אין בגרות?

כי אם יש לך אפשרות, אז למה לא?!

תסכים איתי שזה שונה ללמוד מקצועות חול במשך הלימודים בתיכון, מאשר להשלים את זה בגיל 20 בכמה קורסים?! מה גם שיש כאלה שיתעצלו/לא יוכלו להשלים... לא יודעת מה איתך, אני אישית לא הבנתי ת'הגיון בזה..

בן הצבי

New member
לגמרי לא הבנתי אותך.

סתם הערה, לאחי יש בגרות, כי הוא למד בישיבה תיכונית, ולי אין - כי למדתי בישיבת חב``ד. אך לפועל, שנינו מתפרנסים מאותה עבודה בדיוק בנתיים. ובאשר להגיון שלך - אדרבה, בחור בן 20 הוא בעל חוש אחריות מפותח הרבה יותר, וישיג ציונים גבוהים הרבה יותר ממה שהיה משיג בגיל 17 בלימודי חובה בתיכון.

bluestar 777

New member
בחוגים בהם משלבים..

אחוז הנושרים גבוה ביותר.. במחוזות הסרוגים, כמויות נכבדות ביותר מורידות את הכיפה בסופו של דבר. לא רק בגלל השילוב, אלא בגלל הלך המחשבה הקלוקל כי ניתן לשלב קודש בחול בכל תחום...

מי אמר לך??

מי אמר שהחזרה בשאלה זה בגלל זה? צודקת שהנשירה במסגרת כזאת היא גבוהה יותר, אבל לא הייתי אומרת שזה בגלל השילוב של לימודי חול..

בן הצבי

New member
אין כאלה.

אין רב שיגיד לך שזהו המצב הראוי מלכתחילה, אלא כפי שעשה זאת הרב נריה, פשוט בלית-ברירה.

בן הצבי

New member
אולי את לא רואה,

אך כל גדולי-ישראל חושבים אחרת. משום-מה, אני נוטה לסמוך עליהם יותר..

בתי770

New member
אמ

אז החסידים של הרבנים האלה...אולי עושים את זה! איזה רבנים חרדים מסכימים?

זו באמת שאלה טובה

זה עניין של בחירה אישית כמובן, וגם אני מאמינה שאפשר להסתדר בלי תעודת בגרות וגם בלי תואר, אבל באופן מוגבל ואולי בחברה מצומצמת. הרבי בעצמו היה יהודי משכיל והיה לו ידע רב בכל תחום. קשה לי להאמין שהוא אסר על לימודים אקדמאים.

בן הצבי

New member
סליחה..??

הרבי חוזר אין-ספור פעמים במכתביו בנושאים אלו על הסכנה שבקבלת השכלה חילונית, והוא משתמש דוקא בנסיונו כסטודנט לשעבר ואומר שדוקא כמי שהיה במוסד כזה וראה את החומר הנלמד, המרצים, והסטודנטים האחרים, הוא מסוגל להתריע על הסכנה ליהודי ירא-שמים בהמצאותו בסביבה כזו. מה גם שמכתבי הרבי מלאים בהוראות חוזרות ונשנות על כך שבחורי-ישיבה צריכים להיות שקועים בלימוד תורה בלבד, מבלי לתת את הדעת אפילו על השנים הבאות מבחינת פרנסה, ועל-אחת-כמה-וכמה שלא ישקיעו אף לא חלק מזמנם בלימוד חכמות חיצוניות.

בן הצבי

New member
על רבי אין קושיות.

כך מקובל אצל חסידים. מה שרבי מסוגל, אנחנו לא. וכתשובת הרבי לאחד ששאל שאלה דומה: ואם מישהו קפץ מגג בניין וניצל, האם היית ממליץ לבנך לעשות אותו הדבר?

בן הצבי

New member
הרבי ענה זאת כתשובה גם ללא-חסידים.

ואולי בעיקר לאלה שאינם חסידים, שהרי חסידים לא ממש נוטים לבקש מהרבי רשות ללכת לאוניברסיטה... הרבי לא היה כ``כ נגד ההשכלה עצמה, כמו נגד השפעות הסביבה בה היא נקנית. אמנם, מי שכבר למד באוניברסיטה, הרבי בד``כ לא הורה לו לעזוב, אלא לנצל את סביבתו להפצת יהדות ולהוות דוגמא חיה לגאון יעקב. אך מלכתחילה, הרבי סבר שאין ללכת לשם. חכמה בגוים תאמין - זה כמובן נכון, אך הקו המנחה הוא, ש(בעיקר) לגברים יש מצות תלמוד-תורה, ועל בחורי ישיבות להשקיע בתורה בלבד. אח``כ גם יש מסלול קבוע. לאנשים מבחוץ, הרבי כמובן גם העדיף שילמדו בישיבה, אך כאמור, אם כבר הלכו לאוניברסיטה, הרבי לא הורה להם לעזוב.

אז אם ככה

אם יותר גברים ונשים יהודים ויהודיות שומרי מצוות ירכשו השכלה אקדמאית ויוכשרו להורות, ניתן יהיה להקנות השכלה ליהודים שומרי מצוות בתוך מסגרת מתאימה שאין בה סביבה שלילית משפיעה.

למעלה