אין אלטרנטיבה ראויה

shreder2

New member
אין אלטרנטיבה ראויה

טחנה לבריאות הנפש מלאה באנשים לא סימפטים וביחס מזלזל בלשון המעטה. וטיפול דרך אוניברסיטה מיועד רק לסטודנטים. ככה שבעצם אין שום אלטרנטיבה ראויה לטיפול אצל פסיכולוג פרטי אם בן אדם רוצה לקבל טיפול טוב הוא חייב לפנות לפסיכולוג פרטי אבל זה עסק יקר מדי ויוצא שהרבה אנשים עם הפרעות נפשיות קשות נשארים ללא טיפול. פשוט כי הפסיכולוגים הפרטיים רוצים להיות עשירים ולא מוכנים לקחת מחיר סביר יותר עבור שעת פגישה בגלל תאוות הבצע של הפסיכולוגים אנשים רבים מוותרים על טיפול וזה פשוט עצוב. נכון שפסיכולוגים עוברים הרבה שנים כדי להגיע לתפקידם אבל הם מנצלים את המצב הקשה של המטופלים כדי להתעשר. יש לי הפרעה באישות ואני מוותר על טיפול כי אין לי ברירה. עצוב!!!

2 - יש לך טעות - הקליניקות באוניברסיטאות

פתוחות גם לקהל הרחב ובמחיר זהה לסטודנטים.מה שכן,לאחר פגישת ייעוץ ראשונה,מופנה המטופל לטיפול ע"י מתמחים בפיקוח פסיכולוג מוסמך.שנית,קיימת אופציית קופ"ח,גם שם המחיר מסובסד ע"י הקופה לפול טיפולים מוגדר.

הי ברם, זה חידוש בשבילי שגם לא-סטודנטים

משלמים כפי שסטודנטים באותה אוניברסיטה/מכללה משלמים. אם זה נכון אז מצוין.
לגבי המחיר המסובסד בקופ"ח - זה לא 400 ש"ח, אבל 160 ש"ח לפגישה בת שעה (כפול 30) זה גם לא הולך ברגל.. הרבה אנשים גם את זה לא יכולים להרשות לעצמם.

ובכל מקרה, לשרדר2, הבעיה לא נעוצה בפסיכולוגים, הבעיה נעוצה במדינה שלא מסבסדת טיפול פסיכולוגי באופן ראוי ומספיק. הפסיכלוגים למדו מספיק שנים, עברו התמחויות שכר שהוא מתחת לשכר מינימום, משלמים על לימודים והשתלמויות מקצועיות במהלך עבודתם, בהחלט מגיע להם השכר שהם דורשים. הבעיה נעוצה במדינה. גם מבחינת שכר הלימוד הגבוה כל כך וגם מבחינת הנזקקים שידם לא משגת טיפול ראוי.

אבדוק השבוע באוני' חיפה

שם אני לומדת, אם גם לא-סטודנטים משלמים ליעוץ פסיכולוגי אותו סכום כמו סטודנטים.

למעלה