשמתם עלולה להיווצר תאונה. עדיף לאבד רגע מהחיים מלאבד את החיים ברגע, אני סבור שהחרדים יקשיבו לרב כהרגלם. הם חסרי השכלה הם יודעים רק לעשות מה שהרב שלהם אומר למרות שגם הוא לא יודע דברים רבים

../images/Emo45.gif אנדרי החרדים אבדו כל היגיון

הם חייבים בעולם פרימיטיבי הם לא שמעו על מדרכה. הם מסכנים את חיי הנהגים וחייה, אולי לא אכפת להם מהנהגים שגם זה לא בסדר. אולם הם מסכנים את חייהם מהם רוצים להתאבד, חוקי ההלכה הם לא החוקים היחידים מסוכן לנסוע בשכונות שלהם וכנראה שמסוכן לתת להם לצאת לרחוב לבד

mishauli

New member
אני מצפה מחסידיו שיחצו באדום, יחטפו

קטס - ויזמינו את רבם כעד הגנה במשפט, לפי העיקרון "נאה דורש - נאה מקיים".

מישה אני מסכים עם רוב המשפט

ההסתייגות היחידה של היא דאגה כלפי הנוסע הישר שלא אשם אני מקווה שהוא ומכוניתו יצאו בסדר ללא פגע. מהחרדים לא אכפת לי אני מקווה שישפטו את הרב שלהם או שהמדינה כרגיל תוותר לחרדים במקרה הזה החרדים עוד יאשימו את הנהג שנסע לפי חוקי התנועה

mishauli

New member
אני מתנחם בכך מיסינו יממנו את קצבת

השארים לתריסר ילדיו של החסיד שנדרס על מימוש תורת רבו.

מישה אני מסכים אתך

אולם אני חושב שגם אם החסיד לא היה נדרס היינו ממנים את ילדיו. במחשבה שנייה אתה צודק על הריגת החסיד שלא ציית לחוקים אלא להלכה נצטרך הם ידרשו פיצויים. מה שבאמת מלחיץ אותי זה הנהג ומכוניתו שהם חפים מפשע לאן הגענו אנחנו צריכים להתנצל על קיום חוקים

gershon17

New member
דווקא במקרה הזה

הוא פשוט אמר את המובן מאליו וחזר על הנורמה המקובלת בציבור הישראלי. אנשים חוצים באדום או לא במעבר חציה כל הזמן. להאשים בזה רב זה פשוט מטופש.

לגרשון שלום

אני אף פעם לא חציתי את הכביש באדום ותמיד עברתי במעברי חציה. יש אזרחים שלא מבצעים את החוקים חבל מאוד אז הם לחוצים לאחר לפחות אם הם יאחרו הם יגיעו ליעד ולא יפגעו.הרב אשם הרי הוא מעודד את שאר החרדים לחצות כביש באור אדום או לא במעבר חציה

gershon17

New member
נו, ברצינות

"חרדי" לא אומר "אידיוט". מן הסתם שאלו את הרב אם יש איסור הלכתי לחצות רמזור אדום כשממהרים והוא ענה שלא. אתה מכיר איסור הלכתי כזה? הגורם מספר אחד לתאונות דרכים עם נפגעים בישראל הוא התנהגות הולכי רגל, וזה לא בגלל שההלכה מרשה לחצות באדום.

vinney

Well-known member
מכיר את הפתגם

do what I say, not what I do? בהקשר של רמזורים ואמירות תנועה - זה חייב להיות כך, גם אם זה עלול להחשב לצביעות. רק כך משהו ישתנה. להטיף לעבריינות וסכנת נפשות מעבר למה שכבר קיים זה בעיניי פשע.

gershon17

New member
מה זאת אומרת זה חייב להיות כך?

ההלכה היהודית חייבת לאסור על חציה באור אדום?! שאלו את הרב שאלה הלכתית, הוא ענה תשובה הלכתית. מה איכפת לך מה ההלכה אומרת? אין פה עניין של כפיה (אף אחד לא דורש ממך לחצות כביש באור אדום), היתה פה שאלה הלכתית ותשובה הלכתית. אתה בטוח שאתה רוצה להכנס לויכוח בנושא הלכתי עם רבנים? כי תפסיד בו.

