"אין בחרטות"

My Identity

New member
"אין בחרטות"

שלום לכולם, אני לאחרונה מתחיל בתהליך של לחשוב על לעזוב את הבית של ההורים ולהשכיר דירה משלי באזור הרצליה/רמת השרון. כרגע אני חושב בעיקר על להשכיר לבד דירת חדר וחצי. אני קצת נרתע וחושש שאחרי כמה זמן אני אבין שזה לא בשבילי וארצה או לחזור להורים או להשכיר עם חברים בדירה גדולה יותר. מאחר ורובים החוזים נערכים לשנה מראש - רציתי לדעת מה קורה בדר"כ אם מתחרטים באמצע? האם מקובל שמוצאים מישהו אחר שירצה את הדירה והוא מחליף אותך בחוזה מול בעל הבית? אתה משכיר למחליף בעצמך והוא חותם חוזה מולך ואתה מול בעל הבית? זה בכלל מותר בחוזה שאני אחתום? בקיצור, מה מנגנון ה"חרטות" המקובל בנושא.

My Identity

New member
ואם אנסה, מה אני אגלה?

לא הבנתי.... (פאדיחות) אני כנראה לא אדע אם אני אהיה מרוצה עד שאני אנסה, אבל מה מקובל בשוק מבחינת האפשרות להעביר את הדירה למישהו אחר אם באמצע החוזה זה כבר לא מתאים?

gesus

New member
חייבים להוסיף את זה לטאגליינס

התיקון של "לשכור" ו-"להשכיר" הוא לא איזה תיקון טרחני. יש פה הבדל מהותי בין המילים ובלבול ביניהן עלול ליצור חוסר תקשורת/ הבנה.

Bell23

New member
כמה הבהרות לעזרתך ../images/Emo13.gif

קודם כל, לעזוב את בית ההורים בפעם הראשונה זה תמיד צעד שמלווה בהרבה מאוד חוסר וודאות. אתה לא לבד בהרגשה הזו. ואני מניחה שחוסר הוודאות הזו קשורה אצלך (כמו אצל רבים אחרים) לא רק לעניין ה"חרטות" בחוזה. אבל אם בחרטות עסקינן: 1. יש דירות לתקופות קצרות יותר משנה, למרות שאיכותן בדרך כלל ירודה ביותר. אבל, אם זה ירגיע אותך, אז תדע שיש אופציה כזו. 2. מקובל לחלוטין להכניס בחוזה שכירות סעיף שמדבר על קיצור החוזה ע"י השוכר (במקרה זה - אתה). התנאים של הסעיף הנ"ל נקבעים בינך לבין המשכיר. בסעיף זה אתם מגדירים: א. כמה זמן מראש אתה מחוייב להודיע שאתה מעוניין לעזוב את הדירה. התקופה נעה בין חודש לשלושה חודשים. לשיקולך. ב. האם יש הכרח למצא שוכר אחר. אם כן: ג. על מי מכם נופלת האחריות - עליך או על המשכיר. אם אתם מסכמים שהאחריות היא עליך (ואם אני לא טועה, זה הסנדרט), בסעיף יהיה כתוב שאתה מחוייב למצא שוכר אחר במקומך שיימצא מתאים גם לדרישות בעל הבית. במקרה כזה - אתה מחוייב רק למצא את השוכר, אבל אתה בשום אופן לא משכיר את הדירה לשוכר החדש - הנכס לא שלך, איך אתה יכול להשכיר אותו? מרגע שבעל הבית הסכים לדייר החדש שמצאת, זו האחריות שלהם לחתום חוזה בינהם, לא שלך. ד. אם יש איזה "קנס" כספי שאתה מתחייב אליו במקרה של קיצור חוזה. אני עוד לא ראיתי סעיף שמחייב קנס, בטח לא במקרה בו אתה מתחייב למצא שוכר אחר במקומך. אבל גם זו אפשרות. בכל אופן, את הדברים האלה אתם מסכמים בינכם בעת חתימת החוזה. באתר "מדס" יש חוזה שכירות סטנדרטי להורדה למחשב. אני ממליצה לך לקרא אותו בשביל לקבל מושג כללי איך נראה חוזה כזה ומה ההתחייבויות המקובלות בו. ומה זאת אומרת "בה בכלל מותר בחוזה שאני אחתום"? ברור! אז מי יחתום אם לא אתה? אלא אם כן אתה מתחת לגיל 18 ואז אני לא יודעת מה החוקים... מקווה שהבהרתי לך את הנושא מעט.

My Identity

New member
תודה!

ממש תודה על ההתייחסות הרצינית. וברור שאני אחתום, רק חששתי שאולי מחתימים על סעיף שאומר שאין לי אפשרות למצוא שוכר אחר ולצאת מהדירה. סה"כ ממה שהבנתי המצב לא קשה מידי מבחינת הסעיף הזה, ואם בעל בית אחד עושה צרות עם הסעיף הזה אז אחרים סביר שיהיו יותר נוחים.

למעלה