אין בגרות?

bluestar 777

New member
את שאלת למה בחורי `חב"ד` לא עושים

בגרות.. עבור בחורי חב"ד גם ספר התניא מספיק...

בחורי חב"ד...

לא חושבת שאם מישהו ילך לאיזשהו ראיון עבודה, יבחנו אותו על התניא.. אבל לא כולם משייכים את עצמם לחב"ד... לא חסר בחורים שכבר לא מגדירים ת'צמם חב"דניקים, אבל לומדים בישיבות האלה בגלל ההורים, ונדפקים בלי תעודה.. [אבל זה לא קשור..]

bluestar 777

New member
שוב, את מדברת על השוליים..

וזה לא חטאם היחיד, ישנם בישיבות חב"ד פרחחים לסוגיהם שגם `נדפקו` בישיבה וזה מונע מהם לעשות עוד דברים יפים.. בחור חב"די רגיל ויר"ש נאמן וצמוד להנהגות רבותיו ולהלכה, השוליים הם לא ההוכחה..

בתי770

New member
מי שהראש שלו עסוק בבגרות...

בתור בחור חסיד חבד!לדעתי, הוא לא בחור חזק!!

בתי770

New member
חע

בנאדם צריך מקודם לבסס את עתידו הרוחני לנצל את הזמן שאפשר ללמוד בשקט!לאגור ידע בלי לחשוב על בעיות פרנסה!אח``כ כשמתחתנים...אז לומדים איזה קורס..

קורס זה לא מספיק...

ועוד אחרי שמתחתנים!? אני עדיין לא מבינה למה לא לשלב.. למה לא לאפשר להוציא תעודת בגרות?!

בתי770

New member
כבר כתבתי

לך בתשובה מקודם! וגם תיקראי את מה שבן הצבי כתב...על דעת חכמים שלא נוחה מזה!ואנחנו שומעים בקולם!!

סבבה.. ראיתי..

אבל עדיין.. רבנים, עם כל הכבוד להם, לא יכולים לקבוע לך דברים כאלה שממש חשובים לעתיד...

בתי770

New member
אז

עכשיו תדעי שהם כן קובעים!להם יש ראיה למרחוק...הם יודעים בדיוק מה רע ומה טוב לנו!בתור יהודים!

בן הצבי

New member
ה` ישמרנו.. רבנים לא קובעים?

יהודי ירא-שמים בכל הדורות ידע שגדולי-ישראל קובעים את אורח-חייו, ולא איזה סברת-בטן של הלך הרחוב. בספר התניא פרק ח`, מבואר שהעיסוק בחכמות חיצוניות חמור אף יותר מסתם דברים בטלים. כיון שדברים בטלים מטמאים את מידותיו של היהודי, אך לימוד חכמת האומות מטמא את חכמה בינה ודעת של נפשו האלקית. הוא מסיים את הפרק בקביעה, שרק לשם פרנסה, או במקרה שלימוד חכמה זרה מסוימת תעזור לו ללימוד התורה (כמו אסטרונומיה, להלכות קידוש החודש), רק אז הדבר מותר. בכלל, אנו יודעים כמה זמן זה לוקח בתיכון, ארבע שנים תמימות. ארבע שנים יקרות משנותיו של הבחור, בהן הוא צריך להתמלא בבסיס של תורה ויראה ולא שום דבר אחר. אחרי החתונה, אפשר בהחלט להשלים בגרות תוך כמה חודשים בקורסים בערב, ויש לי מכרים שהגיעו אפילו ללימודי משפטים. כל זה מבלי שעשו בגרות בישיבה. חבל לבזבז על זה את מיטב השנים, שצריכות להיות מוקדשות לתורה.

ח"ו..

ברור שרבנים קובעים, אבל יש גבול, לא?! לפחות לאפשר דבר כזה... 'סתכל לדוגמא בישיבות תיכוניות/אולפנות.. לא חסר כאלו שיצאו משם יראי שמיים ועם תעודת בגרות.. מה רע?! לא חושבת שבכל השנים האלו צריך רק ללמוד תורה.. ואולי עדיף שאת הזמן של הקורסים בערב, ישקיעו ללימוד תורה במקום בזמן הלימודים? [כאילו, אני מבינה את החשיבה שלכם, אבל לפחות לאפשר את זה..]

בן הצבי

New member
ראשית-כל, אין גבול.