טשאפק

New member
יש להעיר כי לפי דברי הרב

מותר לחצות באור אדום רק אם הסתכלת היטב שלא מגיע שום רכב. אחרת זו גם עבירה על ההלכה. בהרבה צמתים אגב יש אור ירוק לנהגים לפנות ימינה בזמן שלהולכי הרגל יש אור ירוק לחצות - אז גם בירוק, הסתכל ובדוק.

vinney

Well-known member
ההלכה היהודית בוודאי שאוסרת

ההלכה היהודית אומרת שקדושת החיים באה לפני קדושת השבת, אז בוודאיש קדושת החיים באה לפני קדושת האוטובוס. ההלכה גם אומרת שיש לקיים דין מלכות, להזכירך. אין לי מושג על מה התבסס הרב הלא מכובד, אבל ניחוש שלי הוא שזה בעיקר התנגחות במדינה החילונית, אני לא מצליח לחשוב על שום הסבר אחר. אם תמצא לי הסבר הלכתי המצדיק נסיון התאבדות לטובת עליה לאוטובוס, אתה מוזמן לנסות להוכיח את צדקת הרב.

טשאפק

New member
אתה תמיד עומד באור אדום ברמזור

כהולך רגל, גם כאשר אין מכונית באופק? "ניסיון התאבדות"?! הוא אמר כי חצייה באור אדום אינה איסור הלכתי אם בדקת היטב שאין תנועה.

vinney

Well-known member
אני מאוד משתדל

נכון שלא תמיד אני מקפיד מספיק, אבל בחיים לא אגיד למישהו אחר לעבור באור אדום, לא משנה כמה הוא מסתכל ימינה או שמאלה. על הטעויות שלי אני יכול לקחת אחריות, אבל להגיד למישהו אחר לעשות טעויות (והרי, שוב, בניגוד לדוגמא שהבאת של מהירות, שי הוכחות רבות ומגוונות שחצייה באור אדום לכשעצמה גורמת לפגיעות) שיכולות לעלות לו בחיים - בטח שלא אחשוב אפילו. הרי איך אתה מגדיר "בדקת היטב שאין תנועה"? אין דרך "לבדוק היטב", הולכי רגל נפגעים לעתים גם כשהם עוברים באור ירוק, שלא לדבר על אדום. האם הרב חשב על כל מי שמקשיב לו? על הילדים שאין להם שיקול דעת? על החולים והזקנים שאולי ראייתם פגומה? על האנשים שאין להם בכלל רשיון נהיגה ולא יודעים איך רכב מתנהג בכביש, ולראות משאית דוהרת 100 מטר מהם מבחינתם זה "לבדוק היטב שאין תנועה" כי היא רחוקה? לא אתה, לא אני, ולא הרב לא יכולים לדעת לא מי ולא איך יפרש את הדברים שלו. אבל מה, אנחנו יודעים (וגם הוא) שמה שהוא אמר שמותר לעשות - אסור לעשות. גם לפי ההלכה, כי ההלכה, וזה לא חדש לך אני מקווה, דורשת לקיים חוקי המדינה.

לגרשון שלום

עצם העובדה שהרב דב ליאור אישר לחצות באור אדום עלולה להגביר את התאונות. אסור לחצות באור אדום בכל מחיר עדיף להגיע יותר מאוחר. יש דברים שהחרדי אמור להבין לבד ולא לשאול את הרב, זאת דוגמא קלאסית שהרבנים לא יודעים הכל

gershon17

New member
מה אתה חושב שיקרה עכשיו?

אתה חושב שעכשיו חרדים יקפצו לכביש בכל הזדמנות, מתחת לגלגליהן של מכוניות נוסעות? אתה באמת חושב שמדובר בקבוצה אחידה מאד של אנשים טיפשים, שאף אחד לא מפעיל את קודקודו? נו ברצינות.

למעלה