רבנים קובעים הכל, ללא גבול. כך זה צ ר י ך להיות. ובאשר לישיבות-תיכוניות: ידוע לך שמייסד הרעיון הזה, היה הרב משה צבי נריה ז``ל. הוא עצמו כלל לא רצה להכניס לימודי חול לישיבה, זה נראה לו מופרך. אך מאידך הוא רצה למשוך גם כאלה שאם לא יהיו לימודי חול, הם לא יגיעו לישיבה, ולכן בלית-ברירה הוא הכניס את זה. זה לא באופן של ``מלכתחילה``. הוא גם היה בזמנו באחד מביקוריו הרבים אצל הרבי מליובאוויטש זי``ע, והעלה את חששותיו והתלבטויותיו הרבות בנושא. הרבי ענה לו ``כל עוד מונח אצלך בבירור שזהו אסון, אבל בא להציל מאסון גדול יותר - תוכל להמשיך בזה.`` דהיינו, צריך לדעת שזוהי הוראת שעה, ולא מצב אידאלי. ואשר לשאלתך בקשר להבדל בין הזמן של הנער בישיבה לבין הזמן של אברך צעיר הלוקח קורסים בערב - יש הבדל עצום. היהודי חייב לבסס עצמו תחילה בתורה ויראה, שכל מציאותו תהיה אלקות. והבסיס הזה נקנה בשנים המוקדמות. לאחר מכן, כאשר הוא מתחתן וממילא נכנס לחיי העולם - הוא מוכן, אחרי שמציאותו התבססה ועוצבה על פי תורה, להיכנס לעולם ולפרנס את משפחתו.

אוקיי..

בקשר להבדל בין נער בישיבה לאברך צעיר-סבבה. שיכנעת אותי. א-ב-ל!! עדיין לא הבנתי מה רע בלשלב תורה עם לימודי חול!?! [מצטערת שאני חופרת, זה פשוט מציק..] ד"א, חידשת לי ת'עניין על הרב נריה זצ"ל.

בן הצבי

New member
אין חצי-חצי.

כפי שהסברתי, מציאותו של הנער צריכה להתמלא בתורה, כדי שהבסיס לחיים שלו יהיה כזה. מי שעשה בגרות לבטח יודע, שכאשר נמצאים בלחץ לימודים למגן, לבגרות, למי יודע מה עוד - אין אפשרות כלל להיות מונחים כמו שצריך בתוספות קשה, או לשקוע ברא``ש על הגמרא. הראש לא מונח בתורה, אלא בבגרות. הלימודים התורניים הופכים שטחיים -פשוט מהלחץ- ולא ממלאים את ישות הבחור, אלא רק חלק משעות הבוקר שלו. בקשר לרב נריה - היו לו קשרים מסועפים עם חב``ד עוד ברוסיה, והיה לו קשר הדוק עם הרבי זי``ע. הוא אף חגג בישיבתו את חג הגאולה החב``די וראש השנה לחסידות, י``ט כסלו. אולי אך סמלי הוא הדבר, שהוא אף נפטר בתאריך זה, י``ט כסלו, בשנת תשנ``ו.

../images/Emo163.gif

לא מקבלת את זה.. אני לא חושבת שזו סיבה לא לאפשר לעשות בגרות... [מה גם, שדוגרי, תורה זה לא הדבר הכי חשוב היום לבחורים..]

בן הצבי

New member
אף אחד לא אמר שלא מאפשרים.

כשמסיימים את הישיבה, כל בחור יכול לבחור להשלים בגרות. ובהתחשב בעובדה שאפשר לעשות זאת בקורסים בני כמה חודשים, אין כל הצדקה בבזבוז של ארבע שנים על זה. ובכלל, גדולי-ישראל הכריעו בנושא, וגם אלה שהתירו -כמו הרב נריה- עשו זאת בדיעבד ובלב כבד, ולא הכשירו זאת כאידיאל. מה לנו כי נלין על רבותינו? נ.ב: יש מסלולים בהם מתאפשרת רכישת מקצוע, וגם מסלולים בהם עושים בגרות. אך אלה לא מיועדים לכלל, אלא לאותו נוער שוליים שלא מצא עצמו במסלולים הרגילים. אי אפשר, ואסור להתיר את השרץ לכתחילה.

כנראה שלא נגיע להסכמה..

"שרץ"? לא יודעת מה איתך, אני לא רואה פסול בשילוב שלהם... תדפקו את עצמכם, בעייה שלכם...

בן הצבי

New member
מי דופק את עצמו?

אם ארצה לעשות בגרות, אשלים זאת בכמה חודשים. עוד לא הסברת לי למה עליי לבזבז על זה כמה שנים?

למעלה